Kleding & fashion

Dit zijn 10 snel groeiende Nederlandse modemerken

Nederland staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele diversiteit, en dit komt ook tot uiting in de modewereld. In de afgelopen jaren zijn er talloze Nederlandse modemerken opgekomen die de wereld veroveren met hun unieke ontwerpen en innovatieve benaderingen. In deze blog gaan we dieper in op 10 snel groeiende Nederlandse modemerken die je zeker in de gaten moet houden.

Daily Paper 

Daily Paper begon als een modestudentenproject in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal erkend merk. Hun stijl combineert invloeden uit de Afrikaanse cultuur met hedendaagse streetwear, wat heeft geresulteerd in een unieke en herkenbare esthetiek.

Filling Pieces 

Dit schoenenmerk heeft wereldwijd faam verworven met zijn minimalistische ontwerpen en hoogwaardige materialen. Filling Pieces heeft een cult aanhangsel en is populair bij sneakerliefhebbers over de hele wereld.

Scotch & Soda 

Scotch & Soda is een gevestigd merk met een groeiende internationale aanwezigheid. Ze staan bekend om hun casual-chique stijl en hebben een breed scala aan kleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

Nikkie 

Nikkie Plessen, voormalig actrice en model, heeft met haar merk Nikkie de fashionwereld veroverd. Haar collecties zijn vrouwelijk en eigentijds, en ze heeft samenwerkingen gehad met beroemdheden zoals Kate Moss.

Viktor & Rolf 

Viktor & Rolf zijn twee Nederlandse ontwerpers die wereldwijd erkenning hebben gekregen voor hun avant-gardistische ontwerpen en artistieke benadering van mode. Ze hebben zelfs haute couture shows gehouden in Parijs.

Doutzen Kroes x Hunkemöller 

Het Nederlandse lingeriemerk Hunkemöller sloeg de handen ineen met het beroemde Nederlandse supermodel Doutzen Kroes om een exclusieve collectie te creëren. Deze samenwerking heeft internationaal veel aandacht getrokken.

Suitsupply 

Suitsupply staat bekend om zijn op maat gemaakte herenkleding van hoge kwaliteit. Ze hebben wereldwijd winkels geopend en bieden een breed scala aan stijlvolle opties voor mannen.

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers is een internationaal bekend lingeriemerk dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige materialen. Het merk heeft een sterke positie in de modewereld en wordt vaak gedragen door beroemdheden.

Love Stories Intimates 

Dit Amsterdamse merk heeft de lingerie-industrie opgeschud met zijn mix-and-match concept. Love Stories Intimates biedt een breed scala aan stijlen en patronen, waardoor klanten hun eigen unieke lingerie-ensembles kunnen samenstellen.

Cramers van Asten

Cramers van Asten, gevestigd in Eindhoven, is een snel opkomend Nederlands modelabel. Ze staan bekend om eigentijdse ontwerpen en een sterke focus op duurzaamheid. Hun collecties bevatten een scala aan stijlvolle kledingstukken en accessoires, en met groeiende populariteit en duurzaamheidsinspanningen, is dit merk zeker het volgen waard in de Nederlandse modewereld.

Deze Nederlandse modemerken hebben bewezen dat ze niet alleen kunnen concurreren op nationaal niveau, maar ook wereldwijd een impact kunnen maken. Met hun unieke stijlen, hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen blijven ze groeien en de modewereld verbazen. Als je op zoek bent naar nieuwe stijlinspiratie, zijn deze merken zeker de moeite waard om te verkennen.

Verder lezen?

Back to top button