EconomieEducatieOntwikkelingPersoonlijke ontwikkelingSoftwareTech

Hoe kan je slim beheerd beleggen met crypto?

De spaarrente is inmiddels zó laag dat een spaarrekening bij de bank vrijwel niets meer oplevert. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar andere mogelijkheden, denk aan het beleggen in crypto of aandelen. Hoewel deze mogelijkheden enorm populair zijn, brengen ze natuurlijk ook een risico met zich mee.

Het is daarom van groot belang dat je goed onderzoek doet voordat je overgaat tot een investering. Om je een beetje op weg te helpen lees je in dit artikel meer over beheerd beleggen, zodat je zonder zorgen jouw eigen beleggingsportfolio kunt starten.


Let op: Wij zijn geen financiële adviseurs. Dit artikel is enkel bedoeld voor informatieve & educatieve doeleinden.


Beleg nooit met geld dat je nodig hebt

Net zoals andere investeringen brengt ook beleggen in crypto bepaalde risico’s met zich mee. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren om deze risico’s te verminderen. Om slim te beleggen is het daarom ontzettend belangrijk om niet meteen al je spaargeld te investeren. Begin met een klein geldbedrag, en voeg vervolgens elke maand een klein bedrag toe. Op deze manier is een beleggingsportfolio dus eigenlijk te vergelijken met een spaarrekening. Zorg er vooral voor dat je alleen belegd met geld dat je kunt missen. Houdt hierbij ook rekening met onverwachte kosten, zoals een kapotte wasmachine of plotselinge medische zorg. Op deze manier kun je de risico’s tot een minimum beperken, waardoor investeren niet alleen zinvol maar ook leuk blijft!

Het diversifiëren van je beleggingsportfolio

Wanneer we praten over cryptocurrencies, denken de meeste mensen meteen aan de Bitcoin. Dit is niet zo vreemd, want de Bitcoin is bij uitstek de meest populaire cryptomunt op de markt vandaag. Toch zijn er wel degelijk verschillende andere cryptomunten waarin je kunt beleggen. Een mogelijkheid is het om net als bij andere beleggingen je geld en risico te spreiden. Dit betekent dat je een klein bedrag investeert bij verschillende cryptocurrencies, in plaats van één groot bedrag. 

Schroom niet om professioneel advies te vragen

Er zijn veel mensen die wel graag zouden willen investeren in cryptomunten, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Dit is heel begrijpelijk, aangezien de wereld van cryptocurrencies zichzelf nog continu ontwikkelt. Er is veel informatie waar je rekening mee moet houden, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je op een slimme manier beleggen in crypto? Dan is het slim om jezelf goed te laten informeren. Schroom daarom niet om professioneel advies te vragen, voordat je tot je eerste aankoop overgaat. Professionele adviseurs weten meer over beheerd beleggen en kunnen je goed op weg helpen. Op deze manier kun je vervelende miskopen voorkomen. Vergeet ook vooral niet om het meest actuele crypto nieuws te volgen, zodat je zelf ook op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en veranderingen.

Verder lezen?

Back to top button