Huis & TuinKlussenTuinTuinartikelenTuininspiratie

Seizoenswisselingen: tips voor het verzorgen van je tuin gedurende het jaar 

Je doet er het liefste alles aan om je eigen tuin het hele jaar door mooi en verzorgd te houden. In het verlengstuk van je woning is het immers aardig vertoeven. Misschien weet je het op dit moment al maar al te goed. Tijdens ieder seizoen van het jaar heeft je tuin weer een ander soort verzorging nodig. Want waar moet je nu écht op letten? We hebben in dit artikel een paar erg handige verzorgingstips voor je op een rijtje gezet. Zo is het upgraden van je tuin meteen weer net even wat makkelijker.

Investeer in planten die ook een groene kleur in de winter behouden

Op het moment dat je de beplanting voor je tuin uit gaat zoeken, is het een goed idee om specifiek op zoek te gaan naar planten die het hele jaar door de groene kleur behouden. De tuin oogt daardoor het hele jaar door mooi en verzorgd en straalt erg veel sfeer uit. Investeer bijvoorbeeld in groene bodembedekkers of riet in de tuin, dat met de seizoenen verandert van kleur. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een geweldig totaalplaatje in de tuin.

Heb je al gedacht aan het toevoegen van een leuk waterelement aan de tuin?

Zoek je naar de nodige inspiratie voor de tuin? Dan kom je vast en zeker een aantal ontwerpen tegen met een waterelement. En dat is ook helemaal niet zo gek. Want maak je bijvoorbeeld de keuze uit een model van het aanbod fonteinen? Dan gaat het plekje rondom de fontein bij jou in de tuin meteen in de smaak vallen. Het stromende water zorgt voor een relaxed en rustgevend gevoel en het is het hele jaar natuurlijk erg leuk om naar de fontein te kijken. En tijdens de warmste dagen van het jaar, kan het ook zomaar een plek voor de vogels worden om even af te koelen.

Bescherm de tuinset optimaal tijdens de natte en koude dagen van het jaar

Heb je het geluk dat je een prachtige tuinset van hout in de tuin hebt staan? Dan is het verstandig om daar nét even wat meer aandacht aan te geven als het aankomt op het onderhoud. Kies ervoor om de set eens per jaar te schuren en te lakken. En voor een nog betere bescherming? Je bent zeker van een optimale bescherming met stoelhoezen.

Verder lezen?

Back to top button