Huis & Tuin

Kies voor een open trap als blikvanger in huis!

Ga je een huis bouwen of ben je toe aan een renovatie in je woning? Dan is het goed om inspiratie op te doen om te kijken hoe je jouw woning wilt gaan vormgeven. Tegenwoordig zijn open trappen steeds populairder aan het worden. Het wordt gezien als een grote blikvanger in huis. Waarom zou je ook voor een open trap moeten kiezen? Lees het hier

De open trap als blikvanger

Een open trap is vaak de verbinding tussen de eerste verdieping en zolder. Maar het mooie van een open trap is dan ook dat het steeds gebruikelijker wordt om een open trap in de woonkamer te plaatsen. Hierdoor is het een mooi centraal punt en fungeert het als blikvanger in vrijwel iedere nieuwe woning. Een open trap heeft namelijk geen stootborden, veel ruimte en oog minder massief. Dat zorgt er wel voor dat het een elegante uitstraling heeft in huis. Ook komt er meer licht in je woning als je er voor kiest om een open trap te plaatsen in je woning. 

Op het moment dat het is geplaatst is het wel van belang dat je de trap goed onderhoudt. Daar komt traprenovatie bij kijken. Tevens kun je bij het plaatsen van een nieuwe trap er ook voor kiezen om een open trap te gaan bekleden. Een open trap bekleden is namelijk vaak wel een werkje. Je kunt zelf kiezen wat voor kleur en wat voor materiaal je wilt gaan gebruiken om je trap te gaan bekleden. Hierdoor kun je jouw trap nog mooier maken en laten fungeren als blikvanger! Iets wat natuurlijk erg wordt gewaardeerd als je een open trap gebruikt. 

Een open trap bekleden

Een open trap kun je doorgaans laten bekleden met tapijt. De traptrede, trapneus, de trede en onderkant/achterkant worden dan voorzien van wat tapijt. Zo heb je geen schrik van koude voeten als je met je blote voeten op de trap loopt. Bovendien kun je ook kijken naar alternatieven als je allergisch bent voor tapijt. Er zijn vele mogelijkheden om te kijken of je jouw open trap nog meer als blikvanger kan laten fungeren op het moment dat je iets hebt gevonden dat aansluit bij je eigen interieur. Over het algemeen zijn er veel mensen die een open trap bekleden, maar ook zijn er veel mensen die kiezen voor het neutraal houden van hun trap.

Waarom traprenovatie van belang is

Als je wilt dat jouw trap een blikvanger blijft, dan is het goed om met regelmaat onderhoud uit te voeren op je trap. Er zijn verscheidene manieren van renovatie die kunnen bijdragen aan het goed houden van je trap. Zo heb je een enkelzijdige renovatie of volledige renovatie. Bij een enkelzijdige renovatie wordt iedere trede voorzien van een nieuwe overzettrede. De achterzijde wordt afgewerkt met een speciale hoeklat en de rest blijft hoe het is. Als je er voor kiest om een volledige renovatie uit te laten voeren, dan bestaat dat uit het rondom bekleden van de treden, waarbij er ook aan de onderzijde een decorplaat wordt gezet. 

Verder lezen?

Back to top button