VakantieActiviteitenAvontuurReizen

7 tips voor een vakantie dichtbij

Op vakantie dicht bij huis? Lees deze tips!

Op vakantie gaan hoeft niet altijd te betekenen dat je ver naar het buitenland moet. op vakantie gaan in eigen land en/of op bezoek naar de buurlanden kunnen ook hele leuke tripjes zijn om met je vrienden, partner en/of gezin naar toe te gaan. Uiteindelijk gaat het om de ervaring die je hebt. Daarom geven wij 7 tips voor een vakantie dichtbij. 

1. Welke mogelijkheden heb je?

Je vraagt je misschien af waar je naartoe zou kunnen gaan. Gelukkig is Nederland niet zo groot en kun je binnen enkele uren al in een andere wereld zijn. Dat is vele malen efficiënter en duurzaam omdat je minder reistijd hebt en dus ook minder brandstof verbruikt vergeleken met een reis in het vliegtuig. Binnen 4 uur ben je in Duitsland, België en/of zelf binnen Nederland. Oriënteer je daarom goed naar wat voor land je interessant lijkt en baseer daar je reis op.

Er zijn genoeg mooie plekken in Nederland die je nog niet hebt gezien. Denk aan eilanden en/of natuurgebieden. De mogelijkheden zijn daarom ook dan best wel eindeloos en zorgen daarom ook voor een lastige keus om een bestemming te kiezen. Een leuke vakantie kun je dus heel dichtbij huis al vinden wat voor nieuwe ervaringen zorgt. 

2. Parkvakanties

Parkvakanties zijn ideaal voor gezinnen. Een vakantiepark beschikt namelijk over alles wat je nodig hebt om met je gezin een toffe tijd tegemoet te gaan. Je kunt denken aan een zwembad, gameroom, animatieteam, restaurant, bioscoop en nog vele andere activiteiten. Vakantieparken zijn vaak omringd in een mooi bosgebied waar je (als je een liefhebber bent van de natuur) op avontuur kunt gaan. Een park vakantie heeft vele voordelen. Waar moet je dan aan denken? 

Een groot voordeel is dat je jouw kinderen compleet hun gang kan laten gaan. Bovendien mogen huisdieren mee, is alles kindvriendelijk ingericht en de parken zijn betaalbaar. Ook is de locatie altijd perfect aangezien je altijd dichtbij een ander attractiepark bent en/of andere activiteiten waar je heen zou kunnen gaan. Parkvakanties zorgen voor onvergetelijke herinneringen wat voor zowel jong als oud heel speciaal is. 

3. Waar kun je binnen Nederland naar toe gaan?

Nederland heeft vele mooie bezienswaardigheden. Denk maar aan de beroemde Veluwe. Beleef een avontuur op de waddeneilanden of ga lekker naar Zeeland. Nederland is heel divers en heeft ontzettend veel geschiedenis en natuur wat je kunt ontdekken. Pak je internet er maar bij en ga naar de plaatsen waar je nog niet bent geweest! 

4. Je reist duurzaam

Je kunt gebruik maken van je eigen vervoer. Je weet dus zelf wat je uitstoot en hoeveel geld je kwijt raakt. Dat is toch vele malen goedkoper dan een vliegtuigticket! Als je beschikt over een elektrische auto, dan zijn de kosten al vrij nihil en vele malen beter voor het milieu. Anno 2022 is dat natuurlijk een groot pluspunt! 

Duurzaam en dichtbij op vakantie

5. Geen lange vluchten

Het kan soms ontzettend vervelend zijn om te maken te krijgen met grote vertragingen en/of te lange overstaptijden als je met het vliegtuig gaat reizen. Bovendien zijn lange vluchten ontzettend vermoeiend. Natuurlijk is het aan de andere kant van de wereld prachtig, maar dat is ons eigen kikkerland je natuurlijk ook! Het kan geen kwaad om onze buren en/of eigen land te blijven ontdekken zonder dat je eerst een dagje moet bijkomen van een lange vlucht. 

6. Bezienswaardigheden bij onze buren

Bij onze zuiderburen heb je vast wel gehoord over Manneke pis. Een populair beeld waar een interessant verhaal is aan gekoppeld. België beschikt over vele mooie grotten die je gezien moet hebben! Verder beschikt België over vele authentieke steden waar je de architectuur en de geschiedenis kunt beleven. Onze westelijke buren beschikken over heel veel natuur wat je in Nederland niet gaat vinden. Bovendien kun je de beroemde Bratwurst niet negeren. Duitsland heeft veel te bieden. 

7. Stedentrip

Mocht je nou echt niet kunnen kiezen naar waar je naartoe wil gaan, dan kun je altijd nog kiezen voor een stedentrip door alle buurlanden te bezoeken. Dan heb je van alle kanten een toffe vakantie en hoef je je niet druk te maken dat je iets mist. Cultuur snuiven doen we tenslotte allemaal heel graag! Dus, weet je het echt niet? Kies dan voor een stedentrip dat begint bij onze buren en eindigt in Nederland!

Verder lezen?

Back to top button