WooninspiratieHuis & TuinWonenWoondecoratie

De verschillende laminaat soorten

De ontwikkelingen en trends van de verschillende soorten laminaat!

Laminaat is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zit een grote stijging in de populariteit van laminaat en dat komt omdat er steeds meer verschillende ontwerpen op de markt komen. Als jij nog niet weet wat voor soort laminaat je wilt gaan halen, dan kan het best goed uitkomen dat we hier diverse laminaat soorten voor je hebben uitgelicht.

De ontwikkeling van laminaat

Laminaat bestaat al sinds de jaren 70. Op dat moment was er nog niet zoveel variatie als nu. Er waren wat kastelen die visgraat laminaat en/of mozaïeken vloeren hadden, maar verder kennen we het klassieke laminaat als een normale houten vloer. Inmiddels kun je vrijwel alle soorten laminaat vinden.

De verschillende soorten laminaat: 

 • Klik laminaat
 • PVC laminaat
 • Tegel laminaat
 • Laminaat met brede planken
 • Marmer laminaat
 • Kunststof
 • Vlak laminaat
 • Vinyl laminaat
 • Visgraat laminaat
 • Breed laminaat
 • Extra breed laminaat

Wat ook erg fijn is, is dat laminaat in alle kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor kun je zelf beslissen wat de beste combinaties zijn vergeleken met je wooninrichting. Dat zijn vooral de grootste ontwikkelingen die het laminaat heeft doorgemaakt. Inmiddels kun je op het internet genoeg inspiratie opdoen als het gaat om het combineren van gekleurd laminaat met het interieur. 

Wat is de trend van dit moment?

Op dit moment is visgraat laminaat een grote trend. Dat komt omdat de vloer altijd stijlvol is en zorgt voor ruimte. De reden waarom het nu een grote trend is geworden, is omdat het plaatsen van visgraat laminaat garant staat aan een tijdloos product. Het laminaat is qua formaat in iedere ruimte te leggen en is beschikbaar in diverse maten en materialen. Van alle kanten is dit dus een perfecte match voor in je interieur. 

Één van de wat fijnere voordelen waarom visgraat laminaat nu ook een grote trend is, is dat PVC mogelijk is met deze variant. Als je er voor kiest om visgraat PVC te leggen in je woning, dan heb je als bijkomend voordeel dat dit laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Dat komt omdat er in PVC geen hout zit verwerkt. De vloer bestaat uit een aantal lagen van polyvinylchloride, wat het mogelijk maakt om vloerverwarming te integreren. Met normaal laminaat kan dat helaas niet.  

Laminaat voor in huis

Populaire laminaat kleuren en soorten

Naast een laminaat soort dat heel trending is, is het ook goed om te weten wat op dit moment de meest populaire laminaat kleuren zijn. Mocht je namelijk nog niet weten wat je precies wilt, dan kan het vast geen kwaad om je een beetje in te lezen over de kleuren die op dit moment trending zijn. Op dit moment behoren beige, bruin, eiken, grijs, white wash en zwart laminaat tot de meest populaire kleuren om te gebruiken in het interieur. 

Beige laminaat

De reden waarom beige goed scoort is omdat het goed past bij vrijwel elk interieur. Bovendien valt stof en vuil minder snel op, wat natuurlijk een groot pluspunt is voor in het huishouden

Bruin laminaat

Bruin is net als beige een vrij neutrale kleur wat gecombineerd kan worden met bijna alle soorten interieur. Bovendien zorgt bruin laminaat ervoor dat de vloer de illusie wekt dat je loopt op een echte houten vloer. 

Eiken laminaat

Eiken heeft een net wat andere tint dan bruin, maar is wel populair om soortgelijke redenen dat gelijk staat aan een bruin tint. Een eiken laminaat valt amper te onderscheiden van een houten vloer, dus dat is een grote meevaller!

Grijs laminaat

Grijs laminaat is populair vanwege de luxueuze uitstraling die het weergeeft. Het is razend populair bij moderne inrichtingen en kan gecombineerd worden met vrijwel iedere kleur. 

White wash laminaat

White wash laminaat is steeds meer opkomend, maar zorgt voor een natuurlijke en karakteristieke uitstraling. Het is populair bij landelijke en wat oude inrichtingen. 

Zwarte laminaat

Zwarte laminaat straalt luxe, elegantie en moderniteit uit. Het voordeel van de kleur zwart is dat beschadigingen amper te zien zijn. Bovendien valt vuil moeilijker te spotten. Dat is de reden waarom het zo populair is geworden!

Oriënteer jezelf! 

Nu je weet wat voor verschillende soorten laminaat er is, is het van belang dat je begint met het afstruinen van het internet. Oriënteer jezelf goed met de stijlen die er zijn, want laminaat is een aankoop dat je voor een langere tijd gaat gebruiken. Dat is het fijne van laminaat, duurzaam en stijlvol! Oriëntatie is het belangrijkste van allemaal. 

Verder lezen?

Back to top button