Koken & tafelenCadeau's voor hemCadeau’s voor haarHuishoudenWonen

Top 10 beste waterkokers van 2022

Op zoek naar een goede waterkoker? Wij deden onderzoek!

Een lekker theetje, een koffietje of een snelle manier waar je heet water voor moet hebben kan met een waterkoker. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen aan waterkokers beschikbaar waarbij er veel variatie gewijd is. Het gebruiken van een goede waterkoker dat duurzaam in gebruik is en een lange levensduur heeft is dan ook erg belangrijk. Wij hebben de top 10 beste waterkokers van 2022 voor je uitgelicht.

De top 10 beste waterkokers

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde waterkokers van 2022 (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze waterkokers an sich. Bij deze onze selectie waterkokers, neem eens een kijkje:

Princess 236017 - Waterkoker Princess 236017 – Waterkoker
4.4
via bol.com
Philips Series 3000 HD9318/20 Philips Series 3000 HD9318/20
4.4
via bol.com
Aigostar Adam 30GOM Aigostar Adam 30GOM
4.2
via bol.com
Daewoo DSWK40AT Daewoo DSWK40AT
4.7
via bol.com
KitchenBrothers Elektrische Waterkoker 2 KitchenBrothers Elektrische Waterkoker 2
3.9
via bol.com
MOA Retro Waterkoker MOA Retro Waterkoker
4.1
via bol.com
Eden ED-7004 Glazen waterkoker Eden ED-7004 Glazen waterkoker
4.4
via bol.com
Russell Hobbs 21671-70 Retro Russell Hobbs 21671-70 Retro
4.5
via bol.com
Cuisinart ® Multi Temp CPK17E Cuisinart ® Multi Temp CPK17E
4.6
via bol.com
Adler AD 02 Adler AD 02
4.4
via bol.com

Welke waterkoker is het beste?

Om te bepalen welke waterkoker het beste is, is het van belang om te weten dat wij de 10 beste waterkokers hebben uitgelicht. Iedereen heeft een andere persoonlijke mening over een waterkoker dat voor hun het best is. Lees daarom alles goed door, vergelijk de specificaties maar om te bepalen welke het best is, kan alleen jij zelf bepalen. Onderstaand staan de top 10 beste waterkokers van 2022 voor je uitgelicht.


#1 Princess 236017 – Waterkoker

Princess 236017 – Waterkoker

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Stijlvol

Nadelen:

 • Ietwat fragiel

Dit strakke model heeft een inhoud van 1.7 Liter en is uitgerust met een kunststof bezuizing. De waterkoker is voorzien van een verborgen verwarmingselement en een vermogen van 2200 watt. De waterkoker is 360 graden draaibaar, wat voor meer gebruikerscomfort zorgt en gebruikt kan worden voor zowel links als rechtshandigen. Het model is ergonomisch goed in elkaar gezet om het zo iedereen makkelijk te maken.

De waterkoker beschikt over een ruime deksel dat vergrendeld kan worden. Met de komst van de antikalk filter is de Princess waterkoker voorzien van optimale water kwaliteit, droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling. De extra brede waterniveau toont duidelijk aan wanneer het waterreservoir tot het maximum is gevuld. Een ideaal model voor fervente koffieleuten onder ons.

Deze waterkoker is ontzettend stijlvol en draagt bij aan de sfeer en het interieur van je keuken. De waterkoker heeft genoeg inhoud om gebruikt te worden om op z’n minst 8 tot 12 koppen te kunnen voorzien van water. De waterkoker is compleet uitgerust met alles wat je nodig hebt en staat als bonus ook nog eens goed in je woning. Wat heb je nog meer nodig? Deze waterkoker is een grote aanrader!


#2 Philips Series 3000 HD9318/20

Philips Series 3000 HD9318/20

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Plat verwarmingselement
 • Goed beveiligingssysteem
 • Prijs vriendelijk

Nadelen:

 • Geen temperatuur indicator

Phillips heeft eenvoudige en praktische waterkoker op de markt gebracht. De waterkoker heeft een capaciteit van 1.7Liter en is uitgerust met een deksel dat automatisch opengaat. Zo kun je eenvoudig en snel je favoriete drank klaarmaken. Met een verborgen, roestvrijstalen verwarmingselement, kun je snel koken en eenvoudig schoonmaken. Het waterniveau is eenvoudig af te lezen met een indicator aan één zijde van de waterkoker.

Een uitneembaar filter vangt alle kleine kalkaanslagdeeltjes op, zodat je altijd heldere bekers hebt zonder dat de kalk van grootte invloed is. Met meerdere veiligheidssystemen heeft Philips ervoor gezorgd dat het apparaat heel fijn en efficiënt werkt, zodat er geen ongelukkige ongelukken kunnen ontstaan. De waterkoker kan makkelijk worden gevuld via de tuit of door het veerdeksel te openen. De snoerloze waterkoker staat op een draaivoet en kan eenvoudig opgetild worden, wat handig is voor het inschenken van meerdere koppen koffie.

Dit model van Phillips is een erg goed instap model voor als je van praktische modellen houdt. Het apparaat is prijs vriendelijk, efficiënt en geschikt voor gezinnen. Ook is de waterkoker voorzien van antislipvoetjes, waardoor alles sterk op zijn plek blijft staan. Kortom: Dit model van Phillips is een goede neutrale keuze voor als je een goede maar praktisch model wilt.


#3 Aigostar Adam 30GOM

Aigostar Adam 30GOM

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Goede prijs
 • Duurzaam
 • Sterke kwaliteit

Nadelen:

 • Glazen wand kan heet worden

De Aigostar waterkoker is gemaakt van veiligheidsglas waardoor je niet bang hoef te zijn dat het glas gaat knappen door de warme temperaturen. Het dikke glas zorgt ervoor dat er ook geen doorgang van geuren is en dat het corrosiebestendig is. De waterkoker is uitgerust met een 360 graden roterende basis en vlakke bodem. De ingebouwde thermostaat laat het water volledig koken en schakelt zichzelf automatisch uit. Hierdoor wordt de veiligheid gewaarborgd door de droogkookbeveiliging.

Het ontwerp laat je interieur er nog stralender uitzien. Het LED licht laat het apparaat makkelijk zien en houdt kalk tegen. Wel is het belangrijk dat tijdens het koken, het glas niet wordt aangeraakt omdat de wand wat heet kan worden. Zorg er dus voor dat dit variant wel uit de buurt gehouden wordt van kinderen. Verder is deze waterkoker wel een sterkhouder in zijn niche. Met een inhoud van 1.7Liter en een sterk vermogen is dit apparaat perfect geschikt voor gezinnen.

Als jij een liefhebber bent van moderniteit, technologie en effectiviteit, dan is het hebben van een de Aigostar Adam waterkoker een geschikte aanrader voor jou! Wees één van de mensen die een unieke waterkoker in huis hebt. Klik op de knop hieronder!


#4 Daewoo DSWK40AT

Daewoo DSWK40AT

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Kookt snel
 • Groot waterreservoir
 • Multifunctioneel gebruik

Nadelen:

 • Te groot

Daewoo heeft een heetwaterdispenser op de markt gebracht. Met een vermogen van 2200 tot aan 2600 watt heb je met één druk op de knop op heet water. Het apparaat kan multifunctioneel ingezet worden voor het zetten voor het klaarmaken van soep, noodles, groenten en dranken. De watertank heeft een inhoud van 2,5 liter waardoor deze lang gebruikt kan worden en amper bijgevuld hoeft te worden. Het water kan binnen 5 tot 10 seconden worden opgewarmd, waardoor je meteen kokend water tot je beschikking hebt.

De drukknop kan één of twee keer ingedrukt worden. Bij één druk op de knop wordt er precies 200ml water uit de dispenser gehaald, wat je kunt gebruiken voor een kop thee of een kom soep. Druk je twee keer op de knop, dan komt er continu heet water uit de heetwaterdispenser. De functie is ideaal voor als je in één keer heet water nodig hebt voor tijdens het koken. De maatverdeling aan de zijkant van de watertank geeft aan hoeveel het waterniveau is.

Het lekbakje is verstelbaar tot twee verschillende hoogtes. Daarbij is deze dus ook afneembaar, makkelijk te legen en schoon te maken. Het rooster is gemaakt van RVS. De waterdispenser heeft een zwart en modern design wat prachtig staat in ieder interieur. Daewoo heeft een prachtig apparaat op de markt gebracht voor gezinnen of kantoorruimtes en evenementen.


#5 KitchenBrothers Elektrische Waterkoker 2

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker 2

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • 2200W watt
 • Droogkookbeveiliging
 • Prijs vriendelijk

Nadelen:

 • Luid

Deze waterkoker is ideaal voor iedere keuken. Waarom? Omdat de uitstraling heel erg tof is, bovendien is de waterkoker makkelijk schoon te maken en is het dubbelwandig zodat je jouw vingers niet kunt verbranden aan het omhulsel. Met een vermogen van 2200W is het water snel klaargemaakt en kun je gebruik maken van de elektrische waterkoker. De buitenkant van de kan blijft koel, omdat er gebruik wordt gemaakt van de cool-touch functie. Perfect voor gezinnen!

De waterkoker is BPA vrij, wat bijdraagt aan duurzaamheid. Plastic zit namelijk vol chemische stoffen die schadelijk zijn voor je lichaam. Daarom is de waterkoker zo ontworpen dat het water nooit in contact komt met plastic, waardoor je zonder zorgen kunt genieten van je heerlijke kopje thee of koffie. Door de integratie van speciale microprocessoren, zorgt de waterkoker ervoor dat er nauwkeurig wordt gelet op de druk en temperatuur, waardoor er nooit drooggekookt wordt.

Met een capaciteit van 1.7L kun je tot wel 8 of 12 koppen koffie en/of thee maken. de waterkoker kan dus gebruikt worden voor thuis, evenementen of op een kantoor. Het stijlvolle en tijdloze design is daardoor perfect voor meerdere ruimtes. Kortom: KitchenBrothers heeft een heel tof apparaat gemaakt waar je voorzien bent van optimale technologie en uitstraling.


#6 MOA Retro Waterkoker

MOA Retro Waterkoker

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Efficient
 • Prijs vriendelijk
 • Mooi ontwerp

Nadelen:

 • Kwetsbaar

De retro waterkoker is een echte blikvanger voor in je keuken. De waterkoker ziet eruit als een oldschool fluitketel en is gemaakt van zwart roestvrij staal. Het heeft een stijlvolle en retro uitstraling, waardoor je altijd een catchy apparaat in huis hebt wat vele blikken vangt van bezoekers. Ook kun je eenvoudig zien hoeveel graden Celsius het water is. Het is een toffe toevoeging waarbij je exact kunt monitoren hoeveel graden Celsius het water is.

De waterkoker heeft een inhoud van 1,8Liter, waardoor dit apparaat perfect geschikt is voor zowel kleine als grote gezinnen. De waterkoker is ook verkrijgbaar in meerdere kleuren wat natuurlijk flink meehelpt. Het apparaat is gemaakt van RVS en een verbogen verwarmingselement, wat bijdraagt aan de lange levensduur van dit model. Ook wordt er bescherming geboden tegen kalk door de komst van de anti-kalkfilter. Dit filter is verwijderbaar en kan eenvoudig schoon gemaakt worden.

Dit model kan met precieze gebruik gebruikt worden, wat ideaal is voor als je een koffie en/of thee specialist bent, zodat je tijdig kunt ingrijpen om de beste smaaksensatie van je leven te maken. Zoals we weten moet je alle soorten thee/koffie op verschillende soorten temperaturen maken, om de ultieme kwaliteit te kunnen ervaren. Ben jij op zoek naar zo’n waterkoker? Dan is dit model voor jou.


#7 Eden ED-7004 Glazen waterkoker

Eden ED-7004 Glazen waterkoker

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Fraai ontwerp
 • Makkelijk in gebruik
 • Kookt snel

Nadelen:

 • Handvat wordt snel warm

Eden heeft een waterkoker op de markt gebracht waarbij je een modern design aanhoudt. Met een capaciteit van 1.7 liter heb je meer dan genoeg ruimte om water te koken voor meerdere koppen thee of het vullen van een pan voor pasta. De waterkoker heeft een vermogen van 2200W, waardoor er altijd een kort kookproces in gang wordt gezet, zonder dat je voor je gevoel lang hoeft te wachten. Mede door de blauwe lichting zie je wanneer de waterkoker klaar is.

De waterkoker is praktisch ingesteld. Met de handige en overzichtelijke waterlevel indicator kun je nooit teveel water gebruiken. De waterkoker kun je eenvoudig aan doen door de aan/uitschakelaar aan te klikken. Het compacte ontwerp van dit model geeft je tevens de mogelijkheid om de waterkoker eventueel op te bergen.

De glazen waterkoker is veilig in gebruik, heeft anti-slipvoetjes en staat daardoor stevig op ieder aanrecht. Handig voor als je een gezin hebt, zodat je de kansen op ongelukken kunt beperken. Mede door de droogkookbeveiliging slaat de waterkoker af als er te weinig water in zit. Bovendien heeft de waterkoker een verborgen verwarmingselement waardoor je niet direct in contact komt met het kokende water.


#8 Russell Hobbs 21671-70 Retro

Russell Hobbs 21671-70 Retro

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Prachtig ontwerp
 • Goede prijs
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Kwetsbaar

Je ziet het al aan het ontwerp. De chique Russel Hobbs Retro classic noir waterkoker is een combinatie van moderne technologie en een smaakvolle, retro uitstraling. De waterkoker heeft vele praktische snufjes, en is erg handig om te gebruiken. Met een snelkook functie is dit één van de snelste waterkokers die in 55 seconden gloeiend heet water voor je klaar heeft gemaakt. Deze waterkoker is ideaal voor het besparen van kosten!

De waterkoker bespaart tot wel 66% energie als je een hele kan opzet. De aan/uit knop is verlicht, zodat je gelijk kan zien wanneer de waterkoker klaar is en je het kan gebruiken. De waterkoker heeft een inhoud van 1.7 liter en kan 6 koppen vullen. Het is een tof apparaat dat geschikt is voor gezinnen. Je kunt met het apparaat instellen of je 1/2 of 3 koppen aanduidt binnenin de waterkoker. Zo zet je nooit teveel water op en kun je precies gebruiken wat je nodig hebt.

Los van de praktische functies, heeft de retro look een groot impact op je interieur. Als je een retro liefhebber bent is dit haast de waterkoker die voor jou op het lijf geschreven is! Ben jij op zoek naar een modern, praktisch en


#9 Cuisinart ® Multi Temp CPK17E

Cuisinart ® Multi Temp CPK17E

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Sterke kwaliteit
 • Efficiënt in gebruik
 • Modern

Nadelen:

 • Kijkglas zit onhandig
 • Hoge prijs

Bepaalde dranken kun je beter op een andere temperatuur bereiden zodat je de optimale smaak kan beleven. De Cuisinart Multi Temp waterkoker geeft jou de mogelijkheid om met verschillende temperaturen te werken. De Cuisinart is een tof model waarbij het water snel verwarmd wordt. Mede door the thermoskoker, blijft het water lang warm en kun je zonder gedoe een 2e kopje inschenken.

Met deze waterkoker kun je de temperatuur variabel instellen dat varieert van 85 tot aan 100 graden. Het LCD scherm informeert jou over de watertemperatuur. Met een vermogen van 3Kw is het water binnen no-time opgewarmd en schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit zodat er geen onnodige energie wordt verbruikt en dat het water niet langzaamaan verdampt. Je hebt een ontzettend tof model in handen!

De kalkfilter kun je eenvoudig verwijderen en schoonmaken, zodat je altijd kunt genieten van een heerlijk kopje koffie en/of thee, zonder dat er een zachte smaak van kalk in je drankje zit. Bovendien is deze waterkoker een grote eyecatcher voor in de keuken. Het geeft een extra dimensie en sfeer in je interieur, wat natuurlijk altijd mooi meegnomen is voor als er bezoek aanwezig is.


#10 Adler AD 02

Adler AD 02

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Prijs vriendelijk
 • Energiezuinig
 • Goed voor huishouden van 1-2 personen

Nadelen:

 • Fragiel
 • Staat niet heel stevig

Deze ADLER AD02 waterkoker is een slimme aankoop voor als je op zoek bent naar een efficiënte en energiezuinige mini waterkoker. Dit model is ideaal om mee te nemen voor als je op vakantie gaat. Het formaat is klein en gebruikt niet veel stroom, wat financieel gezien ook positief meewerkt. Het is een waterkoker dat geschikt is voor reizigers en personen die op zichzelf wonen. De waterkoker kan zelfs 200 mln water aan de kook brengen. Hoe bizar is dat!?

Als het water gekookt is dan schakelt het apparaat zichzelf uit en beschermt het de veiligheid van de gebruiker. Om kalk tegen te gaan heeft de AD 02 mini waterkoker een geïntegreerde anti-kalk filter die calcium sedimenten stopt. Daarmee is de smaak van je warme drank en/of eten vele malen lekkerder en beïnvloed het de smaak niet. Je kunt dit apparaat goed gebruiken om snel even wat lekkers voor jezelf te maken.

Met een maximale capaciteit van 0.6L, een vermogen van 760W, droogkookbeveiliging en een compacte basisplaat met snoer, heb je een gebruiksvriendelijk, veilig en efficiënt model voor een goede prijs in huis. Maak het jezelf niet lastig en maak gebruik van deze energiezuinige en handige waterkoker. Het waterniveau wordt goed aangegeven en een waakvlam is van toepassing.


Voordelen van een goede waterkoker

De voordelen van een goede waterkoker zijn per model vrij verschillend. Maar alle goede waterkokers hebben absoluut één ding gemeen, namelijk dat de kwaliteit ervan af spat. Als je een goede waterkoker in huis hebt dan kan het apparaat voor een hele lange periode mee. Ook heb je altijd een extra apparaat in huis voor het opwarmen van water, voor als je eigen kraanwater niet warm kan worden.

Bovendien ben je snel voorzien van een volle pot thee en/of kan koffie, omdat een waterkoker in amper 2,5 minuten kokend water voor je klaar heeft staan. De voordelen zijn daarom best groot, aangezien je aanzienlijk wat tijd kan besparen dan wanneer je op een oude manier met een gasplaat water zou moeten verwarmen. Dus, heb je nog geen waterkoker in huis, dan is het goed om er één aan te schaffen!

Voordelen van een goede waterkoker

Waterkoker dat past bij jouw interieur

Er zijn verschillende soorten waterkokers die een uniek ontwerp hebben. Door de verscheidende ontwerpen kun je jouw waterkoker compleet afstemmen op jouw interieur. Of je nu een liefhebber bent van een glazen, transparante waterkoker of juist die compleet zwart is, de keus is aan jou om te beslissen wat het best bij jouw interieur past en wat matcht met je eigen smaak. In de breedste gevallen kun je een waterkoker ook nog eens personaliseren. Maar, dat is wel een unieke manier om ervoor te zorgen dat je de ideale waterkoker voor jezelf hebt gevonden.

Wat kan je allemaal met een waterkoker?

Je zou haast denken dat een waterkoker alleen goed is voor het zetten van een kopje thee of koffie. Maar, een waterkoker kan voor veel meer gebruikt worden. Het koken van eieren kan namelijk erg snel en gemakkelijk in de waterkoker. Pasta’s, groentes, instant maaltijden zoals soepen en gedroogde maaltijden kunnen allemaal opgewarmd worden met een waterkoker. De waterkoker is een ontzettend multifunctioneel middel om te gebruiken voor in het huishouden, zodat je tijd kunt besparen en waardevolle tijd voor andere zaken kan gebruiken. Bovendien staat een fraaie waterkoker ook heel strak in de keuken.


Waterkoker kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n waterkoker willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de waterkokers uit deze top 10 aanraden. Meer dan 5237+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze waterkokers positief beoordeeld.

Waterkoker kopen
Waterkoker kopen – DNOB.nl

Kies de waterkoker die het beste bij jou past

Niet alleen in deze lijst, maar ook in het algemeen is er een heel groot aanbod als het gaat om het vinden van een goede waterkoker. Afhankelijk van het ontwerp en de specificaties is het kiezen van een waterkoker ontzettend persoonlijk. Neem onze lijst goed door en kies de waterkoker die het best bij jou past.

Verder lezen?

Back to top button