AvontuurBusinessReisartikelenTuin

De verschillende functionaliteiten van een stretchtent

Stretchtenten zijn ontzettend handig voor bepaalde situaties. Je kunt denken aan grote of kleine evenementen waarbij beschutting en/of bescherming soms wel even van belang is. Een stretchtent is natuurlijk geen normale tent. De verschillende functionaliteit van een stretchtent zijn dan ook belangrijk. 

Wat is een stretchtent?

De stretchtent komt van origine uit Zuid-Afrika. Het is een concept dat vroeger werd gebruikt om tijdelijke verblijfplaatsen te creëren in de woestijn of andere gebieden. Zo bleven de mensen beschermd tegen de felle zon en konden ze zo goed overleven. Het principe is niet veranderd, maar de samenstelling van materialen natuurlijk wel. De stretchtenten die we nu kennen worden gemaakt van hightech stretchstof die windbestendig is, optimaal beschermd tegen UV straling en nog vele andere dingen. Wat kenmerkend is voor de stretchtent is dat de constructie herkenbaar blijft. 

Een stretchtent is open en kan meerdere gedeeltes voorzien van beschutting. Sommige mensen vinden het zelfs lijken op de iconische entree van de Efteling. Maar, om de focus weer terug te brengen op normale stretchtenten, het is een fijne manier van het vinden van beschutting, omdat het een ruimte biedt waar veel ruimte gemoeid is. Dat is handig voor als er mensen niet tegen gesloten ruimtes kunnen. Kijk maar naar eurostretchtents. Ook daar is rekening gehouden met een open ontwerp. 

Verschillende formaten

Het fijne van een stretchtent is dat er verschillende formaten beschikbaar zijn. Van een kleine stretchtent tot aan reusachtige formaten, is het heel fijn om een stretchtent te kunnen gebruiken dat past bij de ruimte die jij ter beschikking hebt. De maten kunnen variëren van een 5×5 tot een 20×30 of groter. Het hangt er maar net van af met wat voor doel je een stretchtent nodig hebt. Een stretchtent kan dus voor meerdere activiteiten worden verhuurd. Je kunt denken aan festivals, bruiloften, buiten feesten en nog veel meer activiteiten. Dat is waarom dit één van de  functionaliteiten zijn van een stretchtent wat een doorslaggevende factor is. 

Geschikt voor iedere ondergrond

Een stretchtent is geschikt voor vrijwel iedere ondergrond. Daarom staat de stretchtent ook wel bekend als een flextent, omdat het dus op iedere ondergrond geplaatst kan worden. Puur om deze eigenschap is de stretchtent een ideaal middel om te gebruiken voor elke activiteit. Ook kun je de stretchtent tegen een gevel opzetten of juist helemaal los opzetten. Zo kun je zelf kiezen of je de tent volledig wilt sluiten of juist een open zijkant wilt houden. 

De tent is zo populair, mede door de high tech stretch stof dat wordt gebruikt voor het maken van een stretchtent. Vroeger werd er namelijk gebruik gemaakt van een aantal stokken en doeken. Inmiddels is de technologie zo aangepast op het maken van het beste stretchstof, waardoor de kwaliteit van een stretchtent ontzettend goed is. Een stretchtent is namelijk erg duurzaam en kan met het juiste gebruik lang mee. Dat is ook de reden waarom er steeds meer stretchtenten worden gebruikt. Duurzaamheid is namelijk een erg populair begrip voor meerdere bedrijven. 

Waarom stretchtenten blijven groeien

Stretchtenten worden niet alleen meer geïmporteerd via andere landen. Tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven in Nederland die hun eigen stretchtenten ontwikkelen en op de markt brengen. Met de nieuwste technologieën zorgen soortgelijke bedrijven ervoor dat de kwaliteit van deze tenten razend goed is, omdat de tenten ontzettend sterk blijven. Dat komt mede door de komst van gecoat technisch textiel. Dat is een grote factor wat in Nederland veelvuldig wordt gebruikt voor het maken van deze stretchtenten. Dit soort textiel kan in grote voorraden geleverd worden, en zodoende dus veel gebruikt worden bij het maken van een nieuwe stretchtent. Dat is waarom stretchtenten in populariteit blijft groeien. Mensen weten zeker dat ze kwaliteit halen, wat garant staat aan een duurzaam product.  

Verder lezen?

Back to top button