OntwikkelingEconomieTech

Wat zijn de beste tweedehands Peugeots? 

Nog altijd kiezen veel Nederlanders ervoor om een tweedehands auto aan te schaffen als hun huidige vierwieler toe is aan vervanging. In principe is dat best logisch, er zijn tegenwoordig namelijk veel goede occasions op de markt te vinden die niet al te duur zijn, terwijl ze toch nog jaren mee kunnen. Dit is bijvoorbeeld het geval voor veel modellen van het welbekende merk Peugeot. Onder meer de volgende auto’s van de Franse fabrikant zijn goede voertuigen om tweedehands te kopen. 

Peugeot 308 SW 

Ben je op zoek naar een auto met veel bagageruimte? Kijk dan niet verder dan de Peugeot 308 SW! Je kunt zelfs de achterbank neerklappen door simpelweg aan een hendel in de kofferbak te trekken, op deze manier creëer je nog meer laadruimte in deze occasion van Peugeot. Hiermee loopt het dan ook voor op concurrenten als de Volkswagen Golf Estate en Ford Focus. Een efficiënte reeks motoren ondersteunt de 308 SW, de 1,2-liter 110 benzine en 1,6-liter BlueHDi 120 zijn de favorieten van het assortiment. 

Peugeot 3008

Wil je een occasion SUV kopen? De Peugeot 3008 is dan hét model voor jou! Dit is een vrij uitstekende auto, onder meer omdat je kunt kiezen uit veel verschillende benzine- en dieselmotoren. De rijeigenschappen van dit model zijn comfortabel en absorberend, terwijl je ook nog eens zult beschikken over een stijlvol interieur. Wel krijg je te maken met een hoge zitpositie en een klein stuur, maar hier zul je na een tijdje wel gewend aan raken. 

Peugeot 207

Gaat je voorkeur uit naar een goedkope Peugeot? Denk dan aan de 207! In het verleden was de Peugeot 207 een populair model, maar inmiddels is het een auto die je tweedehands voor een betaalbaar bedrag aan kunt schaffen. Alsnog biedt deze vierwieler je een comfortabele rit, terwijl het parkeren van deze auto ook een fluitje van een cent is. Bovendien heeft het in vergelijking met de rivalen een flinke kofferbak. 

Peugeot RCZ R?

Ben je van plan om een krachtige auto aan te schaffen? Ja, de Peugeot RCZ R is dan zonder twijfel het beste model van dit merk voor jou. Inmiddels kun je tweedehands voorbeelden van dit model vinden die minder kosten dan de prij van een nieuwe Peugeot 208 GTi. De 1,6-liter turbomotor van de RCZ R levert 267 pk, hiermee bereik je 0 tot 100 kilometer per uur in zo’n zes seconden. Bovendien rijdt deze auto ook nog eens hartstikke leuk en comfortabel! 

Verder lezen?

Back to top button