Ondernemen

Hoe dozen op maat jouw bedrijf verder helpen

In een tijd als deze, waar steeds meer bedrijven bij komen, is het belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden van de rest. Heb je er al eens over nagedacht om dozen op maat te bestellen voor je producten? Je denkt er misschien niet aan als eerste, maar met dozen op maat kun jij je onderscheiden van de rest! In dit artikel geven we verschillende redenen waarom je als bedrijf kunt kiezen voor op maat gemaakte dozen. Daarnaast hebben we het ook over hoe je dozen kunt bedrukken en wat voor voordelen dit heeft.

Perfecte pasvorm voor jouw pakketten

Wanneer je een pakket verstuurt naar een klant, is het natuurlijk de bedoeling dat het product goed in de doos past. Dit doe je door middel van een doos op maat. Standaardformaat dozen kunnen misschien te klein of groot zijn voor de producten die jij verkoopt. Wanneer je een te grote doos hebt voor het product dat je verkoopt, kan het ook nog eens zo zijn dat je meer verzendkosten moet betalen. Dat is uiteraard iets wat je wilt vermijden.  Wanneer je kiest voor op maat gemaakte dozen, sluit de doos perfect aan op het product wat je wilt versturen. 

Logistieke voordelen

Wanneer je kiest voor op maat gemaakte dozen, zal dit ook het logistieke proces sneller en gestroomlijnd laten verlopen. Wanneer pakketten verzonden moeten worden, is het de bedoeling dat dit zo goed en snel mogelijk verloopt. Met op maat gemaakte dozen is het makkelijker voor je werknemers om de producten in te pakken in de dozen en daarna te verzenden. 

Duurzaamheid

Op maat gemaakte dozen zijn ook beter voor het milieu. Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk, en gelukkig maar! Duurzaamheid is iets wat absoluut in gedachten moet worden gehouden. Wanneer er wordt gekozen voor op maat gemaakte dozen, draagt dit bij aan het milieu. Dit komt doordat er op deze manier geen verpakkingsmateriaal verspild wordt. Er worden geen grote dozen gebruikt voor kleine producten, maar nauwsluitende dozen waar de producten perfect in passen. 

Logo en merknaam op de doos

Naast het feit dat je een op maat gemaakte doos kan bestellen, is dat ook meteen de perfecte kans om te kiezen voor bedrukte dozen. Bij het samenstellen van de dozen kan je namelijk ook een logo en merknaam zetten op de dozen. Dit verhoogt de professionaliteit van je bedrijf aanzienlijk. Wanneer klanten een pakket van je binnenkrijgen, weten ze meteen waar het van is. Ook zorgt dit voor extra reclame wanneer andere mensen ook het logo op de doos zien staan. Een professionele verpakking wekt ook nieuwsgierigheid op en draagt bij aan een positieve uitpak ervaring.

Verder lezen?

Back to top button