WoondecoratieWonenWooninspiratie

Woondecoratie: Hier kun jij jouw woonkamer mee aankleden

Leuke woondecoratie voor meer sfeer in jouw woonkamer!

Jouw woonkamer mooi aankleden kan een leuke taak zijn, maar ook een flinke uitdaging. Hoe vind je iets wat goed bij jouw interieur past? Dan is nog niet zo makkelijk. Vandaag deel ik wat inspiratie over diverse woondecoratie die jij in je woonkamer kunt verwerken. Benieuwd? Lees snel verder!

Jouw woonkamer leuk aankleden

Natuurlijk is het belangrijk dat de woondecoratie die je gaat kiezen goed past en aansluit op het interieur en inrichting van jouw woonkamer. Hierbij moet je letten op stijl, kleuren, vormen en het totale plaatje.

Persoonlijke smaak is misschien nog wel het belangrijkste. Je moet zorgen dat je je echt thuis voel. En daarbij moet je het vaak ook nog eens zijn met je partner. Of is er één iemand die hier de verantwoordelijkheid voor heeft? 🙂

Het gaat om de details

Je kunt natuurlijk een leuke tv hebben met een mooie bank en een handig tafeltje ervoor. Maar als je daar geen details aan toevoegt kan het al snel heel kil en leeg lijken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk kleed voor de bank, een paar extra kussens of wat leuke vaasjes in het venster.

Er zijn genoeg mogelijkheden, houd er alleen wel rekening mee dat te veel details soms weer averechts kunnen werken. Te veel decoratie kan zorgen voor veel drukte. Dan lijkt het een grote chaos en dat wil je natuurlijk niet.

details toevoegen aan jouw woonkamer

Een ding weten we zeker. De juiste details maken het verschil en zorgen voor wat extra gezelligheid. Maar wat voor details en woonaccessoires kun je dan toevoegen aan jouw woonkamer?

Wanddecoratie

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de lege muur wat op te gaan vullen met zogeheten wand- of muurdecoratie. Een lege witte muur is een van de grootste redenen dat jouw woonkamer nog niet compleet lijkt. Dus, hier wat inspiratie voor decoratie bij jou op de muur:

Houten mandala als muurdecoratie

Houten mandala’s als muurdecoratie worden steeds populairder. Het is een leuke opvulling op de muur en zorgt voor extra sfeer. Mandala’s kunnen door de verschillende vormen, opties en kleuren ook goed aansluiten op jouw verdere interieur.

Houten mandala als muurdecoratie

Schilderij of canvasdoek als muurdecoratie

De meeste mensen vullen hun muur op met een schilderij of canvasdoek. Wat geen gekke keuze is, want hier kun je echt enorm veel sfeer en beleving meegeven aan jouw woonkamer. Je kunt uit ontelbaar veel verschillende opties kiezen.

Quotes, afbeeldingen, schilderwerken, abstracte kunst en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is bij sommige bedrijven zelfs mogelijk om een eigen canvas te laten bedrukken.

Schilderij of canvasdoek als muurdecoratie

Lightbox als woondecoratie

Ook een leuke toevoeging aan jouw woonkamer is een lightbox. Dit is een lichtgevende box waar je met allerlei letters je eigen woorden op kunt schrijven. Zinnen zoals ‘home sweet home‘ of ‘you got this‘ of je kunt zelf hele creatieve dingen bedenken.

Lightbox als woondecoratie

Vaasjes als decoratie voor jouw woonkamer

Echte details zitten soms in kleine dingen. Leuke vaasjes kunnen goed helpen bij het gezellig aankleden van jouw woonkamer. Ook kun je in deze vazen leuke extra decoratie stoppen, zoals bloemen.

vaas als woondecoratie

Meer wooninspiratie

Schilderijen, mandala’s, lightboxen, vaasjes. Er zijn veel verschillende opties en.. dit was nog niks! Er is te veel om op te noemen. Mijn tips is dan ook om eerst te kijken waar in jouw woonkamer nog detail mist. Waar zitten lege ruimtes? Wat is nog niet compleet of naar wens?

Vervolgens kun je opzoek gaan naar elementen die daar passen. Is het aan de muur, zoek je naar muurdecoratie. Is het in de vensterbank, zoek je naar kleine details welke kwijt kunnen in de vensterbank of op de tafel.

Mocht je verder willen oriënteren, zoek dan verder in onze wooninspiratie of woondecoratie categorie. Ik hoop je in ieder geval een eindje op weg geholpen te hebben. Veel succes met het vinden van de juiste woondecoratie voor jouw woonkamer!

Verder lezen?

Back to top button