GroepsactiviteitenAvontuurDagje wegGezelligheidGezin

Groepsactiviteiten voor de familie

De leukste groepsactiviteiten voor de hele familie!

Artikel highlights:
  • Op avontuur met de familie
  • Leukste ideeën voor groepsactiviteiten
  • Kies uit de leukste groepsactiviteiten

Op stap met het gezin of de hele familie. Een dagje naar een pretpark of zelf wat activiteiten organiseren. Wil jij wat avontuur beleven met de hele familie? In dit artikel vind jij allemaal inspiratie voor de leukste groepsactiviteiten voor de familie!

Op avontuur met de familie

Eens in de zo veel tijd is het natuurlijk goed om de hele familie bij elkaar te hebben. Niet alleen is dit goed voor de onderlinge band, ook is het hartstikke leuk en bouw je allemaal herinneringen op voor later. Zeker een reden om eens te kijken naar verschillende mogelijkheden om groepsactiviteiten voor de familie te gaan organiseren!

Leukste ideeën voor groepsactiviteiten voor de familie

1. Bootje varen

Hou je van bootje varen? Dan is bootje varen als groepsactiviteit voor de familie misschien wel een geweldig idee! Je kunt bijvoorbeeld met een leuke boot tour een door de grachten van Utrecht of Amsterdam varen. Vaak kunnen dit soort tour ook voorzien worden van lekkere hapjes en drankjes voor de hele familie.

2. Escape room

Escape rooms worden steeds populairder en ook erg geschikt als groepsactiviteit voor de familie! Het is niet alleen erg leuk, maar ook goed voor het onderlinge contact en de gezamenlijke band. Tijdens de escape room is het de missie om als familie (door goed samen te werken) te ontsnappen uit de kamer(s) en de missie te voltooien. Dit vereist denkvermogen, teamwork en goede communicatie. Perfecte uitdaging voor de familie dus!

3. Actief en sportief uitje

Even lekker in beweging komen is natuurlijk nooit verkeerd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om sportieve groepsactiviteiten te organiseren samen met de familie. Van zware bootcamps tot een barbecue in de tuin met leuke sportieve spelletjes.

4. Workshop

Met de hele familie iets nieuws uitproberen? Workshops zijn de perfecte groepsactiviteiten om met z’n allen wat nieuws te leren! Maak de gekste schilderijen, ga beeldhouwen of leer graffiti. Tijdens een workshop als groepsactiviteit voor de familie is creatief zijn en samen pret hebben het belangrijkste.

5. Quiz, puzzel en spel

Spelletjesavonden zijn altijd gezellig! Er zijn veel bedrijven die leuke groepsactiviteiten voor de familie organiseren. Denk aan een Mario Kart toernooi, bingo met prijzen of een leuke quiz. Genoeg spelletjes en games te bedenken! Escape rooms horen hier natuurlijk ook bij. Ook kun je zelf thuis een spelletjesavond organiseren. Maar let op hoe de familie is samengesteld. Mocht iedereen in de familie al volwassen zijn, zijn familie spelletjes voor volwassenen het allerleukste!

Haal de leukste spelletjes in huis!

6. Dagje weg (bijv. naar pretpark)

Soms is het ook heerlijk om er even een dagje tussenuit te gaan met de familie. Pretparken zijn vaak erg populair voor gezinnen en families met kinderen. Maar je kunt ook een dagje naar de dierentuin of een schiereiland.

Kies uit de leukste groepsactiviteiten voor de familie

Genoeg groepsactiviteiten voor de familie om uit te kiezen dus! In dit artikel hebben we de 6 populairste groepsactiviteiten voor de familie voor je uitgelicht. Hopelijk heb jij hier wat aan gehad en kun je nu een gezellige dag met de hele familie gaan plannen!

Verder lezen?

Back to top button