ElektronicaCadeau's voor hemCadeau’s voor haarCadeau’s voor kidsEntertainmentTech

Dit zijn de beste draaitafels voor beginnende DJ’s

Wij deden onderzoek naar een goede draaitafel voor startende DJ's!

Als je een beginnende Dj bent, is het soms lastig om te kiezen wat voor draaitafel je wil hebben. Er zijn namelijk ontzettend veel draaitafels online te vinden. Laat staan dat er talloze platformen elke keer wat anders aanbevelen. Om je die moeite te besparen hebben wij onderzoek gedaan naar onze top 5 beste draaitafels voor beginnende DJ’s. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je soms even wat informatie nodig bent, waarmee je nooit de fout in kunt gaan.

De top 5 beste draaitafels voor beginnende DJ’s

Hieronder zie je onze top 5 beste draaitafels voor beginnende DJ’s lijst. Hier hebben wij gekeken naar de kwaliteit en prijsverhouding. Na wat onderzoek gepleegd te hebben, kwamen wij tot de conclusie dat deze 5 draaitafels het meest geschikt zijn voor beginnende DJ’s. Daarom kun je hieronder onze lijst bekijken. Mocht je meer informatie willen weten over de draaitafels, scroll dan naar onder zodat je aanvullende informatie kunt bekijken. Veel succes met uitkiezen!

Pioneer PLX-1000 Pioneer PLX-1000
4.9
via Coolblue
Pioneer PLX-500 Zwart Pioneer PLX-500
4.6
via Coolblue
Dual DTJ 303 Dual DTJ 303
4.4
via bol.com
Reloop Spin Reloop Spin
4.2
via Coolblue
Reloop RP-2000 MK2 Reloop RP-2000 MK2
4.0
via bol.com

Welke draaitafel is het beste?

Het is dus een feit dat er gewoon ontzettend veel draaitafels zijn. Jij als DJ weet geen ander hoe het is om een draaitafel te kiezen die voldoet aan al jouw wensen. In dat opzicht zal het de beste draaitafel zijn in jouw optiek. Wij hebben hier onze top 5 beste draaitafels voor je uitgelicht.

Bekijk hieronder alle nodige informatie, kijk of één van deze modellen bij je past en wellicht speel je straks op de beste draaitafel voor jou.


#1
Pioneer PLX-1000

Geschikt voor:

 • Scratchen
 • Platen draaien
 • Normaal gebruik

Pioneer PLX-1000

Als jij een DJ bent dat van old scool scratchen houdt, dan is de Pioneer PLX-1000 een aanrader. Deze professionele draaitafel heeft alles aan boord om old school dj’en terug te brengen. Met de krachtige direct drive motor en nauwkeurige pitch controle panel kun je de mooiste mixjes draaien.

De PLX-1000 heeft geen sync knop, drumpads of andere exclusieve toevoegingen, waardoor je jouw platen en scratch kunst daadwerkelijk kunt tentoonstellen. Naast dit paneel krijg je ook een slipmat, stofkap, headshell, netsnoer, tulpkabel en adapter erbij geleverd, zodat je direct goed van start kunt met het draaien van jouw favoriete bangers!

Voor de vinylpuristen is dit model perfect om meerdere pitchmogelijkheden te oefenen op de PLX-1000. Het design is mooi strak en zorgt ervoor dat jij overal professionele uitstraling kunt behouden. De PLX-1000 is en blijft één van de meest betrouwbare apparaten die Pioneer heeft gemaakt.


#2
Pioneer PLX-500

Geschikt voor:

 • Scratchen
 • Digitaal afspelen
 • Vinyl

Pioneer PLX-500

De Pioneer PLX-500 is een vernieuwd model op de PLX-100. Als je vinylplaten in een hoogwaardige kwaliteit wil laten afspelen, dan is dit model een aanrader. Door het direct drive mechanisme, reageert de draaitafel sneller op correcties dan een speler met een belt drive system.

Je kunt eenvoudiger platen beatmatchen en ervoor zorgen dat er een soepele overloop in muziek is. Hierdoor kun je meteen een plaat op de speler leggen en afspelen. Mocht je geen platen hebben, dan is dat geen probleem. Met de Rekordbox software kun je digitale nummers afspelen.

Ook kun je de speler in je DVS setup gebruiken. Je kunt de knoppen van de platenspeler gebruiken om de muziek te starten, beatmatchen en de overgangen. Ook al draai je digitale muziek, het authentieke gevoel van muziek draaien op vinyl blijft bij je hangen.


#3
Dual DTJ 303

Geschikt voor:

 • Scratchen
 • Beginneers
 • Laptop

Dual DTJ 303

De Dual DTJ 303 USB is uitgerust met een cardanische en volledig verstelbare toonarm in S vorm. Hiermee zorg je voor een goede naalddruk en anti skating, waarmee je de kwaliteit van jouw muziek goed kunt waarborgen. Door middel vna de sterke en directe aandrijving, kom je super snel op de juiste snelheid met een start en stoptijd van minder dan 1 seconde.

Dat is belangrijk om te weten, want hierdoor weet jij dat dit model perfect gemaakt is voor scratchen. Bovendien kun je met de afneembare kap, de pick-up direct gebruiken op feestjes of hifi installatie. Hierdoor is het apparaat gelijk flexibel en leuk om te gebruiken. Je kunt dit apparaat ook op een phono of lijingang aansluiten. Ideaal!

Als je de software Audacity download, dan kun je gebruik maken van de USB-poort om de platenspeler digitaal aan te sluiten op jouw laptop of pc. Bovendien heeft het apparaat een zwaar draaiplateau van gegoten aluminium en een antistatische vilten mat, een moving magneet element en ingebouwd naaldlampje. Alles om ervoor te zorgen dat jij kan beginnen met het draaien van jouw favoriete muziek,


#4
Reloop Spin

Geschikt voor:

 • Scratchen
 • Digitale muziek
 • Verbinden met smartphone

Reloop Spin

De Reloop spin is een draagbare platenspeler waar je heerlijk mee kunt scratchen. Bovendien kun je vinylplaten digitaliseren. De Reloop spin is ideaal voor beginners, zodat je gevoel krijgt bij het mixen van platen. Je kunt de Reloop Spin eenvoudig meenemen aangezien het in kofferexemplaar is.

Met de meegeleverde scratch vinyl kun je jouw scratch skills direct oefenen. Je kunt de draaitafel aansluiten op een powerbank en/of batterijen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van netstroom. Wat in de meeste gevallen wel nodig is bij feesten.

Je kunt jouw scratches eenvoudig opnemen als je een USB-stick verbindt met de draaitafel. Hierdoor kun je later jouw scratches terug luisteren en bepalen of je op de goede weg bent. Bovendien kun je bepaalde scratches verwerken in jouw mixes. Heb je als DJ even geen zin meer in het draaien van platen, dan kun je een smartphone verbinden aan het apparaat.


#5
Reloop RP-2000 MK2

Geschikt voor:

 • Scratchen
 • Digitaal gebruik
 • Beginners

Reloop RP-2000 MK2

De Reloop RP-2000 MK2 draaitafel is een vernieuwd model van hun merklijn. Dit model van Reloop zorgt ervoor dat je op een strak en professioneel design jouw muziek kunt draaien. Het is een mooi pronkstuk om te gebruiken terwijl je draait op verschillende feesten.

De draaitafel heeft een directe aandrijving. Met de statically balance tonearm kun je altijd balans bewaren met het apparaat. Hierdoor staat het apparaat stabiel en kun je met de S-shaped tonearm gemakkelijk een plaat weghalen. Met een stroomverbruik van 13W valt dit model onder één van de meest energiezuinige.

Als kers op de taart kun je met dit model van Reloop verschillende beats op elkaar afstemmen. Daarom is dit model van Reloop één van de meest geschikte modellen om te gebruiken als je een beginnende dj bent. De basis leer je hier hartstikke goed waardoor je jezelf elke keer weer ontwikkelt.


Hoe word je een DJ?

Om een DJ te worden is het belangrijk dat je aan twee dingen voldoet. Namelijk: het in bezit hebben van een draaitafel en oefening. Om een DJ te worden is het goed om research te doen, mee te doen aan workshops en eventuele trainingen. Alleen door te blijven oefenen zal je jezelf ontplooien tot een ware DJ.

Dus om jouw droom te verwezenlijken, is het handig dat je de bovenstaande draaitafels bestudeert. Als je stap één hebt gedaan, (dus het hebben van een draaitafel) dan kan de tweede stap beginnen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

DJ op feest
DJ op feest – DNOB.nl

Draaitafels voor beginnende DJ’s

Er zijn dus talloze draaitafels voor beginnende DJ’s. Desondanks is het belangrijk om te weten dat je voor jezelf een goede keus maakt. Om die keus te maken is het natuurlijk handig dat je alle bovenstaande informatie nog eens even doorneemt, maar ook kijkt naar waar je op dit moment naar op zoek bent. Als beginnende DJ zou het zonde zijn om een draaitafel aan te schaffen van duizenden euro’s. Groei stapsgewijs naar de top en dan zal je merken dat het oefenen op één van de bovenstaande draaitafels goud waard was.

Muziek draaien op grote feesten

Het is een droom van iedere DJ om op grote feesten te staan. Als de tijd rijp is en jij geboekt kan worden, is het belangrijk dat je bewust bent van de omgeving waarin jij komt. Met een goede en professionele draaitafel kan jij muziek gaan draaien op grote feesten. Dat is natuurlijk wat je wilt! Dus, zorg dat je jouw apparatuur zorgvuldig kiest, want voor je het weet ben je je naam aan het opbouwen en dan helpt het wel om met professionele apparatuur aan te komen. Wij weten als geen ander hoe mooi het is om op een groot feest te staan. Doe er je voordeel mee!

Draaitafel voor beginnende DJ
Draaitafel voor beginnende DJ – DNOB.nl

Simpel en klein beginnen als DJ

Simpel en klein beginnen is de fundering van elke DJ. Het begint allemaal bij de basis. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je langzaam beginnen met het uitbreiden van jouw DJ equipment. Stap voor stap bouwen aan jouw carrière doe je met de draaitafels die voor beginners zijn. Wij hebben de 5 perfecte draaitafels uitgekozen om ervoor te zorgen dat jij kunt beginnen aan die ultieme DJ carrière.


Draaitafel kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n draaitafel willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de draaitafels uit deze top 5 aanraden. Meer dan 636+ mensen op bol.com en Coolblue gingen je voor en hebben deze draaitafels voor beginnende DJ’s positief beoordeeld.

Draaitafel kopen
Draaitafel kopen – DNOB.nl

Kies de draaitafel die het beste bij jou past

Er is natuurlijk ontzettend veel keus. Veel mensen die je willen adviseren en vele platformen die elke keer wat anders zeggen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de top 5 draaitafels waarmee je als beginner prima kunt starten. Zorg dat je een draaitafel kiest die het best bij jou past. Is dat niet het geval, laat je dan niet leiden door invloeden van anderen. Als een draaitafel jou aanspreekt, ga ervoor! Alleen wanneer je op een draaitafel bezig gaat weet je op dat desbetreffende product voor jou op het lijf geschreven is. Veel succes!

Verder lezen?

Back to top button