Gezonde balansHuis & TuinLifestyleWonen

Goede nachtrust met het juiste matras

Het belang van een goed matras voor een betere nachtrust!

Het hebben van goede nachtrust is essentieel voor je rug en mentale weerstand. Om de dag goed te beginnen moet je wel voldoende slaap hebben gehad dat van goede kwaliteit is. Het gevolg van een slechte nachtrust is dat je overdag moe bent, prikkelbaar en wellicht geen zin hebt om iets te doen. Dat ligt 9 van de 10 keer aan je matras. Het is belangrijk dat je de juiste ondersteuning krijgt van jouw matras, om optimale slaapkwaliteit te behalen. Dat is het geheim van een goede nachtrust. 

Ondersteuning voor je rug

Het is belangrijk om te weten wat goed werkt voor je rug. Er zijn twee soorten matrassen. Koudschuim en traagschuim. Koudschuim is wat steviger en veerkrachtiger dan traagschuim. Traagschuim is wat zachter omdat het geen drukpunten ondersteunt van het lichaam. Wat beter is, verschilt per persoon, maar het is belangrijk dat je wel voldoende hardheid hebt om een goede ondersteuning te hebben in het lichaam. 

Heb je totaal geen ondersteuning, dan kan het zomaar zijn dat je juist ontzettend veel last krijgt van je rug en gewrichten. Dat is natuurlijk niet fijn, want hiermee keldert je slaapkwaliteit ontzettend hard naar beneden. Dat wil je natuurlijk niet, dus het is belangrijk dat je op zoek gaat naar kwalitatief goede matrassen. Op je slaapkwaliteit zou je niet moeten bezuinigen. Dus kijk goed naar kwalitatief goede matrassen die jouw slaapkwaliteit voor een lange periode kan verbeteren. 

Vind goede matrassen

Het vinden van goede matrassen kan lastig zijn, aangezien er honderden bedrijven on en offline aangeven dat zij de juiste matrassen in hun assortiment hebben. Lees je in bij betrouwbare bronnen die je op het internet kan vinden of vraag je lokale meubelbedrijf. Ga vooral op zoek naar bedrijven zoals Pullman matrassen. Als je soortgelijke bedrijven vindt, dan wordt de zoektocht naar het vinden van een goede matras vele malen makkelijker. 

Bovendien is het belangrijk dat je kijkt naar meerdere specificaties zoals veren, ventilatie en comfortzones aangezien een matras is opgedeeld uit meerdere materialen. Als je eenmaal weet hoe een potentiële matras naar volle behoren moet werken, is het belangrijk dat je goed naar dat soort punten kijkt. Op basis van die informatie weet jij namelijk of een matras geschikt is voor het bezorgen van een goede nachtrust. 

Goed matras op bed
Goed matras op bed – DNOB.nl

Goed matras vs slecht matras

Het hebben van een goed matras zorgt er voor dat je een goede nachtrust ervaart. Je lichaam wordt goed ondersteund en je hebt minder snel last van een stijve nek en/of pijnlijke rug. Je voelt je daadwerkelijk fit wat ontzettend belangrijk is als je de dag fris en fruitig wil gaan beginnen. Desondanks is het aanschaffen van een goed matras redelijk prijzig en dat is één van de redenen waarom vele mensen een vrij goedkoop matras aanschaffen. 

Begrijp ons niet verkeerd. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar de kwaliteit van een goed matras kan simpelweg niet geëvenaard worden bij goedkope matrassen. Hierdoor ervaar je dus een slechtere slaapkwaliteit en is de kans vele malen groter dat je niet uitgerust voelt en/of ook een pijnlijke rug of nek hebt. Dat is natuurlijk niet comfortabel en ook het laatste wat je wil. Daarom is het belang van een goede nachtrust ontzettend belangrijk. 

Door bij beddenzaken langs te gaan voel je zelf ook wat het verschil is tussen een goedkoop matras en een duur matras. Nu zeggen wij niet dat een super duur matras altijd gegarandeerd een succes gaat zijn, maar het duurdere segment kan je wel goed ondersteunen door de technologie die erin zit verwerkt. Dat is wel belangrijk om te weten voor als je op zoek bent naar een matras van goede kwaliteit. Goede nachtrust krijg je door het juiste matras. 

Verder lezen?

Back to top button