Games & spelletjesLaatste nieuwsOnline gamesTech

Fortnite blijft maar groeien: Seizoen 3 is gelanceerd!

Het immens populaire spel Fortnite heeft onlangs een nieuw seizoen gelanceerd. Seizoen 3, genaamd ‘vibin’ is de map waar spelers op spelen totaal aangepast met een nieuw thema, nieuwe wapens en nieuwe ervaringen. Fortnite blijf maar groeien. Dit is er allemaal nieuwe op het eiland van de wereld van Fortnite.

Het spel Fortnite

Fortnite Is inmiddels al een aantal jaar een groot begrip in de gaming industrie. Fortnite is ontzettend populair bij zowel jong als oud. Het spel draait voornamelijk om de Battle Royal modus. Het doel van Fortnite is simpel. Je kunt alleen, of met een vriend of een hele groep, het gevecht aangaan met andere mensen. Het doel is om als laatst over te blijven. Als je wint, heb je van alle 100 mensen die in dat potje meedoen gewonnen en mag jij jezelf de beste van dat potje noemen. Tijdens het spel kun je jezelf beschermen door te bouwen met materialen zoals hout, beton en ijzer.

Het begin van Fortnite dateert alweer uit 2017, het jaar waar Fortnite werd uitgebracht door de makers van Epic Games. Inmiddels is het 2022 en hebben ze in totaal al meer dan 19 seizoenen uitgebracht. Fortnite heeft het spel door de jaren heen flink uitgebreid en inmiddels zijn er talloze andere varianten van het spel beschikbaar. Dat is de reden waarom Fortnite kan blijven doorgroeien. Nu is het tijd voor seizoen 3 van het jaar 2022.

Seizoen 3: Vibin

Het nieuwe seizoen van Fortnite heet vibin, dat staat symbool voor de harmonie die is wedergekeerd nadat het leger van seizoen 2 hun oorlog hebben beëindigd met de vijandige troepen. Het thema vibin zie je ook duidelijk terug op de map van Fortnite. De gehele map heeft een make-over gekregen en bestaat uit veel kleur. Er zijn verscheidene plekken die je kunt plekken, die zijn omgetoverd tot een ware rave plek met vele disco items en luidruchtige accessoires. Ook kun je er een grote achtbaan vinden waar je van af kan met ballers.

Ballers zijn lang onderdeel geweest van het spel, maar naarmate er nieuwe seizoenen kwamen, is het er weer uitgehaald. Nu is het terug. Ballers zijn ballen waar je in kunt zitten en kan besturen. Zo kun je met de ballers over de achtbaan vliegen en ouwehoeren tijdens het spelen. Met een nieuw gebied Reality Falls, hebben de makers van Fortnite hun fantasie goed gebruikt. In Reality Falls kun je enorme lichtgevende bomen, reusachtige paddenstoelen en magische items vinden. In dit gebied geeft vrijwel alles licht. Zelfs het water dat bij Reality Falls is neergezet beschikt over een unieke kleur licht, wat het spel een nieuwe belevenis geeft.

Je kunt dieren temmen

Voorheen waren de wolven en everzwijnen vijanden van de spelers van Fortnite. Inmiddels is dat veranderd. Fortnite heeft het mogelijk gemaakt om in seizoen 3 deze dieren te temmen. Hoe doe je dat? Door simpelweg te wachten tot een wolf of zwijn op je af rent en daarna op hun te springen. Dat is een handige toevoeging, want nu kun je vijanden aanvallen zonder dat je hoeft te rennen. Ook is het mogelijk om vanaf je wolf of zwijn op andere vijanden te richten en te schieten. Epic Games heeft het hierdoor makkelijker gemaakt om grote afstanden te kunnen overbruggen voor als er geen auto in de buurt is die je kunt rijden.

Leuke toevoegingen van dit Seizoen

Als je al een BattlePass hebt, dan kun je nu sparen voor een nieuwe skin. De skin is Darth Vader. Dus, als je een liefhebber bent van de populaire filmserie Star Wars, dan is dit jouw uitgelezen kans om bij één van je favoriete spellen te spelen met Darth Vader. Verder kun je nieuwe wapens verwachten zoals nieuwe varianten van snipers, assault rifles, shotguns en ga zo maar door. Seizoen 3 zorgt er echt voor dat je met een flinke dosis positieve vibes kunt genieten van ‘vibin’. Exact wat de makers van Fortnite nastreven om te bewerkstelligen voor hun spelers.

Ga jij seizoen 3 spelen?

Fortnite kun je op de meeste consoles spelen. Of je nu een playstation, Xbox, pc, laptop, Nintendo Switch of dergelijk apparaat hebt, Fortnite is gratis te bespelen. Hierdoor wordt het erg toegankelijk voor jong en oud, wat bijdraagt aan ultiem speelgenot. Ook kun je het spel crossplay spelen, wat inhoudt dat je ten alle tijden met elkaar kunt spelen zonder de regel dat je dezelfde console moet hebben. Dat is het mooie van een free to play game zoals Fortnite, ze hebben aan alle situaties gedacht.

Verder lezen?

Back to top button