Educatie

De meest populaire Microsoft Azure trainingen 

Microsoft Azure is een openbaar cloud computing platform dat naast het bekende Windows besturingssysteem ook diverse informatie technologieën en diensten biedt, zoals servers, databases en analysetools. Samen met AWS, GCP en IBM Cloud vormt het de nieuwe generatie cloud computing technologieën die momenteel sterk in vraag zijn. De Microsoft Azure certificering is een examen dat de kills van kandidaten toetst in het beheren van Azure oplossingen, wat de mogelijkheid biedt om te leren en gecertificeerd te worden voor diverse cloud-gebaseerde diensten, met uitzicht op een goedbetaalde baan bij een gerenommeerd bedrijf. Microsoft biedt verschillende certificeringen, maar wij bespreken de drie meest populaire. Lees verder!

AZ-104

De AZ 104 is de meest populaire Microsoft Azure-certificering voor beginners die Azure-beheerder willen worden. Het test jouw kennis en vaardigheden op het gebied van configuratie en beheer van computers, opslag, virtuele netwerken en monitoring in de Azure-omgeving. Kandidaten dienen minimaal 6 maanden hands-on ervaring met Azure te hebben om deel te nemen aan het examen. De cursus van het examen behandelt vaardigheden met betrekking tot het configureren van Azure-back-ups, het beheren van Microsoft Azure-resourcegroepen, het implementeren van Azure virtual machines en het opzetten van Azure load balancers. Het examen wordt beschouwd als een instap examen dat voortbouwt op een basiskennis van de cloud.

AZ-900

Dit examen behandelt basisvaardigheden voor systeembeheerders en ontwikkelaars om te begrijpen hoe Windows Azure te gebruiken. Daarnaast kun je alle aspecten van cloud computing, netwerken, opslag, privacy, beveiliging, naleving, enzovoort leren. AZ-900 behandelt vaardigheden zoals fundamentele concepten, schaalbaarheid, fouttolerantie in cloud computing, Capex versus Opex in cloud computing en meer. Dit is een van de best betaalde certificeringen die je kunt halen, en kan dus een grote rol spelen in je carrière.  Zelfs niet-technische gebruikers zoals managers, marketeers en verkopers kunnen profijt hebben van de basisprincipes.

AZ-303 

Deze examens worden algemeen erkend door professionals in het IT-domein. Het test de vaardigheden van de kandidaat over de Azure-cloud. Solutions Architect is ideaal om zakelijke vereisten naar schaalbare, flexibele, betrouwbare en veilige oplossingen te vertalen.  Je zult vaardigheden opdoen zoals cloudmigratie, het beheren van Azure Active Directory, het configureren van Azure Kubernetes Service (AKS) en het integreren van on-premises infrastructuur. De certificering is van toepassing op IT- en DevOps-professionals met bestaande Azure-beheers- en ontwikkelingsvaardigheden. Er zijn zo nog wel 9 andere certificeringen die je kunt behalen, maar dit zijn in ieder geval de 3 populairste van dit moment. Wil jij jouw carrière ook een boost geven? of jezelf gewoon ontwikkelen? Dan zijn deze Azure certificeringen een goede keuze!

Verder lezen?

Back to top button