EconomieEducatieSoftwareTech

Bitcoins kopen: Hoe werkt het?

Meer informatie over Bitcoins en cryptocurrency!

Cryptocurrency (met name bitcoin) is sinds 2020 een ontzettend populaire manier van investeren geworden. Tevens zijn het volgens velen de bouwstenen voor het aanstaande digitale tijdperk waarin we met digitale munten kunnen gaan betalen. Op dit moment is de cryptowereld een ontzettend interessante en groeiende markt waar veel rendement te halen val, mits je dit goed aanpakt natuurlijk. In dit artikel gaan we dieper in op hoe de wereld van de bitcoin en verdere cryptocurrency eruit ziet.


Let op: Wij zijn geen financiële adviseurs. Dit artikel is enkel bedoeld voor informatieve & educatieve doeleinden.


Wat is de bitcoin?

De bitcoin is een cryptovaluta dat tegenwoordig ook als betaalmiddel wordt gebruikt. De bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt die zonde bank of centrale beheerder werkt. Transacties gebeuren dus onderling, zonder enige vorm van tussenpersoon. Op het moment dat er een transactie wordt voldaan wordt het geverifieerd door middel van netwerk nodes, cryptografie en een gedistribueerde database. Ook wel bekend als: Blockchain.

bitcoin logo

Hoe bepaal je wanneer je een bitcoin koopt?

Dat doe je door de bitcoin koers goed in de gaten te houden. Op het moment dat je de koers in de gaten houdt, kun je door middel van de grafiek, huidige en historische koersen bekijken om te kijken wat een potentiële trend kan zijn voor de komende tijd. De bitcoin koers wordt op een dagelijkse basis geüpdatet met alle informatie die wordt vrijgegeven. De markt kan daardoor flink onregelmatig variëren.

De koers komt tot stand op verschillende handelsplatformen. Vervolgens komen alle investeerders samen om cryptomunten te kopen of te verkopen. In dit geval bijvoorbeeld de bitcoin. Als de koers hoog is, dan kun je wel stellen dat er meer vraag dan aanbod is. En andersom natuurlijk vice versa. Hierdoor is de totstandkoming van een koerst dus als je het zo bekijkt aardig simpel. Desondanks is het voorspellen van de koers verre van simpel en best complex. Dat komt omdat de koers constant in beweging is en daardoor goed moet weten wat je doet. Hoe doe je dat? Lees tips van platformen, ervaren specialisten en doe vooral zelf goed onderzoek en zelfstudie naar hoe beleggen werkt. 

Waar kan je bitcoins kopen?

Zoals je zelf waarschijnlijk ook wel hebt gezien zijn er aardig wat populaire brokers waar je cryptomunten kunt kopen. Om je op weg te helpen kun je beginnen met bitcoins kopen bij platvormen als: Satos, Bitvavo, Binance, BTC direct en nog vele andere platformen. Wees er wel verdacht op dat je in eerste instantie een wallet moet aanmaken. Waarom? Omdat het een digitale munt is die je niet fysiek in je eigen portemonnee kan bewaren en beveiligen.  

Bitcoins kopen via je laptop
Bitcoins kopen via je laptop – DNOB.nl

Je wallet heb je dus nodig om bitcoin te kunnen ontvangen en bewaren. Op het moment dat je in beheer bent van je eigen wallet, kun je beginnen met kopen. Kies op één van de platformen de hoeveelheid bitcoin die jij wilt kopen en check alle bijkomende informatie voordat je akkoord geeft. Eenmaal besteld dien je alleen nog even jouw identiteit te verifiëren. Is dat eenmaal gelukt, dan kun je genieten van jouw bitcoins in de wallet. Vervolgens is jouw crypto avontuur begonnen en kun je gaan experimenteren met de markt door middel van het in de gaten houden van de koers. 

Wanneer moet je beginnen met investeren?

Begin alleen met het inkopen van cryptocurrency als je daadwerkelijk geld kunt missen. Op het moment dat je dat niet doet kan het risicovol voor jezelf zijn aangezien de koers natuurlijk constant beweegt. Je kunt jouw laatste geld verliezen, wat zonde zou zijn aangezien je naast het handelen in crypto, ook nog andere verplichtingen hebt. Ben jij in de positie om bepaalde marges te gaan investeren in crypto, dan raden wij het je aan om zo snel mogelijk in te stappen aangezien de bitcoin en vele andere coins op dit moment flink aan het groeien zijn. Dus, weet wanneer je investeert, doe je research en probeer het uit!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button