BusinessEconomieOndernemenOntwikkeling

Jouw bedrijfsauto zakelijk verzekeren

Wanneer je een auto aanschaft, dien je deze te verzekeren. Dit geldt voor iedere auto, ook voor bedrijfsauto’s. Hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto wilt verzekeren, mag je zelf bepalen. Wel ben je verplicht om jouw bedrijfsauto te voorzien van een minimale WA dekking. Wanneer jouw bedrijfsauto net nieuw is, kan de keuze voor een aanvullende dekking ook raadzaam zijn. Je wilt immers voorkomen dat je bij een eventueel ongeluk voor onverwachte hoge kosten komt te staan. 

Bedrijfsautoverzekeringen met elkaar vergelijken

Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering voor jouw bedrijfsauto is dus belangrijk. Maar voor welke verzekering kies je? Er zijn immers diverse verzekeraars waarbij je een zakelijke autoverzekering kunt afsluiten. En elk van deze verzekeraars heeft ook weer uitgebreide dekkingsmogelijkheden. Het vinden van een bedrijfsautoverzekering die bij jouw bedrijfsauto past, zal daarom lastig lijken. Het vergelijken van alle opties kan een tijdrovend proces worden en dat is uiteraard niet wenselijk. Je wilt gewoon snel en simpel jouw bedrijfsauto verzekeren. Gelukkig is dat ook mogelijk. Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering hoeft niet lastig te zijn. Je kunt namelijk gewoon gebruikmaken van de vergelijkingswebsite. Jij hoeft alleen maar wat gegevens in te vullen. De vergelijkingswebsite toont vervolgens de dekking met de bijbehorende verzekeraar die het beste bij jouw situatie past. 

Welke dekking is het meest passend?

De dekkingsmogelijkheden zijn eindeloos. Dit is fijn omdat er zo altijd een passende dekking voor jouw bedrijfsauto te vinden is. Maar welke dekking is dat? Hoe uitgebreid kun jij het beste jouw bestelauto verzekeren? Het antwoord op deze vraag hangt af van diverse factoren. Wat is de leeftijd van jouw bedrijfsauto? Een nieuwe bedrijfsauto wordt doorgaans uitgebreider verzekerd dan een oudere bedrijfsauto. En ook jouw persoonlijke voorkeuren spelen uiteraard mee. Wil jij jouw bedrijfsauto verzekeren tegen natuurgeweld en aanrijdingen met dieren? Dan is de WA dekking met beperkte casco een goede optie. Wil je ook verzekerd zijn tegen vandalisme en overige van buiten komende onheilen? Dan is de WA dekking met volledige casco een goede keuze. 

Verplichte WA dekking

Wanneer je de diverse dekkingsmogelijkheden gaat bekijken, zal je zien dat ze allemaal één ding gemeen hebben. Elke dekking omvat een WA dekking. En dat is niet zonder reden. In de wet is het verplicht gesteld om een WA dekking voor je bedrijfsauto af te sluiten. Hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verder wilt verzekeren, maakt niets uit. Jij kunt jouw bedrijfsauto zo uitgebreid verzekeren als jij zelf wilt. Enkel de WA dekking is verplicht. Heeft jouw bedrijfsauto (nog) geen WA dekking? Dan mag de auto nog niet de weg op. Zorg dus dat je jouw bedrijfsauto tijdig verzekert. 

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button