MindsetPersoonlijke ontwikkelingSelf development

Mindset versterken? Tips voor een sterke mindset

De juiste mindset zorgt voor het juiste leven!

Artikel highlights:
  • De juiste mindset
  • Verleg je focus
  • Stap uit je comfort zone

De juiste mindset hebben in erg belangrijk.. ja, dat weten we inmiddels wel. Maar hoe krijg je die? Wil jij bouwen aan een sterkere mindset? In dit artikel deel ik een aantal tips en tricks voor het versterken van jouw mindset!

De juiste mindset

Het hebben van de juiste mindset is erg belangrijk voor persoonlijke groei. Een goede mindset zorgt voor een sterk karakter en ontwikkeling.

Er zijn twee soorten mindsets: een growth mindset & een fixed mindset. De growth mindset is een groei gerichte mindset. Iemand die graag wilt leren en geloofd dat hij of zij kan groeien tot nieuwe (beter) versies van zichzelf. De fixed minset daarentegen geloofd dat je talenten zijn aangeboren en doet alleen dingen die hij of zij al onder de knie heeft.

Verleg je focus voor een sterke mindset

Veel mensen focussen vaak op wat er in de toekomst nog moet komen in plaats van wat er in het moment gebeurd. Dankbaarheid en focus is erg belangrijk voor het hebben van een sterke mindset. Focus op het nu in plaats van op het uiteindelijke doel, want alles wat jij nu doet zal zorgen of jij die doelen uiteindelijk zal behalen of niet.

Focus voor de juiste mindset

Focus op het proces

Door te focussen op het proces geef je de cijfers en resultaten minder de voorhand. Het proces is de weg naar succes, vertrouw er op. Weet dat je elke dag weer wat verder kunt groeien, want het proces maakt jou. Hier leer je het meeste. Word niet onzeker van de resultaten van anderen. Iedereen bevindt zich in zijn of haar eigen race.

Focus op jouw inspanning

Focus op jouw eigen inspanningen in plaats van de resultaten. Net als bij een kind. Oordeel niet op het cijfer wat je op de toets kreeg, maar op de inspanning die je hebt geleverd. Wat heb je ervan geleerd? Ben je verder gegroeid?

Focus op jouw groei

Als jij elke dag 1% groeit, ben je in een half jaar tijd al meer dan 500% gegroeid. Focus op het grotere plaatje. Mensen overschatten wat ze in een paar maanden kunnen doen, maar onderschatten wat ze in 3 jaar zouden kunnen bereiken. Dit wordt het compounding effect genoemd.

Compounding effect - mindset

Focus op nieuwe dingen leren

De dingen die jij lastig vind of niet weet zijn de plekken waar jij wat nieuws kunt leren. Nieuwe dingen leren stimuleert het brein, geeft nieuwe inzichten en zorgt voor persoonlijke groei. Je kunt bijvoorbeeld boeken lezen of cursussen volgen.

Focus op het leren van fouten

De mensen met het meeste succes en rijkdom in het leven zijn de mensen die de meeste fouten hebben gemaakt. Het verschil zit hem in dat deze mensen leren van hun fouten. Je leert niet als alles in het leven altijd maar mee zou zitten. Fout maken jou. Focus op het leren van fouten in plaat van balen dat iets niet mee zit. Het leven probeert jou wat te leren!

Stap uit je comfort zone voor een sterke mindset

Jouw comfort zone is de plek waar alles comfortabel voelt voor jouw lichaam en geest. Buiten deze comfort zone bevindt zich de plek waar jij kunt leren, nieuwe ervaringen op kunt doen en jouw mindset kunt versterken. Angst is de grootste vijand van een sterke mindset. Zoek deze angst daarom eens op en overwin hem. Dit zal jouw mindset een enorme boost geven!

Boeken voor het versterken van jouw mindset:

Verder lezen?

Back to top button