LifestyleEconomieKantoorartikelenLifehacks

Je telefoonscherm goed beschermen

Met de juiste screenprotector is jouw telefoon goed beschermd!

Het gevoel van een nieuwe telefoon hebben is super lekker. Echter is het een soort van trend geworden om een telefoon op zak te hebben zonder enige vorm van bescherming. Vaak geven mensen de reden dat ze het design van hun telefoon zo mooi vinden dat ze het zonde vinden om een hoesje om hun telefoon te doen. Nou kunnen wij dat nog ergens wel begrijpen, maar om je telefoonscherm niet te beveiligen met een goede screen protector is iets wat wij altijd aanraden! In dit artikel vertellen we daar wat meer over.

Kapotte schermen

Je hebt het zelf ongetwijfeld ook meegemaakt, je laat je telefoon per ongeluk vallen en je beeldscherm heeft vele barsten gekregen. Super balen, maar niks meer aan te doen helaas. Kapotte schermen is misschien één van de meest voorkomende dingen rondom defecten van telefoons. Het is daarom best belangrijk om er voor te zorgen dat mensen gebruik maken van een screen protector in plaats van geen enkele beveiliging. Dat is natuurlijk zonde voor de telefoon, maar ook voor je bankrekening. 

Hoge kosten voor reparatie

De kans dat jij een telefoon een paar jaar nooit laat vallen is eigenlijk heel erg klein. Over het algemeen valt een telefoon altijd wel een paar keer per maand. Dat is niet erg, de huidige modellen kunnen best wel tegen een stootje, maar om keer op keer nieuw glas op je telefoon te laten zetten is een dure grap. Dat je misschien maar één of twee keer, maar geregeld is eigenlijk niet te doen. Bovendien is het ook gevaarlijk want als een scherf van jouw gebasten scherm in je vinger en/of oor komt kan dat gaan ontsteken. 

Het is niet lastig, kijk gewoon op internet naar bedrijven die screen protectors verkopen. Typ bijvoorbeeld: Iphone 13 screenprotector, dan zie je genoeg aanbiedingen klaar staan om een screen protector te gaan aanschaffen. Je plakt zo’n plaatje heel eenvoudig op het glas van je telefoon. Mocht je telefoon een keer vallen op de kant waar het glas zit, dan komt er geen barst in het originele scherm maar in plaats daarvan op de screenprotector wat als bescherming dient. Daarom stimuleren wij het gebruik van een screen protector ten zeerste!

Is het onzichtbaar?

Tegenwoordig zijn bijna alle screen protectors zo gemaakt dat je geen last hebt van eventuele randen en/of visuele lijnen. Vrijwel alle screen protectors zijn onzichtbaar waardoor het design van je telefoon niet in de soep loopt. Dat is juist het fijne van het gebruik van een screen protector. Daarom is het belangrijk dat je zuinig omgaat met je telefoon en het scherm, aangezien een gehard glas screenprotector je behoorlijk wat euro’s kan schelen. Een goede screenprotector is gemaakt van gehard glas en heeft een coating dat vet afstoot. Althans, in de meeste gevallen. 

Voor ieder model is er wel een screen protector gemaakt, wat ideaal is aangezien er ontzettend veel verschillende soorten telefoons op de markt zijn gekomen. Er zijn voor de wat oudere modellen ook universele platen gemaakt, waardoor iedereen zijn eigendom kan beschermen tegen eventuele barsten. Dus, reken voorgoed af met gebarsten schermen die uiteindelijk kapot gaan.

Het gebruik van een screen protector is hartstikke verstandig en staat compleet niet in de weg bij het design van je telefoon. Het is vrijwel onzichtbaar op je telefoon en dus een ontzettend handig middel om te gebruiken. Door hier gebruik van te maken hoef je nooit meer bang te zijn op het moment dat jouw telefoon een kapot scherm heeft. Dat is hartstikke fijn voor jou, je bankrekening en welzijn. Het is namelijk aardig lastig om op een kapot scherm bepaalde zaken gedaan te krijgen voor jezelf. Appen, bellen en bankieren kan nog wel eens lastig zijn als dat het geval is. 

Verder lezen?

Back to top button