Laatste nieuwsGames & spelletjesOnline gamesTech

FIFA23 is het laatste spel met de naam FIFA

Het spel FIFA gaat veranderen van naam

Het einde van de populaire voetbalspel FIFA is aan het naderen. Het spel zal niet stoppen, maar onlangs heeft EA aangekondigd om na de release van FIFA23, verder te gaan onder een andere naam genaamd: EA Sports FC.

Waarom EA deze beslissing heeft genomen

Dit komt allemaal voort uit het feit dat EA de overeenkomst met de naamrechten van spelers heeft opgezegd. De naamrechten werden namelijk verleend door de internationale voetbalbond FIFA. Daar is nu een punt achter gezet. EA heeft nog niet verteld waarom ze tot deze beslissing zijn gekomen, maar insiders vertellen dat de FIFA en EA elkaar niet konden vinden in de voorwaarden die FIFA heeft gesteld om een contract verlenging te ondergaan. Insiders hebben aangegeven dat de FIFA ineens het dubbele aan inkomsten wil hebben van EA, wat voor deze partij net wat te gortig is. Daarom heeft EA aangegeven om verder te gaan onder hun eigen naam. Wat dat voor veranderingen teweeg gaat brengen is nog niet bekend.

De huidige deal

Veel informatie valt er niet te winnen over de huidige deal van de FIFA en EA. Wel kunnen we vertellen dat de huidige deal eigenlijk zou aflopen tot na het WK in Qatar, maar verlengd is tot de zomer. Daardoor zal het laatste FIFA spel uitkomen in dit jaar, wat betekent dat FIFA 23 het laatste spel zal zijn met deze samenwerking. Door deze breuk betekent het niet dat andere samenwerkingen tussen deze giganten nu ten einde is gelopen. Het heeft alleen invloed op de samenwerking als het gaat om het wereldberoemde spel FIFA. Vele mensen beginnen nu te speculeren wat er gaat gebeuren met de volgende spellen van EA, aangezien ze nu geen gebruik mogen maken van de bestaande voetbalclub namen.

FIFA 23

Over FIFA 23 zijn de nodige speculaties ook vol aan de gang. Al eerder kondigde wij aan dat FIFA 23 misschien free to play gaat zijn. Maar, volgens insiders en bepaalde bronnen kunnen we er op aan dat EA en FIFA dit samen aan het overwegen zijn. Het is niet de eerste keer dat EA zich volledig focust op het gebruik van microtransacties, echter zal het wel één van de eerste keren zijn dat er een FIFA spel uitkomt dat volledig in het teken staat van microtransacties. Wat zijn microtransacties? Kleine aankopen die je in het spel kunt doen om vervolgens je eigen FUT team beter te maken.

Gaat EA Sports FC totaal anders zijn?

Volgens EA zal het spel wel enkele veranderingen doormaken, maar geen dusdanige veranderingen dat je het gevoel krijgt dat je een compleet ander spel speelt. Echter zijn vele voetbalfans in shock en zijn ze bang dat ze te maken krijgen met het geflopte voetbalspel: eFootball. Het zal natuurlijk even schakelen zijn, wat niet gek is als je al meer dan 20 jaar lang een liefhebber bent van het wereldberoemde spel. Desondanks vertrouwen wij op het woord van EA dat het spel niet anders zal zijn dat dat we zijn gewend. En mocht dat toch wel een beetje anders zijn, dan lijkt het ons niet gek aangezien EA altijd nieuwe technieken en spelervaringen toevoegt aan het spel. Het is maar net of je er mee eens bent of niet. Precies wat je ook bij de afgelopen FIFA spellen hebt moeten doen.

Gaat FIFA23 voor verassingen zorgen?

Alles wijst erop dat FIFA23 in alle facetten van het spel op de schop is gegaan. Vele trouwe FIFA fans vragen al jaren om een verbetering van de populaire spelmodus: carrière . Echter zijn de vernieuwingen die werden toegevoegd niet altijd een succes gebleken. EA is vastberaden om daar met FIFA23 een grote verandering in te brengen, zodat de trouwe aanhang verrast kan worden met unieke spelervaringen tijdens de gehele carrière modus. Ook gaan er geruchten rond waarin er wordt aangegeven dat je met carrière modus je eigen stadion, billboards en alles eromheen kan personaliseren. Dat is iets wat een nieuwe twist gaat geven aan het spel.

Ook zal het WK vrouwenvoetbal worden toegevoegd,aangezien het echte vrouwenvoetbal een grote progressie doormaakt. Het kan zomaar zijn dat FIFA 23 het eerste spel gaat zijn waar zowel mannen als vrouwen teams kunnen worden gekozen om een WK wedstrijd te spelen. Verder kan het met FIFA 23 eindelijk zo zijn dat crossplay mogelijk gaat zijn. Alhoewel alles wat we tot nu toe hebben uitgelicht nog geruchten zijn, zou het wel ontzettend gaaf zijn om deze modus te kunnen gebruiken. Desondanks moeten we nog even geduld hebben voordat EA meer informatie vrijgeeft of het spel gebruik gaat maken van deze opties.

De toekomst van voetbalspellen

De toekomst van voetbalspellen zal er in ieder geval op korte termijn heel anders uit gaan zien. Dat heeft te maken met het feit dat EA en FIFA allebei een eigen voetbalgame gaan uitbrengen. Iets wat nog nooit eerder is gedaan. Maar ook door de komst van eFootball, is het belangrijk om te kijken welk spel de nieuwe marktleider gaat worden. Één ding is in ieder geval zeker, de toekomst van voetbalspellen zal heel interessant worden.

Verder lezen?

Back to top button