Laatste nieuwsComputer & ICTEconomieElektronicaOntwikkelingTech

Apple kondigt aan gezichtsherkenning functie te optimaliseren

Apple heeft aangekondigd om gebruikers van de iPhone 12 en 13, de mogelijkheid te geven om hun telefoon te ontgrendelen met de gezichtsherkenning functie als ze een mondkapje dragen. Ze zijn die mogelijkheid nu aan het testen, waardoor mensen hun mondkapje niet meer af hoeven te doen of dat ze hun code mogen gebruiken. Door de vernieuwde gezichtsherkenning zal het binnenkort mogelijk zijn om je telefoon te gebruiken zoals je het gewend bent.

Wat er gaat veranderen aan de gezichtsherkenning functie

De gezichtsherkenning die we nu kennen gaat veranderen. Althans, voor de iPhone 12 en 13. De gezichtsherkenning bestaat nu enkel aan het feit dat je alleen je bril op je gezicht kunt hebben. Tot dusver is dat een succesvolle technologie. Echter is het wel wat beperkt. Al helemaal nu we al meer dan twee jaar in een pandemie leven. Het gebruik van je smartphone is vooral buitenshuis vrij lastig. Als je aan het reizen bent in de trein kan het best frustrerend zijn om telkens je telefoon handmatig te moeten ontgrendelen. Daar wordt dus nu een stokje voor gestoken. Er wordt aangegeven dat deze update die nu wordt getest, zelfs beter zou moeten werken dan voorheen aangezien de omgeving rond de ogen nu beter worden herkend.

Hoe gaat de update eruit zien?

Met de nieuw update zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen om hun face ID te synchroniseren met hun masker. The TrueDepth system (Zoals Apple het noemt) herkent jouw unieke gezichtskenmerken rondom de ogen. De ogen worden geauthenticeerd en geïdentificeerd zodat je de telefoon kunt identificeren. Mocht je in het bezit zijn van een Apple watch, dan zal het TrueDepth systeem alleen het masker scannen aangezien de gebruiker de watch als identificatie heeft. Hierdoor is de telefoon automatisch al ontgrendeld.

Omdat het TrueDepth systeem je gezicht actief scant, kunnen derde partijen hierbij gebruikt worden zoals het ontgrendelen van je wallet. Kijk maar naar de huidige situatie. Op dit moment kun je niet iets afreken in de winkel zonder dat je jouw mondkapje af doet. Dat is tevens nog een reden om deze update zo snel mogelijk te laten lanceren. Hierdoor kun je weer gerust dingen betalen zonder dat je constant het mondkapje op of af hoeft te doen en dus de maatregelen goed kunt blijven volgen.

Wat komt er nog meer?

Los van deze functie zal Apple er ook voor zorgen dat er meerdere functies worden toegevoegd. Waaronder het optimaliseren van mensen die een bril dragen. Hierdoor kun je met en zonder een bril gewoon herkend worden zonder dat je moet stressen of je telefoon wel of niet open gaat. In de toekomst zal de face ID-functie volledig naar behoren werken voor allerlei dingen die mensen op hun gezicht kunnen dragen. Dus, blijf vooral Apple volgen!

Betekent dit dat je voortaan een mondkapje op moet?

Absoluut niet. Apple geeft jou de mogelijkheid om deze functie te gebruiken. Dat betekent niet dat je altijd een mondkapje op moet hebben. Sterker nog, je hoeft niet bang te zijn dat het de standaard optie wordt om te gebruiken anno 2022. Alhoewel het een groot onderdeel zal worden van onze samenleving, zal het alleen een optie zijn om in te stellen. Hoe doe je dat? De update zal je vragen of je jouw face ID opnieuw zou willen instellen. Vervolgens kun je klikken op voeg bril toe of op de knop maak gebruik van masker ID.

Vervolgens klik je daar op indien je dat nodig hebt en dan kun je verder met het instellen van je face ID. Het is niet meer dan dat. Dat is dus wel een grote toevoeging voor de iPhone gebruikers. Tegenwoordig zijn er namelijk nog best wel wat mensen die af en toe hun bril moeten af doen om hun telefoon te ontgrendelen. Door te focussen op het verbeteren van de kwaliteit van deze software, is het straks mogelijk om zonder enige problemen je telefoon te ontgrendelen en onthoud je telefoon jouw gezicht zonder problemen.

Face ID met mondkapje
Face ID met mondkapje – DNOB.nl

Is het voor iedereen?

Wat betreft de optie om met een mondmasker je telefoon te openen niet. Daar heb je de iPhone 12 en 13 voor nodig. Als we Apple moeten geloven gaat de optie om een bril toe te voegen wel toegangkelijk zijn voor de meeste apparaten. Welke dat nog zullen zijn kunnen wij niet vertellen. Dus, het is aan jou om te bepalen of je een nieuwe telefoon nodig hebt als de update uit is. Ben jij al in het bezit van een iPhone 12 of 13, dan heb je geluk en kun je gewoon gebruik maken van deze nieuwe update.

Verder lezen?

Back to top button