WoondecoratieHuis & TuinWonenWooninspiratie

Wat plaats je op een wand in je woning?

Inspiratie voor muurdecoratie!

De wand in je woning is een plek waar je alles mee kunt doen. Je kunt er planken op monteren, foto’s plaatsen en ga zo maar door. Toch is het soms lastig om te weten wat je op een wand wilt plaatsen omdat er zoveel keus is. Maar aan de andere kant. dat maakt het ook weer leuk. Omdat er zoveel verschillende objecten op een wand geplaatst kunnen worden is het altijd leuk om wat inspiratie op te doen. 

Op zoek naar jouw accessoire

Het vinden van een accessoire voor je wand is spannend en leuk! Er zijn ontzettend veel leuke combinaties die je kunt bedenken om je wand te gaan versieren. Maar het vinden van jouw ideale accessoire is dan ook een grote klus. Allereerst moet je weten wat je allemaal op een wand kunt plaatsen om zo de ideale accessoire te hebben. Met muurdecoratie kun je het zo gek maken als je wilt. Denk aan schilderijen, een wandkleed, spiegelwand en ga nog maar even door. Vrijwel alles wat je kan bedenken kan op een unieke manier aan de wand. 

In principe is alles op de muur zichtbaar, maar er zitten grote verschillen in eyecatchers wat een wand echt spraakmakend maakt. Een wandkleed heb je namelijk weer op verschillende manieren. Je hebt neutrale wandkleden, maar ook een wandkleed industrieel die aansluit op de rest van je woonkamer stijl. Zo weet je in ieder geval dat de grenzen eindeloos zijn en dat er voldoende keus is om naar te kijken voor het vinden van jouw ideale muurdecoratie. Je kunt zelfs kiezen voor natuursteen aan de muur voor wat extra rust in de woonkamer. 

Verschillende soorten schilderijen

Er zijn verschillende soorten en vormen van schilderijen die je zou kunnen plaatsen op een wand. Waarom verschillende vormen? Omdat je een foto van een dier of mens op een wandkleed kunt zien als een schilderij. Of juist een behangcirkel. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een normale schilderij of 3D variant. De keuzes zijn daarom uiteenlopend, wat perfect is voor het vinden van een product dat aansluit op je eigen wensen. Een behang cirkel is daarom ideaal aangezien het een cirkel is van behangpapier, waarmee je een leuke print kunt uitkiezen. Je kunt denken aan een behangcirkel leeuw, een plaats zoals het strand en andere leuke prints. 

Je kunt verschillende combinaties uitkiezen en naast elkaar hangen. Daarmee heb je altijd variatie in huis waardoor je echte eyecatchers naast elkaar hebt staan. Dat is waarom een wandkleed, behang cirkel of ander hangend object populair is omdat je er gewoon mee kunt variëren. Het hangen van verschillende schilderijen gebeurd namelijk niet zo snel, maar met dit soort onderdelen kun je dat wel! 

Verschillende soorten schilderijen als muurdecoratie

Doe inspiratie op

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een DIY maken van voorwerpen op hun wand. Overal kun je inmiddels wel wat inspiratie vinden. Er zijn talloze blogartikelen op verschillende winkels hun website, er zijn genoeg mensen die hun enthousiasme delen op forums en platformen. Kortom: Er valt genoeg inspiratie op te doen op het internet van anderen. Echter zal je merken dat er een grote trend bezig is met de wanddecoratie die we zojuist hebben genoemd. Desondanks is het niet verkeerd om te kijken wat er allemaal met een muur gedaan kan worden. 

Dat is de kracht van woondecoratie en inspiratie. Ook kun je je eigen creativiteit de vrije loop laten gaan door gewoon te proberen! Als jij een idee hebt over een bepaalde combinatie voor decoratie aan de wand. Probeer het gewoon lekker uit. Zorg er wel voor dat jouw ideeën niet schadelijk zijn voor je muur, want dan is het zonde om uit te proberen. Wie weet heb je voor jezelf de ideale wanddecoratie zelf gemaakt en hoef je dus minder tijd te spenderen aan het zoeken van ideeën.  

Verder lezen?

Back to top button