HuishoudenHuis & TuinWonen

Top 10 beste prullenbakken voor in de keuken

Op zoek naar de beste prullenbak? Wij deden onderzoek!

Een prullenbak is onmisbaar voor in de keuken. Het is tenslotte een fijn hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je allerlei rommel kan opbergen totdat de zak vol is. Een keuken zonder prullenbak is als de zee zonder water. Daarom hebben wij de top 10 beste prullenbakken voor in de keuken voor je uitgelicht.

De top 10 beste prullenbakken

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde prullenbakken voor in de keuken (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze prullenbakken an sich. Bij deze onze selectie prullenbakken, neem eens een kijkje:

Curver Decobin Prullenbak Curver Decobin Prullenbak
4.4
via bol.com
Kis Chic Bin Prullenbak Kis Chic Bin Prullenbak
4.1
via bol.com
Brabantia NewIcon Prullenbak Brabantia NewIcon Prullenbak
4.7
via bol.com
Curver Decobin Prullenbak Curver Decobin Prullenbak
4.4
via bol.com
Homra Sensor Trio Prullenbak Homra Sensor Trio Prullenbak
3.9
via bol.com
Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak
4.8
via bol.com
Stangvollby KINNA Sensor Prullenbak StangVollby KINNA Sensor Prullenbak
4.0
via bol.com
Rotho Twist Prullenbak Rotho Twist Prullenbak
4.3
via bol.com
Brabantia Touch Bin Prullenbak Brabantia Touch Bin Prullenbak
4.9
via bol.com
StangVollby Lunden Prullenbak StangVollby Lunden Prullenbak
4.4
via bol.com

Welke prullenbak is het beste?

In principe is elke prullenbak identiek aan elkaar. Wel zijn sommige prullenbakken uitgevoerd met wat moderne snufjes waardoor het gebruikersgemak wat omhoog gaat. Echter is het aan jou om te bepalen wat er qua uitstraling belangrijk is, of het past bij de indeling van je keuken en hoeveel liter aan afval de prullenbak kan hebben. Je eigen persoonlijke keus zorgt ervoor dat je voor jezelf de beste prullenbak hebt gevonden.


#1 Curver Decobin Prullenbak

Curver Decobin Prullenbak

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit.
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Licht van gewicht

De Curver prullenbak heeft een uitstraling dat bestaat uit metaal en kunststof waardoor het niet roest, deukt of licht is van gewicht. Deze prullenbak kun je binnen enkele tellen gereinigd hebben wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Ook kan de prullenbak eenvoudig ingezet worden in vrijwel iedere ruimte. Hierdoor is het een gewaardeerd model geworden.

De prullenbak heeft een inhoud van 50 liter en is ontworpen in een klassieke rechthoekige vorm. De prullenbak is één van de meest duurzame modellen die je kunt gebruiken, aangezien de prullenbak voor 80% uit gerecycled kunststof bestaat. Het is een weloverwogen keus om deze prullenbak te kiezen als je een voorstander bent van duurzaamheid.

Als jij op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk, makkelijk en low effort prullenbak, dan kan dit model nog wel eens een aanrader voor je zijn. De prullenbak is een top instap model om te gebruiken voor als je een betrouwbaar model in huis wilt halen. Ook is het ontwerp prima voor neutrale keuzes.


#2 Kis Chic Bin Prullenbak

Kis Chic Bin Prullenbak

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Ruim
 • Duurzaam
 • Unique selling point

Nadelen:

 • Pedaal is fragiel

Ben jij een groot gebruiker van de prullenbak, dan is de Kis Chic Bin prullenbak perfect voor jou! Met de Kis Chic bin prullenbak is er namelijk meer dan genoeg ruimte beschikbaar. Met een inhoud van ruim 50 liter kun je aardig wat afval kwijt. Bovendien is de prullenbak voorzien van een rubberen seal om nare geurtjes tegen te gaan.

De pedaalemmer is voorzien van ene anti-slip bodem, handvat aan de achterzijde en een afvalzak houder. Ook is elegantie in het ontwerp verwerkt, maar wel afgestemd zodat deze prullenbak in ieder interieur en ruimte verwerkt zit. Daarom is dit model van de Kis Chic Bin prullenbak erg geliefd geworden onder de trend van de prullenbakken.

Als je een eenvoudig, elegant maar ook modern model in huis wilt hebben dat meer dan genoeg inhoud heeft, dan is de Kis Chic Bin prullenbak meer dan geschikt voor jou. Kies voor duurzaamheid, effectiviteit en efficiëntie waarbij je veel afval kwijt kan zonder dat je om de dag het vuil hoeft buiten te zetten.


#3 Brabantia NewIcon Prullenbak

Brabantia NewIcon Prullenbak

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Prachtig ontwerp
 • 30L
 • Voordelig

Nadelen:

 • Kwetsbaar

Heb je een wat kleinere keuken of een ruimte dat niet al teveel grote spullen kan hebben? Dan is de Brabantia Newlcon prullenbak perfect geschikt voor jou. De prullenbak heeft een inhoud van 30L en heeft een gunstige afmeting van 67,5 x 30 x 29,3 waardoor het een prima model is om te gebruiken voor zowel kleine als grote ruimtes.

Je kunt de prullenbak eenvoudig openen door met de voet op het pedaal te staan, waardoor de klep opengaat. Met meer dan 10 jaar garantie verzeker je jezelf ervan dat je een top model in huis hebt gehaald. ook is de Brabantia Newlcon uitgerust met een hartstikke tof en strak ontwerp. Precies wat je nodig hebt in vrijwel iedere ruimte.

Met allerlei toffe specificaties waaronder een anti-slip bodem, reukdichte deksel en uitneembare binnenemmer, heb je voor een goede prijs een top model aangeschaft. Wil jij dat nou ook? Probeer dit top model dan ook uit!


#4 Curver Decobin Prullenbak

Curver Decobin Prullenbak

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Duurzaam
 • Goede prijs
 • Grote inhoud

Nadelen:

 • Ietwat onhandig in gebruik

De Curver prullenbak heeft een uitstraling dat bestaat uit metaal en kunststof waardoor het niet roest, deukt of licht is van gewicht. Deze prullenbak valt eenvoudig schoon te houden en kan eenvoudig ingezet worden in vrijwel iedere ruimte. Dat kan variëren van het huishouden tot aan het bedrijfsleven. Vingerafdrukken zijn niet zichtbaar op dit model.

De prullenbak heeft een inhoud van 60 liter en is ontworpen in een klassieke rechthoekige vorm. De prullenbak is één van de meest duurzame modellen die je kunt gebruiken, aangezien de prullenbak voor 70% uit gerecycled kunststof bestaat. Met het soft close mechanisme sluit het deksel zonder enige geluid te maken. Het is een gebruiksvriendelijk en prijs vriendelijk model om te gebruiken.

Als jij op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk, makkelijk en efficiënte prullenbak, dan is de Curver Decobin Prullenbak perfect geschikt voor jou! Kies waar voor je geld en kies voor duurzaamheid en optimale kwaliteit. Dat is wat je met deze prullenbak binnenhaalt.


#5 Homra Sensor Trio Prullenbak

Homra Sensor Trio Prullenbak

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • 3 uitneembare bakken
 • Voetsensor
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Vuilniszak kan los zitten

De Homra Sensor Trio prullenbak spreek voor zich. De prullenbak is goed voor 45 liter aan afval. met 3 vakken van elk 15 liter kun je altijd eenvoudig en efficiënt je afval scheiden. Met een unieke voetsensor gaat de klep altijd vanzelf open, wat bijdraagt aan meer hygiëne en technologie. De Homra Sensor trio prullenbak zorgt ervoor dat je ook met volle handen altijd een open klep kunt krijgen.

De Homra Sensor prullenbak heeft een gepatenteerd sensor systeem, hoogwaardig ABS kunststof deksel, 3 uitneembare bakken, softclose deksel en nog aardig wat technische snufjes waarmee de voetsensor. Door zachtjes een drukje te geven met je voet, zorgt je ervoor dat de prullenbak opengaat en je jouw afval kan indelen in de bakken.

Als je op zoek bent naar een gemiddelde prullenbak dat in iedere ruimte neergezet kan worden, is het meer aan te raden om de Homra Sensor prullenbak aan te schaffen voor in huis. Bovendien staat de prullenbak altijd scherp en strak, omdat het ontwerp in vrijwel iedere ruimte past.


#6 Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak

Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Stijlvol
 • Ergonomisch
 • Duurzame koop

Nadelen:

 • Relatief duur

De Brabantia Bo Touch Bin prullenbak is uniek in zijn soort. Het onderwerp is razend strak, maar bovenal perfect voor het scheiden van je afval. Met twee losse binnenemmers van 30 liter, kun je twee soorten afval met elkaar scheiden. Hierdoor kun je overzichtelijk en snel verschillende soorten afval kwijt, waardoor je snel en efficiënt kan werken.

De prullenbak heeft een ruime opening waarmee je voorkomt dat er eventuele afval op de grond valt. De prullenbak valt eenvoudig schoon te maken wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. De prullenbak is daardoor erg geliefd. Ook hoef je niet een oncomfortabele houding aan te nemen omdat de prullenbak op een goede hoogte is afgesteld. Hierdoor krijg je geen last van je rug.

De prullenbak is ontzettend duurzaam en ook gemaakt op het ideaal van Brabantia waarbij ze al hun modellen 100% circulair maken. Het is een bewuste koop als je voor deze prullenbak kiest. Als je wil genieten van efficiëntie, moderniteit en duurzaamheid, dan is deze prullenbak voor jou!


#7 StangVollby KINNA Sensor Prullenbak

StangVollby KINNA Sensor Prullenbak

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • 50 liter inhoud
 • Sensorbediening
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Kan soms haperen

Deze prullenbak is een stijlicon op zichzelf. De prullenbak is perfect om te gebruiken voor vrijwel iedere ruimte. De keuken is niet alleen een goed uitgangspunt voor deze prullenbak. Je kunt de prullenbak ook neerzetten in kantoorruimtes, kantines en overige grote ruimtes. Bovendien is de prullenbak uitgerust met een sensor, waardoor de prullenbak hygiënisch blijft.

De deksel sluit automatisch. De sensor reageert op bewegingen op een afstand van 15 tot 20 cm waarbij de prullenbak direct opengaat. Na 5 seconden zonder detectie, sluit de prullenbak uit zichzelf. Aan de binnenkant van de prullenbak zit een binnenring die ervoor zorgt dat de afvalzak op zijn plaats blijft staan en uit het zicht blijft. Ook is het apparaat van RVS materiaal gemaakt, wat duurzaam is en bijdraagt aan de uitstraling van de prullenbak.

Je haalt een perfect kwaliteitsproduct in huis wat voor een mooie prijs garant staat voor jaren plezier en comfort. Bovendien is de prullenbak voorzien van een ruime inhoud, waardoor je aardig wat spullen in kwijt kan. Met 50 liter heb je meer dan genoeg ruimte om een aantal weken afval in te kunnen opslaan. Zorg voor een stijlvolle prullenbak met de KINNA prullenbak!


#8 Rotho Twist Prullenbak

Rotho Twist Prullenbak

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Kan in elke ruimte
 • Duurzaam
 • Mooi ontwerp

Nadelen:

 • Fragiele deksel

De Rotho Twist Prullenbak is er ééntje die gelijk blikken vangt. Met deze eyecatcher heb je altijd een handige prullenbak in gebruik dat niet al teveel ruimte inneemt. Het heeft een moderne en industriële look, wat is afgewerkt met een robuust ontwerp. De kleuren zorgen ervoor dat je de prullenbak kunt gebruiken voor vrijwel alles, maar door de kleur groen zou je het voor jezelf makkelijk kunnen maken door deze te gebruiken voor de GFT.

De afvalbak is gemaakt van duurzaam kunststof, wat er naar streeft om voor een langere tijd gebruikt te kunnen worden. Ook is de vuilnisbak voorzien van een handig kanteldeksel die op 2 manieren te openen is. De vuilniszak kun je dus eenvoudig bevestigen aan een losse binnenring. De prullenbak heeft een inhoud van 50 liter en is dus goed voor aardig wat afval.

Deze Rotho Twist prullenbak is erg geliefd onder de mensen omdat het een handig en functioneel middel is dat in vrijwel iedere ruimte neergezet kan worden. Het assortiment met deze prullenbak is vrij breed, dus mocht je een andere kleur willen of een andere uitvoering, dan kan dat natuurlijk ook. Echter is dit model een grote aanrader!


#9 Brabantia Touch Bin Prullenbak

Brabantia Touch Bin Prullenbak

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Stijlvol
 • Efficient
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Niet prijsvriendelijk

Brabantia heeft een monsterlijke prullenbak op de markt gebracht. De prullenbak is voorzien van 60L aan inhoud, wat garant staat aan vele weken van opruimen. Dankzij de grote opening kan er een vloerblik in zonder dat je morst op de grond. Dat is wel zo handig aangezien niemand zin heeft om 2 keer schoon te maken. Door de soft touch open en sluit de deksel zonder enige geluid.

De prullenbak is uitgerust met een mooi matte zwart design wat zorgt voor een strakke uitstraling in de keuken. De prullenbak is voorzien van een unieke scharnierconstructie, afneembaar deksel unit, stevige draaggrepen, sterke kunststof bodem en 10 jaar garantie. Vanuit alle hoeken heb je een sterkhouder aangeschaft.

Dit model van Brabantia is een geschenk uit de hemel. Het zorgt voor optimale kwaliteit, efficiëntie en het staat ook gewoon heel erg mooi in de keuken. Als jij op zoek bent naar een geschikt model, dan is de kans groot dat dit model meer dan voor jou geroepen is.


#10 StangVollby Lunden Prullenbak

StangVollby Lunden Prullenbak

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Luxe
 • Mooi design
 • Efficient

Nadelen:

 • Werkt op batterij

Afval weggooien doe je tegenwoordig in stijl! Met de StangVollby Lunden elektrische prullenbak heb je meer dan 72liter aan inhoud beschikbaar. Door de grote inhoud kun je dus eenvoudig zonder zorgen veel afval hierin kwijt. Door middel van een sensor opent de bovenste deksel van de prullenbak. Hierdoor werkt het heel hygiënisch. Met 3 compartimenten kun je veel afval kwijt.

Deze 3 compartimenten kun je gebruiken voor het scheiden van je afval. Hoe handig is dat? De bovenkant van de prullenbak is uitgerust met een sterke binnenring. Hierdoor blijft de vuilniszak goed zitten en blijft het uit zicht voor anderen. De bovenkant heeft 48 liter aan ruimte. Ook zorgt de prullenbak ervoor dat er geen nare geurtjes kunnen ontstaan omdat alle vakken niet gelijktijdig geopend hoeven te worden.

De prullenbak is gemaakt van hoogwaardig RVS, wat zorgt voor een moderne maar rustieke uitstraling. Ook kunnen er geen vingerafdrukken tevoorschijn komen en is de prullenbak vuil afstotend. De prullenbak is daarom perfect geschikt voor vrijwel iedere woning en interieur.


Voordelen van een goede prullenbak

Een goede prullenbak zorgt ervoor dat je in alle gevallen een hulpmiddel hebt aangeschaft dat lang mee gaat. Een goede prullenbak is namelijk sterk en als je er een beetje zorgvuldig mee omgaat, kan het dus jaren mee. Hierdoor is een prullenbak een duurzame aankoop en hoef je niet keer op keer een nieuwe prullenbak te halen omdat er schade is ontstaan.

Bovendien zorgt een goede prullenbak ervoor dat je een beetje kunt spelen met het interieur dat je hebt voor in je keuken. Een goed design zorgt ervoor dat je net wat extra sfeer en/of smaak kan geven aan jouw keuken, wat ervoor zorgt dat je een subtiel object in de woning hebt, dat onbewust toch net wat meer sfeer geeft en daardoor een stil detail is.

Voordelen van een goede prullenbak

Alles netjes houden in de keuken

Op het moment dat de keuken een chaos is, zal je merken dat er ook chaos is ontstaan in je hoofd. Zorg ervoor dat je de keuken altijd netjes houdt en er geen onnodige troep op het aanrecht ligt. De komst van prullenbakken hebben hierdoor een groot voordeel, aangezien je allerlei rommel eenvoudig kunt weggooien, zonder dat je last hebt van vieze geuren. Met een prullenbak kun je de gehele ruimte netjes houden.

Afval scheiden met een prullenbak

Tegenwoordig is het belangrijk dat we afval scheiden. Hierdoor is het belangrijk dat je een overzichtelijk hulpmiddel in huis hebt, wat zorgt voor rust in je hoofd en efficiëntie. Nooit meer moeilijk hoeven doen met het vullen van verschillende tassen! Met een geavanceerde prullenbak kun je nu eenvoudig afval scheiden, zonder dat je nog meerdere keren heen en weer moet lopen om op een andere manier afval te scheiden.

Afval scheiden met een prullenbak

Mooie prullenbak voor jouw interieur

Je interieur is uiteindelijk alles. Inmiddels zijn er vele stijlvolle prullenbakken die aansluiten op jouw interieur. Afhankelijk van de grootte en ontwerp, kun je ervoor kiezen om altijd een prullenbak te kiezen die bij jouw smaak past. Een mooie prullenbak is daardoor altijd van belang voor vrijwel iedere keuken. Doe door de komst van vele mooie ontwerpen is er daarom altijd ruimte voor een geschikte prullenbak.


Prullenbak kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n prullenbak voor in jouw keuken willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de prullenbakken uit deze top 10 aanraden. Meer dan 1792+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze prullenbakken positief beoordeeld.

Prullenbak kopen

Vind een prullenbak welke het beste bij jouw keuken past

Een prullenbak heb je normaliter wel relatief snel gevonden. Het enige wat belangrijk is, is dat de prullenbak die je zoekt, goed aansluit op wat je nodig hebt. Dat kan zijn de hoeveelheid liter die het kan hebben, het ontwerp en of er meerdere vakken in verwerkt zitten om het afval te scheiden. Kies daarom een prullenbak dat het beste bij jouw keuken past.

Verder lezen?

Back to top button