ElektronicaComputer & ICTSoftwareTech

Kan de HomePod mini gebruikt worden met Spotify?

Apple heeft al een geruime tijd de HomePod mini uitgebracht. Sinds kort zijn ze in Nederland uitgebracht en de meningen zijn erover verdeeld. De HomePod heeft uitzonderlijk geluid, maar op het moment dat je een Spotify abonnement hebt is het misschien handiger om de HomePod mini achterwege te laten. Althans, dat zeggen bepaalde bronnen. Nu is de vraag van vandaag: Kan de HomePod mini gebruikt worden in combinatie met Spotify?

Wat is de HomePod mini?

De HomePod mini is een compacte speaker van Apple. Het is een model dat vele malen goedkoper is dan de grote HomePod, maar produceert geluid van ongekende kwaliteit. Het is een kleine speaker dat is uitgerust met een 360 graden kenmerk. Dat betekent dat er van alle kanten geluid wordt verspreid en daardoor ontzettend functioneel is om te gebruiken. Het is de ideale slimme speaker die je op de achtergrond kan gebruiken. Je kunt de HomePod mini zo configureren met je telefoon dat je ook specifieke verzoeken kan vragen aan de speaker.

De HomePod mini is voorzien van een aanmaakpaneel waardoor je de speaker op de bovenkant kan aanraken om het volume hoger of lager te zetten. Ook met stembediening kan je vele acties uitvoeren waardoor je de HomePod altijd kunt bedienen indien dat nodig is. Je kunt zelfs instructies geven om lichten in je woning aan te doen, mits die verbonden zijn met elkaar. De HomePod is ontzettend functioneel en daarom razend populair geworden. Het stijlvolle design van de speaker zorgt ervoor dat de speaker nooit misstaat in ieder interieur.

Het probleem met Spotify en de HomePod

De HomePod zorgt voor vele goede reacties, maar het probleem waar velen nu over spreken is dat de HomePod geen muziek kan afspelen via Spotify. Als je namelijk met stemcommando muziek wilt laten afspelen via Spotify, zal je merken dat je beperkt wordt tot Apple Music of Deezer. Andere streaming platformen die je ook kunnen voorzien van muziek, maar als je al een abonnement hebt bij Spotify is dat knap vervelend. De exacte reden waarom Spotify niet afgespeeld kan worden kunnen we niet achterhalen bij zowel Apple als Spotify. Al helemaal omdat je normaliter Spotify wel kunt afspelen op je telefoon.

Kun je dan echt helemaal geen Spotify gebruiken met de HomePod? Het antwoord is nee. Er is één mogelijkheid waardoor je wel muziek kunt afspelen via Spotify. Echter is het wel een ietwat onpraktische manier. Als je de HomePod mini hebt en met je telefoon naar Spotify gaat en muziek aanklikt, kun je door middel van airplay het geluid naar de HomePod mini sturen. Maar vaak zijn dat al teveel handelingen waardoor je na een aantal keer geen zin meer hebt om op die manier constant muziek op te zetten.

Muziek op de Apple HomePod mini met Spotify
Muziek op de Apple HomePod – DNOB.nl

Moet je nu een ander abonnement nemen?

Kijk, of je nu wel of niet ervoor kiest om van platform te veranderen, we leven nu eenmaal in een tijd waarin Spotify de grootste streaming dienst van de wereld is geworden op dit moment. Het is nu eenmaal even afwachten wat er de komende tijd gaat gebeuren. Er worden door zowel Apple gebruikers en Spotify gebruikers meldingen gemaakt om dit probleem te laten verhelpen. Wanneer die opgelost zou zijn is niet bekend. Echter zijn er wel wat vage geluiden die langzaam aan naar boven komen op het internet waarin wordt beweerd dat er ondertussen wordt gewerkt aan het mogelijk maken van het laten streamen van muziek via Spotify op de HomePod.

Is de HomePod voor jou geschikt?

De HomePod is een ontzettend goede koop waarbij je waar krijgt voor je geld als het gaat om de kwaliteit die een slimme speaker moet hebben. In vrijwel alle facetten is de HomePod mini een top aankoop, behalve dat het nadeel is dat je niet met Spotify kan werken op het moment. Ook is het goed om te weten wat deze speaker vrijwel alleen verbinding kan maken met een Apple product. Dus heb jij een Android telefoon, dan is het niet handig om een HomePod mini aan te schaffen omdat je er niet mee kan verbinden.

De prijs van de HomePod mini is voor wat het levert eerlijk. De kwaliteit is namelijk van hoog niveau en het klinkt alsof het geluid helemaal niet uit zo’n klein model kan komen. Je zou haast denken dat er een grotere box in de ruimte is gezet. Oriënteer jezelf dus eerst op meerdere producten van Apple. Wil je graag gebruik maken van een Apple HomePod maar hebt nog een Android telefoon? Kijk dan naar een goede iPhone om gebruik te kunnen maken van een HomePod. Weeg alle keuzes goed af voordat je een aankoop doet, want hierdoor beperk je de kans op het feit dat je een koop hebt gedaan waar je spijt van hebt. Vraag jezelf dus goed af: Is de HomePod mini voor mij geschikt?


Verder lezen?

Back to top button