Online gamesReviewsSoftwareTech

Een betrouwbare goksite herkennen doe je zo

Overweeg jij om je eerste stap te zetten in het doen van online sportweddenschappen? De kans is groot dat je dit een spannende stap vindt om te zetten; je zet immers geld in en dan wil je natuurlijk wel dat je te maken hebt met een betrouwbare goksite. Gelukkig zijn er manieren om te controleren of zo’n wedkantoor – ook wel bookmaker genoemd – betrouwbaar is. We zetten een aantal belangrijke aspecten voor je op een rij.

Check de licentie

Een makkelijke manier om antwoord te krijgen op de vraag of je te maken hebt met een betrouwbare bookmaker, is het controleren van een rechtsgeldige licentie. Goksites die in Nederland voldoen aan de wettelijk gestelde eisen zullen aangesloten zijn bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Je kunt dan (vaak) onderaan de website van de bookmaker zien of deze in het bezit is van zo’n licentie en wanneer de licentie verkregen is.

Centraal Register Uitsluiting Kansspelen

Veilige goksites zullen te allen tijde hun gebruikers willen beschermen – en dus ook tegen zichzelf. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare bookmaker kun je dan ook kijken of die gebruik maakt van Cruks (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen). Mensen die problemen hebben met gokken, of hier in het verleden last van hebben ondervonden zullen in dit register terecht komen en niet meer mogen spelen. Onbetrouwbare bookmakers zullen niet snel gebruik maken van dit register omdat zij alleen maar oog hebben voor het maken van winst.

Lees online beoordelingen

Je kunt tegenwoordig online reviews en beoordelingen plaatsen op de meest bekende en betrouwbare goksites. Zij hebben dan de mogelijkheid om een geschreven recensie achter te laten op hun website of om een aantal sterren te geven. Deze reviews kunnen handig zijn in jouw zoektocht naar een geschikte bookmaker, omdat ze een realistisch beeld geven van de gebruikerservaringen. Betrouwbare goksites zullen dan ook eerder positieve beoordelingen hebben dan niet-veilige goksites. 

Onderzoek betaalmethodes

Als je bijna zeker weet dat je te maken hebt met een goede bookmaker, kun je nog controleren of deze partij veilige betaalmethodes aanbiedt. Als dit het geval is kun je er bijna zeker van zijn dat je terecht bent gekomen bij een goed wedkantoor. Algemeen geaccepteerde – en dus veilige – betaalmethodes zijn onder andere iDeal, PayPal, Apple Pay en de mogelijkheid tot betalingen met VISA of Mastercard.

Extra tip: het is goed om in je achterhoofd te houden dat bekende en betrouwbare bookmakers hun nieuwe gebruikers vaak verwelkomen met een welkomstbonus of free bet. Dit doen ze om het hun nieuwe leden zo makkelijk mogelijk te maken om hun gokavontuur te beginnen!

Verder lezen?

Back to top button