ElektronicaEconomieTech

Geld besparen? Ga slim om met je abonnementen!

Meer geld overhouden? Dat willen we allemaal! Het leven lijkt echter alleen maar duurder te worden; de boodschappen worden duurder, de kosten voor verzekeringen stijgen ieder jaar, om over de energieprijzen nog maar te zwijgen. Wat ook niet bepaald minder wordt, is het geld dat je iedere maand aan abonnementen kwijt bent. Dat kan in de honderden euro’s lopen, zeker nu we steeds meer gebruik gaan maken van allerlei aanbieders van streaming series en films. Gelukkig betekent meer aanbieders ook vaak meer concurrentie en lagere prijzen. Door slim te kijken naar je abonnementen kun je dus vaak best wat geld besparen.

Alles onder één dak kan je geld schelen

Zeker op het gebied van abonnementen voor internet en tv valt aardig wat te besparen. Om te beginnen kun je je huidige provider vergelijken met wat anderen. Zitten de kosten aan de hoge kant? Dan is het zaak om in actie te komen!

De makkelijkste manier om je abonnementen goedkoper te maken, is vaak door meerdere abonnementen bij dezelfde partij onder te brengen. Ga je de prijzen voor internet en tv vergelijken, dan kan het dus goed zijn om eens te beginnen met deze allebei bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Door te kiezen voor een dergelijke combinatie ben je vaak stukken goedkoper af dan wanneer je voor je internet een los abonnement afsluit, en voor je televisie ook. Bij sommige partijen kun je vervolgens ook je mobiele telefoon via hetzelfde abonnement laten verlopen.

In veel gevallen geldt dat hoe meer diensten je bij een provider afneemt, des te lager de kosten per dienst worden. Dat geldt voor verschillende soorten abonnementen voor verschillende producten, maar ook voor verschillende personen. Zijn er meerdere mobiele abonnementen in huis, dan kan het geld besparen om deze allemaal bij dezelfde aanbieder onder te brengen. En dat kan je al vaak meer dan een tientje per maand schelen.

Overstappen levert vaak een goede aanbieding op

Ga je je huidige provider vergelijken met een andere? Dan zal je al snel opvallen dat je bij het aangaan van een nieuw abonnement vaak gebruik kunt maken van een mooie aanbieding. Providers delen deze graag uit om nieuwe klanten binnen te halen. Alleen al om deze reden kan het goed zijn om regelmatig over te stappen van provider. Zo pik je regelmatig de aanbiedingen mee, die soms echt flink wat geld kunnen besparen. Let er wel op dat je hierna nog vaak een jaar aan een partij vast zit; rekent deze fors meer voor zijn diensten dan je nu per maand betaalt, kun je alsnog duurder uit zijn.

Verder lezen?

Back to top button