GezelligheidEntertainmentLifestyle

Belangrijke hebbedingetjes voor tijdens carnaval

Carnaval is een feest waar we ieder jaar weer naar uitkijken. Een feest waar we met veel plezier naar uitkijken. Elk jaar weer komen mensen van alle plekken bij elkaar om een groot feest te vieren, lekker gek te doen met unieke outfits en gewoon te genieten van de algehele sfeer. 

Waarom dragen de meeste mensen carnavalskleding

Het verkleden is niet iets van de laatste tijd. Tot in de oudheid verkleden mensen zich tijdens carnaval. Als we terugkijken naar de oude verhalen, dan waren de vroegere slaven in Rome bevrijd van hun taken en mochten ze helemaal gek doen. Nu, in de huidige tijd is het een excuus voor ons om onherkenbaar te zijn om zo het excuus te hebben dat je even helemaal gek kunt doen. Dit, in de breedste vormen die je maar kan bedenken. 

Waar kun je carnavalskleding vinden?

Er zullen ongetwijfeld wel een aantal fysieke feestwinkels bij je in de buurt zijn, maar online zijn er ook grote partijen die je kunnen helpen met het vinden van jouw ideale carnavalskleding. Je kunt denken aan een Oeteldonk of kruikenstad. Oeteldonk is de naam van een bekende carnavalsgroep in Den Bosch. Echter, zijn hun clubkleuren razend populair geworden door carnaval liefhebbers waardoor het nu een ontzettend leuk hebbedingetje is om te hebben.

Je kunt denken aan een Oeteldonk sjaal, shirt en dergelijke accessoires. Wel is het belangrijk dat je secuur omgaat met het uitkiezen van bepaalde kledingstukken, aangezien vrijwel iedereen uniek bij het feest komt, en het jammer zou zijn als je jezelf overspoeld met één uniek kleding en accessoire ontwerp. 

Het dragen van een kruikenstad

Tijdens het feest is het wel zo leuk om jezelf dusdanig te decoreren dat mensen in één opslag kan zien waar je vandaan komt. Met kruikenstad emblemen kun je een leuk ontwerp op je jas zetten waarbij je ervoor kunt kiezen om een extra design erop te zetten. Steeds meer mensen dragen het, dus kijk goed naar wat bij jou zou passen tijdens carnaval en je outfit. Een kruikenstad is een leuke manier om jezelf te uiten naar de buitenwereld. Een kruikenstad is verbroedering, plezier en expressie met je broeders en zusters. 

Het is een belangrijk onderdeel in de carnavalscultuur geworden. De typerende kruik dat is uitgerust met een groen-oranje kleur, de rode draad voor de carnavals community. Je kunt een kruikenstad eenvoudig op je kleding strijken, dus veel moeite hoeft er niet gedaan te worden. Maar, mocht je voor meer stevigheid willen gaan, dan is het goed om te beslissen of je liever een embleem op je kledingstuk wil laten naaien. 

Wat hoort er nog meer bij je outfit?

Carnaval is natuurlijk niks zonder een tof kostuum. Je moet dus rekening houden met andere essentiele accessoires zoals een hele mooie, indrukwekkende bril. Maar, vergeet je pruik, algehele kleurrijke broek en kleine details zoals glitter, stickers en dergelijke hebbedingetjes niet. Carnaval in Brabant is van een ander niveau waarbij iedereen een eenheid is om met elkaar de gekste avond van hun leven te ervaren. Mocht je er toch niet uitkomen, vraag dan een ander persoon om advies die ervaring heeft met carnaval. 

Daarom is het belangrijk dat je één vuistregel altijd paraat houdt: Hoe gekker gekleed, hoe beter het feest! Maak je dus niet druk over wat je gaat aantrekken, zorg dat het past bij de sfeer, struin alle leuke websites af die carnavalsaccessoires aanbieden en maak het er het beste van. Met de leuke hebbedingetjes die we hier voor je hebben beschreven is de kans ook groot dat je een top outfit bij elkaar hebt gevonden waarmee je de allerleukste opmerkingen te horen gaat krijgen. Vergeet je kruikenstad niet en ervaar het knotsgekke carnaval als nooit tevoren.  

Verder lezen?

Back to top button