Overig

Last van corona klachten? Overweeg een sneltest

Alhoewel we nu allemaal vrij weer kunnen rondbewegen is het gevaar van corona niet geweken. We leven nog steeds in een pandemie, wat natuurlijk nog altijd niet compleet verdwenen is uit de wereld. Het belang van jezelf goed  blijven controleren is daarom wel erg hoog. Mocht je last hebben van corona klachten, dan is een sneltest één van de meest handige oplossingen om uit te voeren. 

De efficiëntie van een sneltest

Op het moment dat je last hebt van wat corona-achtige klachten, dan is het een goed idee om snel te kunnen schakelen. Een sneltest kopen is dan één van de veiligste, snelste en makkelijkste manieren om jezelf te testen of je COVID hebt of niet. Er zijn verschillende soorten sneltesten waar je uit kunt kiezen. Inmiddels heb je een ruim aanbod aan sneltesten zoals een antigeen sneltest of Corona sneltest. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. 

Een antigeen zelftest zorgt ervoor dat er antilichamen op een specifiek moment de aanwezigheid van viruseiwit aantoont. Wat er gebeurd is dat er makkelijk virussen gedetecteerd kunnen worden bij mensen met een hogere kans op een potentiële besmetting. HIer kun je dan uit opmaken of je als  heel besmettelijk beschouwd kan worden of juist niet

Waar zelftesten belangrijk is

Zelftesten is nog steeds van essentieel belang. Nu we leven in een pandemie is het niet gezegd dat corona geen serieus onderdeel meer is van onze maatschappij, laat staan de wereld. Om een zelftest Corona kopen niet te vergeten is het goed dat je het belang van zelftesten goed begrijpt. We leven nu best vrij terwijl corona nog best actueel is, maar de gevaren van het krijgen en besmetten van zwakken is nog altijd groot. Corona krijgen kan voor mensen met een zwak immuunsysteem echt kritiek zijn. Waarom? Corona is een stille virus dat voor het grootste gedeelte op een verkoudheid lijkt.

HIerdoor is het lastig te onderscheiden op het moment zelf of je wel of geen corona hebt. Maar als je zwak of ziek bent kan corona ontzettend gevaarlijk zijn. We nemen aan dat je absoluut geen risico wilt nemen met die doelgroep door ze te besmetten. De gevolgen kunnen namelijk erg negatief uitvallen, en dat is niet iets wat je wilt als je het ons vraagt. Daardoor komen zelftesten nu heel erg van pas, zodat je jezelf en anderen in ieder geval kunt controleren. 

Hoe betrouwbaar is een antigeen zelftest?

Mocht je voorkeur toch uitgaan naar het uitvoeren van een Antigeen zelftest, dan is het belangrijk om te weten hoe betrouwbaar een Antigeen zelftest is. Deze manier van testen staat wel bekend als uiterst betrouwbaar en dat komt omdat als je je volledig aan de handleiding houdt, de test voor 97,5% betrouwbaar is. Wel moet je rekening houden met bepaalde factoren zoals het moment van testen en de manier waarop, maar verder dan dat is het een hele betrouwbare manier van testen. Vergeet de incubatietijd van het COVID virus niet, dus zorg dat je wat vaker door de week heen gaat testen. 

Zijn de meeste sneltesten wel goedgekeurd?

Uiteraard. Het RIVM is natuurlijk heel betrokken bij het complete proces van het vinden van geschikte zelftesten, om zo mensen te kunnen voorzien van de juiste middelen om henzelf en anderen te kunnen beschermen tegen dit virus. Het voordeel van een zelftest is dat je niet meer naar een teststraat hoeft wat veel tijd van je vergt, maar dat je de test nu heel simpel en snel thuis kunt uitvoeren. Qua werkwijze is het vaak wel identiek, dus je kunt ervan op aan dat je jezelf goed controleert, zonder dat je bang bent dat het niet betrouwbaar zou zijn voor jezelf en/of anderen. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button