ElektronicaKantoorartikelenSoftware

3 tips voor het veilig opslaan van jouw bestanden

Externe harde schijf, cloud of lokale back-up?

Veilig opslaan van jouw bestanden is een must. Bovendien is het gebruiken van een externe harde schijf een opluchting voor jouw computer. Omdat je alles in je externe harde schijf opslaat, maak je geen gebruik van de opslag die al in je computer of laptop zit. Hierdoor blijft je computer super snel waardoor je geen haperingen of traagheid meemaakt. In dit artikel geven wij jou 3 tips over waarom het veilig opslaan van jouw bestanden belangrijk is. Benieuwd naar de tips? Lees dan snel verder.

Tip 1: Maak gebruik van een externe harde schijf

Door een externe harde schijf te gebruiken, creëer je voor jezelf de mogelijkheid om belangrijke documenten zowel online als offline op te slaan. Je kunt op een makkelijke manier bestanden direct overzetten waardoor je digitale bestanden eenvoudig weer terug kunt overzetten op je computer als dat nodig is. Het fijne aan het in bezit hebben van een externe harde schijf is dat je de harde schijf kunt loskoppelen en kunt plaatsen in een kluis waardoor jouw waardevolle bestanden veilig zijn opgeslagen.

Zie een externe harde schijf als een lokale back-up waardoor je bestanden zowel in de cloud als op de schijf kan bewaren. De Seagate Expansion harde schijf is bijvoorbeeld een erg betrouwbaar product die alle bovenstaande informatie waarborgt. 

Tip 2:  Opslaan in de cloud

Je kunt bestanden op je eigen computer, externe harde schijf, usb stick of externe opslagtool gebruiken om waardevolle documenten in op te slaan. Één van die mogelijkheden is dat je jouw bestanden in de cloud opslaat. Je kunt ervoor kiezen om bestanden in de cloud van een bedrijf te gebruiken die een cloud aanbiedt. Je hebt enkel een internetverbinding nodig, login gegevens en een computer, smartphone of tablet en je kunt zo overal ter wereld je bestanden bekijken. Super handig voor het geval je alleen documenten op je laptop opslaat.

Naast het gebruik van de cloud is het nooit verkeerd om een externe harde schijf te gebruiken als extra. Hierdoor verzeker jij jezelf dat je jouw bestanden ook fysiek met je mee kan dragen. Wil je verzekerd zijn van 2 jaar garantie, 2 jaar rescue data recovery service en bescherming tegen diefstal, maar wel genieten van 1TB aan ruimte? Dan is de LaCie Rugged Mini 1TB externe harde schijf een prima toevoeging. 

Tip 3: Maak gebruik van je lokale back-up

Een lokale back-up betekent dat je lokale opslagruimte gebruikt om back-ups in te bewaren. Je bewaart dus kopieën van je gegevens die je bij een beveiligde storage of server opslaat die bij jou op kantoor staat. Het voordeel van het maken van lokale back-ups is dat je direct toegang hebt tot de documenten die je nodig hebt. Bovendien blijf je steeds op de hoogte waar jouw gegevens zich bevinden, wat in ons optiek erg belangrijk is. Het is een efficiënte manier van werken, maar kan wel riskant zijn op het moment dat er brand ontstaat.

De kans is dan zeer aannemelijk dat je al je documenten in zijn origineel, als kopie kwijt bent en dus nooit meer terug krijgt. Het is dan heel verstandig om gebruik te maken van een externe harde schijf zodat je zeker weet dat je jouw bestanden nooit kunt kwijt raken aangezien je een externe harde schijf overal mee naar toe kunt nemen. 

Wil je een externe harde schijf die weinig ruimte inneemt en weinig weegt? Dan is een externe harde schijf van WD Elements een geschikt product om aan te schaffen. Je hebt dan 2TB aan ruimte en een lichtgewicht dat weinig ruimte inneemt. Ideaal.

Wat wijzer geworden van deze 3 tips?

Hopelijk hebben 3 drie tips jou een goed inzicht gegeven waarom het veilig opslaan van jouw bestanden essentieel is. Mocht je meer informatie willen hebben over de externe harde schijven die hier zijn benoemd, kun je gerust een kijkje nemen op de product pagina’s. Dus, niet vergeten, beveilig je data goed!

Veilig opslaan van jouw bestanden doe je met:

Verder lezen?

Back to top button