EconomieOndernemenOntwikkeling

Als startende Ict’er kan werken voor een detacheringsbureau erg handig zijn

Als je nog maar net aan de voorgrond van je carrière staat, dan is het belangrijk om aan je reputatie te werken. Werken voor een detacheringsbureau kan dan erg in je voordeel werken. Al helemaal als je starter bent, maar ook als je op projectmatige basis zou willen werken. 

Wat doet een detacheringsbureau eigenlijk?

Detacheren is een manier van werken waarbij een organisatie een medewerker als het ware leent van een andere organisatie. Dat kan dus zijn dat een medewerker uit een soortgelijk bedrijf komt werken voor een andere organisatie uit dezelfde sector. Als starter heb je direct de mogelijkheid om een contract te tekenen voor een klus dat kan variëren van een half jaar tot aan een jaar. Dit bedrijf betaald je loon, betaalt je uit bij ziekte en kan jou ook eventueel ontslaan. Maar je dagelijkse werk voer je wel weer uit bij bedrijven die je inhuren. 

Voor vele bedrijven is het inhuren via een detacheringsbedrijf best handig, aangezien ze dan de mogelijkheid hebben om tijdelijke en flexibele medewerkers te hebben. Alle risico’s zijn voor het detacheringsbureau, maar de voordelen van goed werkend personeel is voor het bedrijf die een medewerker huurt. Het is een flexform van werken voor hoogopgeleiden. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar specialisten voor specifieke projecten. Daarom is IT detachering Nederland een groot item geworden in Nederland en op internationaal gebied. 

Waarom zou je kiezen voor detachering?

Je kunt als starter een grote lading aan ervaring opdoen voor jezelf. Je krijgt meerdere bouwstenen om jezelf te laten groeien en ook bekend te maken in de sector waar jij in wilt gaan werken. Je komt terecht in een omgeving waarbij je bij verschillende bedrijven aan de slag gaat en dus ook verschillende manieren van werken ervaart. Zo krijg je de beste kijkjes in de keuken van top bedrijven, waardoor je zelf nog beter gaat ontwikkelen. Je leert jezelf ook beter kennen doordat je weet wat je wel en niet wilt, wat haaks staat aan het optimaliseren van je eigen ontwikkeling

Je leert flexibel te zijn en bouwt langzaamaan een groot netwerk op. Dat is ontzettend waardevol en natuurlijk ideaal als je jezelf ziet als aspirant ondernemer. Het is dan al helemaal een goede start om te kijken naar werkmogelijkheden via een detacheringsbureau. Dus als je van flexibiliteit houdt, dan is deze manier van werken wel echt voor de volle honderd procent geschikt voor jou. Dat zijn de redenen waarom je zou moeten kiezen voor detachering. 

 Is er wel genoeg werk?

Dat hangt compleet af van de markt en de huidige economie. Echter is de IT sector wel altijd groeiende dus als je in deze sector gespecialiseerd bent, dan is er naar ons weten toe altijd wel werk beschikbaar. De detacheringsmarkt heeft zijn mindere tijden gekend, maar is al een geruime tijd goed aan het herstellen en als we kijken naar onze huidige tijd, dan is deze flexibele manier van werken voor vele bedrijven zeer welkom. Probeer je ook niet teveel druk te maken als de economie een terugval krijgt, er zijn duizenden bedrijven waar een detacheringsbureau mee in contact staat. Jouw moment komt ongetwijfeld. 

Ben jij geschikt voor detachering?

Als je een liefhebber bent van flexibiliteit, dan is detachering absoluut geschikt voor jou. Je moet goed tegen continue veranderingen kunnen aangezien je bij meerdere bedrijven actief gaat zijn. Het kan namelijk zomaar zijn dat je in het begin dichtbij huis kan gaan werken, maar soms ook lang moet reizen. Als jij weet dat je voor jezelf overal een prettige omgeving kan creëren waarin er geen scheve blikken ontstaat met collega’s onderling, dan is detachering absoluut voor jou op de buik geschreven. Ben jij een starter? Dan is dit jouw ideale kans om veel werkervaring op te doen. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button