Koken & tafelenCadeau's inspiratieElektronicaHuis & TuinHuishoudenWonen

8 keukenapparaten die jij nodig hebt wanneer jij uit huis gaat

Artikel highlights:
  • Handig keukenapparatuur:
  • 1. Blender of (hand)mixer
  • 2. Waterkoker
  • 3. Koffiemachine
  • 4. Magnetron
  • 5. Broodrooster of tosti-ijzer
  • 6. Airfryer of frituurpan
  • 7. Elektrische kookplaat
  • 8. Wafelijzer

Ja, op een gegeven moment is het zo ver – je gaat uit huis. Op een studentenkamer, in een studio of volledig op jezelf in een woning of appartement. Dit kan natuurlijk erg nieuw voor je zijn, je hebt van alles nodig wanneer je op jezelf gaat wonen. Ook voor de ouders is het soms een lastige stap. Daarom kun je je maar beter goed voorbereiden!

In dit artikel helpen wij je een eindje op weg door 8 keukenapparaten uit te lichten welke jij zeker nodig hebt wanneer jij uit huis gaat.

Handig keukenapparatuur

Keukenapparatuur is natuurlijk wel erg fijn en vooral handig om in huis te hebben. Je maakt het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker met de juiste gadgets. Maar welke gadgets en keukenapparaten heb je dan allemaal nodig?

blender keukenapparaten

1. Blender of (hand)mixer

Een blender of (hand)mixer is onmisbaar als jij houd van smoothies of het bakken van een lekkere taart. Zonder een blender of mixer zul je dikke stukken in bijvoorbeeld je smoothie of deeg overhouden, dat wil je niet. Een blender bespaard je nogal wat werk. Zeker een aanrader om in huis te halen dus!

waterkoker keukenapparaten

2. Waterkoker

Het hebben van een goede waterkoker heeft ook vele voordelen. Zo kun je binnen no-time een lekker theetje zetten of het water voorverwarmen tijdens het koken. Natuurlijk kun je ook lekker simpel water koken in een pannetje op het fornuis, maar dat is toch wel echt wat onhandiger dan wanneer je dit met een waterkoker doet.

koffiemachine keukenapparatuur

3. Koffiemachine

Ben jij ook zo’n koffie liefhebber (net als ik)? 😀 – Dan is het hebben van een goede koffiemachine (of koffiezetter) een must in jouw keuken. Zo hoef je niet elke dag de deur uit om een verse koffie te halen om de hoek, maar doe je het gewoon lekker zelf! Koffiemachines kunnen prijzig zijn, maar als je in verhouding kijkt naar hoe vaak je zo’n ding gebruikt is het de investering zeker waard!

magnetron keukenapparatuur

4. Magnetron

Wat moet je nou zonder een magnetron als je even iets moet opwarmen of ontdooien? Het scheelt een hoop tijd en is erg efficiënt. Soms zit er in een oven ook al een magnetron-stand, maar mocht dit niet het geval zijn zou ik erg aanraden om een magnetron in huis te halen.

broodrooster keukenapparatuur

5. Broodrooster of tosti-ijzer

Een broodrooster of tosti-ijzer is natuurlijk erg handig wanneer jij van een geroosterd broodje of tosti houdt. Je hebt tegenwoordig mooie en compacte varianten die niet veel ruimte hoeven in de te nemen in de keuken, waardoor ze ook weer handig op te bergen zijn.

airfryer keukenapparatuur

6. Airfryer of frituurpan

Al is het leven soms zuur, alles smaakt beter uit de frituur! – Op z’n tijd is het heerlijk om even een frietje of wat snacks te maken in de frituur. Maar tegenwoordig heb je dus ook airfryers. Deze zijn niet alleen minder vet, omdat ze puur en alleen klaar worden gemaakt op basis van hete lucht. Nee, je kunt hier van alles in klaarmaken! Van taarten tot aan tosti’s. Een airfryer is een mooie uitvinden en zeker een keukenapparaat welke jij in huis moet hebben!

elektrische kookplaat keukenapparatuur

7. Elektrische kookplaat

Een elektrische kookplaat is niet perse nodig, maar wel fijn en soms handig om achter de hand te hebben. Je kunt deze namelijk gebruiken om gezellig te tafelen met familie of vrienden. Denk aan gourmetten tijdens de kerstdagen of lekker vleesjes bakken op een verjaardag. Een elektrische kookplaat is iets om in gedachten te houden, vind je ook niet?

wafelijzer keukenapparatuur

8. Wafelijzer

Last but not least, een wafelijzer. Ook dit is een keukenapparaat welke niet van primaire levensbehoefte is, maar toch onwijs leuk (en lekker) om te hebben! Wafels maken in een wafelijzer is niet alleen lekker maar ook nog eens super makkelijk om te doen.

Voor het eerst op jezelf wonen

Voor het eerst uit huis gaan en op jezelf wonen is een grote, maar enorm leuke stap. Je gaat een nieuw avontuur aan, maar moet wel rekening houden met een aantal zaken. Ik hoop je in dit artikel iets op weg te hebben geholpen met belangrijke apparatuur voor bij jou in de keuken. Heel veel succes!

Verder lezen?

Back to top button