Tech

Defibrillator kopen voor uw woonwijk of sportclub

Maak een woonwijk, appartementencomplex of bijvoorbeeld zorginstelling veiliger door een defibrillator aan te schaffen. Een defibrillator kopen biedt u de mogelijkheid direct te handelen, op het moment dat iemand in uw omgeving getroffen wordt door een hartstilstand. Start altijd met het bellen van de hulpdiensten, om vervolgens over te gaan tot het reanimeren van het slachtoffer. De hulpdiensten nemen dit van u over, zodra zij arriveren.

Een moderne defibrillator kopen betekent dat u geen medische achtergrond nodig heeft om een reanimatie uit te kunnen voeren. Het apparaat vertelt u precies wat u moet doen! 

Mogelijkheden bij een defibrillator kopen 

In Nederland bieden verschillende partijen u de mogelijkheid een defibrillator te kopen. Een van deze partijen is Defibtech. Het is een vertrouwd aanbieder van defibrillators van Lifeline, welke uitgebreid gekeurd zijn door de Amerikaanse Food and Drug Administration. U kunt het vergelijken met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Lifeline biedt verschillende modellen defibrillators aan. Ieder model is uitgevoerd met een luidspreker. Aan de hand van gesproken instructies voert u de reanimatie uit. Voor beide modellen geldt dat de cruciale onderdelen hiervan, zoals de elektroden, direct voor het grijpen zitten. U hoeft geen klepjes of schuifjes open te maken, vooraleer u kunt starten met reanimeren. 

Lifeline VIEW AED met een lcd-scherm 

Naast het basismodel kan de Lifeline VIEW defibrillator het overwegen waard zijn. Deze defibrillator is net iets geavanceerder, doordat het model is voorzien van een lcd-scherm. Zo worden de instructies niet alleen gesproken, maar ook aan u getoond. Het maakt dat u een reanimatie met meer vertrouwen uitvoert. 

Verschil tussen een semi- en automatische defibrillator kopen 

Niet alleen zit er een verschil in het basismodel en de Lifeline VIEW defibrillator. Ook kunt u kiezen tussen een semi- en automatisch model. Bij een automatische defibrillator brengt u uitsluitend de elektroden op de juiste plek op het lichaam van het slachtoffer aan. Het apparaat zoekt zelf naar een geschikt moment om een schok toe te dienen en voert deze vervolgens uit. U wordt op dit moment gewaarschuwd, zodat u afstand kunt nemen van het slachtoffer. Bij een semi-automatische defibrillator dient u de schok zelf toe te brengen, door op het juiste moment op de knop op de AED te drukken. Het scherm toont u, of de luidspreker vertelt u op welk moment u dit dient te doen. Software in de defibrillator controleert altijd eerst of er een hartritme te signaleren valt. Het voorkomt dat u schade aanricht bij het slachtoffer, wanneer u een defibrillator gebruikt. 

Defibrillator kopen met accessoires

Een defibrillator kopen betekent vaak dat men deze wilt combineren met bijpassende accessoires. U heeft hierbij verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van een defibrillator met een wandpaneel. DefibCom biedt u een wandpaneel, welke de defibrillator op afstand laat monitoren. Moeten de batterijen of elektroden van de defibrillator vervangen worden? In dat geval krijgt u hier direct bericht van. Het verzekert u, dat de defibrillator werkt op het moment dat u deze écht nodig heeft. Voor buiten kan een wandkast van DefibCab interessant zijn. De wandkast beschermt de defibrillator tegen vandalisme en een harde wind of stevige regenbui. Gebruik u de defibrillator op de sportclub? Kijk dan eens naar een draagtas waarin u de defibrillator mee kunt nemen. 

Verder lezen?

Back to top button