Games & spelletjesAvontuurCadeau’s voor kidsElektronicaGezinLifestyleTech

Top 10 beste tablets voor kinderen

Op zoek naar een kindvriendelijke tablet? Wij deden onderzoek!

tablets, telefoons en laptops waren vroeger geen onderdeel van de opvoeding voor kinderen. Inmiddels is dat niet meer het geval. Tegenwoordig zijn er kindvriendelijke tablets op de markt gekomen die speciaal ontworpen zijn voor kinderen. Voor diegene die nog op zoek zijn naar een kindertablet hebben wij onderzoek gedaan naar de top 10 beste tablets voor kinderen.

De top 10 beste tablets voor kinderen

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde tablets voor kinderen (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze tablets an sich. Bij deze onze selectie tablets voor kinderen, neem eens een kijkje:

Atouch® Kindertablet Atouch® Kindertablet
4.9
via bol.com
Alcatel 1T7 Family - Kindertablet Alcatel 1T7 Family – Kindertablet
4.1
via bol.com
Samsung P5220 Galaxy Tab 3 10" Samsung P5220 Galaxy Tab 3 10″
4.2
via bol.com
DEPLAY Kids Tablet - Ouder Control App DEPLAY Kids Tablet – Ouder Control App
3.9
via bol.com
Kurio Tab Lite - 7 inch - Kindertablet Kurio Tab Lite – Kindertablet
4.1
via bol.com
Lenovo TAB M10 HD Lenovo TAB M10 HD
4.2
via bol.com
Kidahh - Kindertablet Kidahh – Kindertablet
4.7
via bol.com
Huawei MediaPad T3 Huawei MediaPad T3
4.5
via bol.com
Apple iPad (2021) Apple iPad (2021)
4.9
via bol.com
Samsung Galaxy Tab A8 (2022) Samsung Galaxy Tab A8 (2022)
4.4
via bol.com

Welke tablet is het beste voor kinderen?

Goed, heel leuk zo’n top 10.. Maar om nou echt te weten welke tablet het beste is voor jouw kind, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties en functionaliteiten van de tablet. Wil je veel spelletjes kunnen spelen? Is het voor school? Dit soort vragen zijn essentieel om de juiste tablet te vinden voor jouw kind. Hieronder gaan wij dieper in op de functionaliteiten, voor- en nadelen van de tablets in deze top 10’s!


#1 Atouch® Kindertablet

Atouch® Kindertablet

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Makkelijk te bedienen
 • Duurzaam
 • Goede prijs

Nadelen:

 • Niet in meerdere kleuren beschikbaar

Touch heeft een toffe interactieve kindertablet op de markt gezet. Je kind kan met deze tablet spelenderwijs de wereld ontdekken, maar wel op een kindvriendelijke en verantwoordelijke manier. Bij aanschaf van dit model krijg je een compleet pakket wat betekent dat je een touch pen, stickers en tekenmateriaal krijgt, zodat je kind gelijk kan beginnen.

De tablet is zo ontworpen dat het tegen flink wat stoten kan. De beschermhoes is shock proof en bestand tegen harde klappen. Zo kan jouw kind veilig gebruik maken van het apparaat en hoef je zelf niet bang te zijn dat de tablet na de eerste beste val al weer kapot is.

De tablet is ook voorzien van een vrolijke blauw beer als beschermhoes, wat het apparaat extra aantrekkelijk voor je kind maakt, waarbij het een positieve invloed heeft op de stemming van je kind. Met een ingebouwde timer, kinderslot en kids modus kun je alles voor je kind alvast instellen.


#2 Alcatel 1T7 Family – Kindertablet

Alcatel 1T7 Family – Kindertablet

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Goede prijs
 • Modern
 • aanpasbaar

Nadelen:

 • Mindere camera

Alcatel heeft een slimme kindertablet gemaakt waarmee je de tablet compleet kan inrichten op de wensen en eisen die je hebt, om je kind verantwoord op een tablet te laten gaan. De tablet is voorzien van een unieke technologie wat de UV straling reduceert van het blauwe licht. Dat is erg goed voor de ogen van je kind, waardoor het prettig kijken blijft.

Het ontwerp van de tablet is kindvriendelijk ingericht, bovendien uitgerust met een ontzettend sterk, beschermend hoesje. Met 16gb aan geheugen kan je onwijs veel kinderoppas downloaden in de planstore, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er maar 2 of 3 spelletjes op de tablet gedownload kunnen worden.

De tablet is licht van gewicht, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid voor je kind. De tablet kun je volledig personaliseren en inrichten op de wensen die je hebt op het moment dat je kind de tablet mag gebruiken. Ook is de tablet uitgerust met een ouder optie waarmee je altijd controle kunt houden.


#3 Samsung P5220 Galaxy Tab 3 10″

Samsung P5220 Galaxy Tab 3 10″

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Familie model
 • Eenvoudig in gebruik
 • Uitbreidbaar

Nadelen:

 • Hoge prijs
 • Niet voor intensief gebruik

Deze Samsung P5220 tablet staat bekend om zijn veelzijdigheid. Alhoewel je niet zou denken dat het een laptop is dat speciaal voor kinderen is gemaakt, is dit apparaat meer geschikt voor het hele gezin. Je kunt je kinderen met gerust op dit apparaat laten spelen aangezien de tablet rekening houdt met het gezin leven en daar zijn functies ook op heeft aangepast.

Het is een gebruiksvriendelijk model waarbij het besturingssysteem heel eenvoudig te gebruiken is. Ook heb je beschikking over een 10 inch scherm, 16gb opslaggeheugen en de optie om dat uit te breiden met 32gb. Het ontwerp van de tablet is heel neutraal wat fijn is, aangezien het een familie model is.

Het apparaat is snel in gebruik, wat komt door de processor in de tablet. Van alle kanten is het model aangepast om zich te kunnen aanpassen aan de gebruiker. Kinderen kunnen gerust spelenderwijs de wereld ontdekken, maar volwassenen kunnen ook in alle rust een filmpje kijken of op de hoogte blijven van de laatste nieuws.


#4 DEPLAY Kids Tablet – Ouder Control App

DEPLAY Kids Tablet – Ouder Control App

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Heel sterk
 • Goede prijs
 • Kinder modus app

Nadelen:

 • Niet de grootste tablet

Wil je jouw kind verwennen met een tablet die goed is afgesteld op de wereld van kinderen? DEPLAY heeft daar hel secuur over nagedacht. De tablet is namelijk razendsnel, maar tegelijkertijd volledig ingericht op het verlenen van een veilige omgeving om spelletjes, video’s en dergelijke kindvriendelijke apps te ontwikkelen.

De tablet is voor ouders een ideaal middel, aangezien je deze tablet compleet kunt instellen naar hoe jij dat wil. Dat wil zeggen dat je als ouder eenvoudig zicht hebt in de schermtijd, zodat je altijd kunt bepalen hoe lang je kind op de tablet mag spelen. De tablet is voorzien van een speciale filter wat bepaalde straling van het scherm tegenhoudt, wat beter is voor de ogen van je kind.

De tablet is shockproof, spatproof en voorzien van een mooi case. Je kind moet wel heel erg zijn best doen wil je die model kunnen kapotmaken. Kinderen hoeven niet met hun vinger op het scherm te komen aangezien DEPLAY een touch pen meelevert. Zo voorkom je dikke vlekken op het scherm.


#5 Kurio Tab Lite – Kindertablet

Kurio Tab Lite – Kindertablet

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Mooi design
 • Prijsvriendelijk
 • Speciaal voor kinderen

Nadelen:

 • Kan soms beetje verouderd zijn

Een kindertablet gebruiken waarbij je zeker weet dat je kinderen veilig zijn als ze op het internet willen surfen? Dan is de Kurio Tab Lite meer dan geschikt. De tablet is voorzien van een Kurio-Genius filtersysteem wat inhoudt dat je kinderen in een veilige omgeving kunnen internetten, zonder het risico dat ze op websites komen die niet voor hun zijn geschikt.

Het formaat van het apparaat is klein, de beschikbare apps zijn precies goed aangezien het is afgesteld op kinderen en het ontwerp van de tablet is mooi. De kindertablet is afgewerkt met een mooie roze kleur, wat voor de liefhebbers natuurlijk een extra reden is om te gaan voor dit model. Het besturingssysteem is herkenbaar en vertrouwd, wat ervoor zorgt dat je niet te maken hebt met moeilijkheden tijdens het gebruik.

Je kunt als ouder de aangewezen grenzen makkelijk aangeven, wat bovendien ervoor zorgt dat je ook een kinderslot en timer kunt instellen, zodat je jouw kind niet de hele dag op het apparaat hebt lopen kijken. Deze tablet is een goed instapmodel voor een kind om bekend te worden met de mogelijkheden van een reguliere tablet.


#6 Lenovo TAB M10 HD

Lenovo TAB M10 HD

Waardering: 4 uit 5.

Voordelen:

 • Snel
 • gebruiksvriendelijk
 • Voor het hele gezin

Nadelen:

 • Vrij prijzig

Lenovo heeft een hele mooie 10 inch tablet gelanceerd. Het is een tablet dat niet alleen voor kinderen is gemaakt, maar juist voor het hele gezin wat inhoudt dat ook volwassenen prima gebruik kunnen maken. De tablet is geschikt om foto’s mee te maken aangezien de fotokwaliteit heel mooi is, wat natuurlijk uitnodigt om met de familie een aantal mooie plaatjes te schieten. Bovendien kunnen dagelijkse taken van zowel kinderen als volwassenen prima uitgevoerd worden.

Dat komt omdat Lenovo heeft gekeken naar de mogelijkheden om goed te presteren. Lenovo TAB heeft een goede processor en software waardoor het gebruiksgemak heel prettig te ervaren valt. Daarom is de tablet vooral geschikt voor de hele familie, omdat het apparaat veel ruimte heeft om zowel kinderapps, als apps voor volwassenen te draaien.

De tablet heeft een sterke batterij. De tablet kan tot wel 8 uur gebruikt worden, zonder dat je tussendoor hoeft op te laden. Dit is makkelijk te realiseren, zolang je rekening houdt met gemiddeld gebruik. Verder is de tablet voorzien van handige functies zoals een productiviteitsmodus, kindermodus, app-lade en ga zo maar door. Het is een aanrader voor grote gezinnen!


#7 Kidahh – Kindertablet

Kidahh – Kindertablet

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Shock proof
 • Speciaal voor kinderen
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • Relatief weinig geheugen

Kiddah heeft een vrolijke tablet op de mark gezet. Met leuke kindvriendelijke apps biedt je de ruimte voor je kind om spelenderwijs nieuwe dingen te leren. Jij als ouder kunt zelf bepalen met verschillende opdrachten hoe lang en hoe veilig jouw kind op de tablet kan kijken. Aan alles is gedacht, wat ook betekent dat de tablet is voorzien van een goede beschermingslaag.

Kinderen kunnen nog wel eens lomp zijn, wat natuurlijk volkomen normaal is, maar het is wel fijn dat de tablet is voorzien van goede bescherming om zware klappen te kunnen doorstaan. Als ouder heb je weinig omkijken naar je kind als ze op de tablet van Kiddah aan het spelen zijn. Het is een tablet dat al geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar.

Ook heb je toegang tot de IWAWA app, wat een digitale leeromgeving voor kinderen is. Op deze app kun je als ouder een wachtwoord zetten wat ervoor zorgt dat je kind niet zomaar naar andere online omgevingen kan gaan en daardoor op kindvriendelijke plekken blijft hangen. Ook zorgt het IPS scherm voor optimale beveiliging aan de ogen van je kids.


#8 Huawei MediaPad T3

Huawei MediaPad T3

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Relevante software
 • Makkelijk te begrijpen
 • Personaliseerbaar

Nadelen:

 • Kan soms vastlopen

Huawei heeft een prachtig model ontwikkeld dat is uitgerust met haarscherpe functies. De MediaPad is ontwikkeld voor gezinnen waarbij kinderen en volwassenen de tijd kunnen nemen om het internet af te struinen. De MediaPad kun je zo instellen dat het voor kinderen begrensd is, waardoor het makkelijk als ouder te switchen is zodra je kind op de tablet mag.

De tablet is heel dun en licht, wat fijn is aangezien een tablet niet te zwaar moet zijn vanwege het feit dat het apparaat geschikt is voor jong en oud. Het apparaat kan gemakkelijk overal mee naartoe en beschikt over een mooi strak en modern ontwerp. Huawei heeft processor opties geoptimaliseerd waardoor het apparaat razendsnel schakelt.

Wil je dus verzekert zijn van een model dat sterk, snel en een mooi ontwerp heeft, dan is de Huawei MediaPad T3 een absolute aanrader. Met toevoegingen zoals smart app toegankelijkheid, content controle en overige extensies is het apparaat perfect geschikt voor zowel je kinderen als jezelf. De T3 is daardoor perfect om te gebruiken.


#9 Apple iPad (2021)

Apple iPad (2021)

Waardering: 5 uit 5.

Voordelen:

 • Prachtig ontwerp
 • Sterke processor
 • Haarscherp beeld

Nadelen:

 • Niet prijsvriendelijk
 • Geen 4g functie

De Apple iPad was niet heel lang geleden uitgeroepen als tablet van het jaar. Dat komt omdat de tablet is uitgerust met een Bionic chip, wat er voor zorgt dat er razendsnelle prestaties geleverd kan worden. Je hebt de beschikking over een 10,2 inch beeldscherm dat met behulp van True Tone ervoor zorgt dat je ogen geen last hebben van blauw licht.

De display van de tablet straalt 100% kwaliteit uit. Het beeldkwaliteit is prachtig, wat handig is voor jong en oud voor als. ze een video kijken, aangezien alles haarscherp te volgen valt. De camera van deze tablet is ook van hoge kwaliteit wat perfect geschikt is voor kinderen om mee te spelen. De tablet kun je overigens voor het hele gezin inzetten.

Apple heeft een apparaat op de markt gebracht wat heel geavanceerd is, maar tegelijkertijd personaliseerbaar is voor het heel gezin. Zo kun je met slimme toevoegingen het apparaat kindvriendelijk maken, of juist een apart account aanmaken waarbij het apparaat weet wanneer het begrensd moet zijn. Dat is waarom dit model een absolute aanrader is!


#10 Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

Waardering: 4.5 uit 5.

Voordelen:

 • Prachtig beeldkwaliteit
 • Geschikt voor kinderen
 • Heel up to date

Nadelen:

 • Minder lange accuduur

Samsung heeft een apparaat eruit gebracht dat is ingesteld op je dagelijks routines. De tablet is ontzettend veel geoptimaliseerd en kan tot in de details ingesteld worden voor wie het ook gebruikt. Dit model is voor jong en oud handig ontworpen, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede doet. De Tab is licht en smal van ontwerp, wat bijdraagt aan de comfort en gebruikersgemak van de tablet.

Met de handige app genaamd Samsung Kids kun je jouw kinderen zonder enige zorgen de wereld van kinderen laten ontdekken. Je kunt leert goede gewoonten aan met verschillende spelletjes en filmpjes, zodat jij als ouder even je aandacht kan verleggen aan wat andere belangrijke zaken. Veilig internetten is een pré voor als je jouw kind op de tablet wilt laten.

Samsung kids draagt bij aan het creatieve leerproces van kinderen waarbij er erg wordt gestimuleerd om nieuwe dingen te gaan leren. Creativiteit wordt erg aangeprezen door de app. Het model is dus geschikt voor jong en oud en met een beetje spelen op de instellingen van het apparaat, is het apparaat uitgegroeid tot een absolute aanrader voor het hele gezin!


De voordelen van een tablet geschikt voor kinderen

Een tablet dat is afgesteld op kinderen is ontzetten handig. Er zitten namelijk best wel wat voordelen aan verbonden. Een tablet dat voor kinderen is gemaakt is namelijk een prachtig hulpmiddel om in te zetten op momenten dat je kind ergens tegen aan loopt. Bovendien is een kindvriendelijke voorzien van een dikke omhulsel waardoor het apparaat minder snel kapot kan gaan. Ook hebben de meeste tablets een felle kleur, wat een positieve invloed heeft op je kind.

De kans dat je kind op bepaalde nare plekken op het internet komt is nagenoeg klein, aangezien zo’n tablet heel beschermend is afgesteld. Ook kun je er een tijdslot mee instellen zodat je de controle houdt over het tablet gedrag van je kind, en als bonus kun je er een kinderslot op zetten. Zo voorkom je verslaving, maar geef je jouw kind wel de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken met de huidige technologie.

Leerzame bezigheid voor jouw kids

Leerzame bezigheid voor jouw kids

Met verscheidene leerzame apps kun je een leerzame bezigheid voor je kinderen instellen. Een kindvriendelijke tablet is eigenlijk al ingericht op het aanbieden van leuke spelletjes, filmpjes en activiteiten om ervoor te zorgen dat een jong kind altijd wat leuks leert en/of speelt. Het is de ideale manier om je kind voor een uur of langer de ruimte te geven om wat voor hunzelf te doen, zonder dat je daar toezicht op hoeft te houden.

Waar moet je op letten?

Let er op dat je kinderen niet verslaafd raken aan het spelen op een tablet. Ook is het belangrijk om wel goed te blijven kijken naar de mogelijkheden van een tablet die ervoor zorgen dat het kind veilig gebruik kan maken van het apparaat. Soms komen kinderen onbedoeld in aanraking met verkeerde online omgevingen en dat wil je natuurlijk als ouder voorkomen. Wees daarom scherp op wat voor functionaliteit een tablet allemaal tot zijn beschikking heeft.


Tablet voor kinderen kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n tablet voor jouw kind willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de tablets uit deze top 10 aanraden. Meer dan 932+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze tablets positief beoordeeld voor hun kids.


Vind de tablet die het best past bij jouw wensen

Een tablet is een persoonlijke keuze. Het is een apparaat dat moet passen bij jouw wensen, maar ook bij de gebruiksvriendelijkheid van je jouw en je kind. Als je weet wat jij nodig hebt om je kind blij te maken met een kindvriendelijke tablet, dan is het goed om af te gaan op het apparaat wat daar het best bij past. lees alle bovenstaande informatie goed door, en oordeel zelf of je een goede tablet hebt gevonden die het best past bij jouw wensen.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button