VerzorgingHealthLifestyleMannelijke verzorgingVrouwelijke verzorging

Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Maar, toch zijn er nog heel veel mensen (en met name mannen) die geen tot weinig aandacht besteden aan het onderhouden en verzorgen van hun huid. Iedereen vind een mooie, gezonde huid toch mooi? Maar, los van hoe mooi je huid eruit kan zien, zijn er meerdere redenen waarom huidverzorging zo belangrijk is.

Wat is huidverzorging?

Je huid eventjes schoonmaken met wat water en zeep is nou eenmaal niet genoeg. Huidverzorging gaat veel verder dan dat. Om je huid echt goed te onderhouden is het belangrijk dat je jouw huid tot in de kern reinigt. Vervolgens is het de bedoeling dat je jouw huid voedt met belangrijke vitamines, mineralen en crèmes zodat je huid zich kan herstellen en ervoor kan zorgen dat je huid optimaal gezond is. Door dit regelmatig te doen, zorg je ervoor dat je huid schoon is, maar bovenal blijft stralen. Hoe en wat heb je dan nodig? Begin met het winnen van wat informatie. Er zijn vele bronnen op het internet, of ga eens langs bij een beautysalon die zich specialiseert in het mooi houden van de huid.

Je huid goed houden is een investering voor later. Het ideaalbeeld van een strakke jonge huid is iets waar we allemaal wel een beetje aan vasthouden, maar de realiteit is toch wel dat er met de jaren wat rimpels en onzuiverheden kunnen ontstaan. Om dat tegen te gaan is het dus van belang dat je zo vroeg mogelijk aandacht besteed aan het verzorgen van je eigen huid. Dat geldt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam. Zo voorkom je dat het contrast tussen verzorgde lichaamsdelen en niet verzorgde lichaamsdelen te groot is.

Waarom is het zo belangrijk?

Door aandacht te geven aan het verzorgen van je huid, zorg je ervoor dat je jezelf beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wellicht heb je het gevoel dat er amper schadelijke invloeden op dagelijkse basis in jouw omgeving zijn, maar de realiteit spreekt anders. Er zijn aardig wat schadelijke invloeden die ervoor kunnen zorgen dat er schade wordt uitgeoefend op je huid. Als je jouw huid niet goed verzorgd, dan zou een bacterie, infectie en/of onzuiverheden zomaar in je huid kunnen kruipen. Bovendien denken mensen dat water voldoende is om “schoon” te zijn. Met skincare is dat totaal niet het geval.

de stappen voor goede huidverzorging

Wat zijn de stappen?

Om er zeker van te zijn dat je weet wat je moet doen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende stappen. Zo voorkom je dat je onvoorbereid aan het werk gaat met allerlei smeersel, bepaalde zuren en wateren. Als je skincare goed wilt doen is het belangrijk dat je de volgende producten in huis neemt om een stralende huid te krijgen. Dus, wat zijn de stappen?

  • Stap 1: Reining met een cleanser
  • Stap 2: Gebruik een toner na het reiningen
  • Stap 3: Gebruik eens serum
  • Stap 4: Gebruik een dag of nachtcrème.

Als je ervoor hebt gezorgd dat je een cleanser, toner, serum en dag/nachtcréme hebt gehaald, dan kun je er zeker van zijn dat je jouw huid ontzettend veel plezier hebt gedaan. Waarom? Een cleanere reinigt de huid tot in de kern, vervolgens kalmeer je jouw huid met een toner zodat de PH waarde van je huid in balans blijft. Daarna gebruik je een serum. Een serum bevat een hoge concentratie aan werkzame stoffen die bijdragen aan de schoonheid van het huid. Bovendien bevordert het de conditie van het huid, wat een verjongend effect heeft. Daarna kun je aan de slag met een créme zodat je huid goed gehydrateerd blijft en je huid prachtig straalt.

Let op het weer

Als je in de winter periode skincare wilt doen, dan kan het goed zijn dat je routine anders is dan wanneer het zomer is. Visce versa ook voor de andere seizoenen. Afhankelijk van jouw type huid is het belangrijk om te onderzoeken wat je huid doet tijdens verschillende weersomstandigheden. Op basis van die informatie kan je jouw huid zo goed mogelijk verzorgen, waardoor je altijd zonder te stressen een goed huid kan blijven behouden. Op het moment dat je jouw vaste routine nooit veranderd en het is gebleken dat je huid anders werkt in bepaalde seizoenen, dan kan het zomaar zijn dat je huidconditie wat verslechterd, in plaats van dat het op een mooi niveau zit. Daarom zeggen we: Let goed op het weer!

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button