Kleding & fashionLifestyleMannen fashionVrouwen fashion

Waarom kleding bedrukken steeds populairder wordt onder particulieren

Kleding laten bedrukken is een ding wat steeds populairder wordt onder particulieren. Dat komt omdat de meeste mensen steeds creatiever worden en het gevoel hebben dat ze af en toe ook wel eens een eigen kledingstuk zouden willen ontwerpen. Juist daar zit nu een enorme groei. Dat is best bijzonder aangezien er voorheen minder geïnteresseerde jongeren waren in het maken van mode. 

Het creatieve proces

Eigen kleding maken is natuurlijk hartstikke leuk. Althans, daar zijn steeds meer jonge mensen mee bezig. Het schijnt dus zo te zijn dat de interesse in kleding steeds grotere vormen aanneemt. Dat heeft ook te maken met het feit dat er steeds meer bekende grootheden, excessief bezig zijn met vinden van de mooiste outfits, de meest creatieve outfits of het maken van hun eigen creatieve kleding. Steeds meer jongeren beginnen dat op te pakken en hebben het gevoel dat ze daarbij ook hun bijdrage leveren aan het dragen van kleding wat ze daadwerkelijk mooi vinden. 

De meeste jongeren kunnen super-snel aan de slag met het bestellen van een aantal shirts of dergelijke kledingstukken, die ontworpen zijn door hunzelf. Voorheen was het vooral dat bedrijven zich alleen bezig hielden met het bedrukken van hun eigen werkkleding, of dat ze kleding gingen ontwerpen en dat in grote afnames gingen inkopen. Nu kun je dus als particulier ook leuke spullen laten maken, waarbij je gewoon losse producten kunt kopen. Hierdoor kun je jezelf en/of een vriend/familielid voorzien van leuke gepersonaliseerde cadeau’s. 

Het bedrukken van kleding

Kleding bedrukken is een stukje magie dat op meerdere manier gedaan kan worden. Er zijn er namelijk nog wel een hoop. Zo bestaan de volgende manieren: Zeefdrukken, Zeefdruk transfers, Digitale transfers, Sublimeren, Flex bedrukking, flock bedrukking. Dit zijn stuk voor stuk verschillende manieren om je eigen kleding te laten bedrukken. Iedere manier heeft weer zijn eigen voor en nadelen, waardoor het voor jou kiezen wordt om te bepalen wat je het belangrijkst vindt voor je eigen kleding. Daarom is het bedrukken van kleding ook zo populair geworden, omdat mensen kunnen experimenteren met verschillende druk stijlen. 

Het is maar net wat je voorkeur is en wat je bereid bent om te betalen. Door goed te kijken naar waar je eventueel voorkeur in zou kunnen hebben beperk je jezelf flinke keuzestress. Op het moment dat je weet wat welke druktechniek nou allemaal betekent dan kun je kijken naar al je wensen, om er zo voor te zorgen dat je in de meeste gevallen een super succesvol en mooi shirt hebt gemaakt voor jezelf en/of voor een belangrijk persoon in je cirkel. 

Wat de verschillende druktechnieken betekenen

Door te kiezen voor zeefdruk, wordt er gebruik gemaakt van zeef wat eigenlijk aluminium profielraam is en waar een gaas strak overheen is geweven. Op dat gaas wordt een lichtgevoelige emulsie aangebracht wat zorgt dat door middel van UV straling, de emulsie uitgehard raakt. Op basis daarvan kan een print gemaakt worden. 

Een zeefdruk transfer is hetzelfde, behalve het feit dat het op een kunststof drager wordt gemaakt waarvan de achterzijde bestaat uit een lijmlaag. Hierdoor zijn meerdere kleurencombinaties mogelijk. Digitale transfers laten het lijken alsof de print erop is geborduurd. Dat is een nieuwe techniek wat zijn strepen aardig heeft verdiend. Sublimeren betekent niks anders dan dat door middel van hitte een logo wordt gedrukt op het shirt. 

Flex bedrukking is een manier van bedrukken waarbij de snijplotter wordt gebruikt om flex materiaal uit te snijden en dat handmatig te gaan pellen. Het materiaal voelt veel gladder aan en laat veel kwaliteit zien. Flock bedrukking is een printtechniek waarbij een gekozen ontwerp uit folie wordt gesneden. Je creëert een luxe en elegante uitstraling wat bijdraagt aan het maken van een goed shirt. 

Verder lezen?

Back to top button