DierenCadeau's inspiratieGames & spelletjesGezin

De 10 leukste kattenspeeltjes

Op zoek naar het leukste speeltje voor jouw kat? Wij deden onderzoek!

Het hebben van een kat is al een uitdaging op zich zelf. Want hoe ga je er voor zorgen dat een schattig, eigenwijs maar bovenal avontuurlijk beestje zijn energie kwijt kan? De één laat zijn kat uit, de ander koopt er twee zodat ze samen kunnen spelen. Maar, er zijn ook genoeg ontzettend leuke kattenspeeltjes te vinden waardoor je een intieme band kunt creëren met je kat. Alle redenen voor ons om de 10 leukste kattenspeeltjes voor je uit te lichten.

De top 10 leukste kattenspeeltjes

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 leukste en best beoordeelde kattenspeeltjes (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze speeltjes an sich. Bij deze onze selectie kattenspeeltjes, neem eens een kijkje:

23-Delige kattenspeelgoedset 23-Delige Kattenspeelgoedset
5.0
via bol.com
Pet Friendz Dansende Vis Pet Friendz Dansende Vis
5.0
via bol.com
Kattentunnel Billy & Becky Kattentunnel
4.9
via bol.com
Make Me Purr Kattenhengel met 7 Hangers Make Me Purr Kattenhengel
4.8
via bol.com
Kattenpen - USB oplaadbare laserpen Kattenpen – USB Oplaadbare Laserpen
4.8
via bol.com
Petgeek Hiding Mouse Petgeek Hiding Mouse
4.8
via bol.com
Make Me Purr Regenboog Ballen
4.8
via bol.com
GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set
4.7
via bol.com
Make Me Purr Mini Muisjes Set Make Me Purr Mini Muisjes Set
4.5
via bol.com
Catnip knuffeldier Catnip knuffeldier
4.0
via bol.com

Welk kattenspeelgoed is het beste?

Met kattenspeelgoed kun je vrijwel niet de fout in gaan. Desondanks is een kat wel de koning in huis en als het beestje bepaald speelgoed niet leuk vindt, dan is het ook niet de beste keus voor je kat. Wij hebben de 10 leukste kattenspeelgoed voor je uitgelicht.

Bekijk hieronder wat de functionaliteit van het kattenspeelgoed is. Misschien zie je iets leuks voor je eigen kat!


#1
23-Delige Kattenspeelgoedset

Geschikt voor:

 • Kittens
 • Intensief gebruik
 • Spelen

23-Delige Kattenspeelgoedset

Met deze 23-delige kattenspeelgoedset zorg je voor eindeloos speelplezier. De set bestaat uit een kattentunnel en andere diverse speelgoed zoals een hengel, muisjes of balletjes. Met al deze voorwerpen kan jouw kat zijn instincten versterken en weet het diertje zich altijd te vermaken. Dat is het fijne van een uitgebreide kattenspeelgoedset, waardoor je kat op elk moment kan spelen, ook als je niet thuis bent.

Het mooie van deze set is dat er ook een laserlamp zit bijgeleverd. Zoals bekend zijn katten een enorme fan van een laser lamp. Katten kunnen uren achter een groene of rode laserstraal aanlopen. Hierdoor kun je leuk spelen, lachen, gieren en brullen met jouw kat. Ook kun je de jachtinstincten verbeteren met een bewegende interactieve vis.

Je kat is er maar druk mee, al die speeltjes die uitgeprobeerd moeten worden. Het fijne is dat je veel kunt afwisselen zodat de kat nooit uitgekeken raakt op de speeltjes die het heeft. Het is een ideale set om te gebruiken voor als je merkt dat jouw kat deze kattenspeelgoed set nodig heeft.


#2
Pet Friendz Dansende Vis

Geschikt voor:

 • Kittens
 • Spelen
 • Het behouden van een fitte kat

Pet Friendz Dansende Vis

Deze interactieve vis van Pet Friendz is er ééntje. Als jij een actieve speelse kat hebt die continu vermaakt moet worden is dit model een aanrader! De dansende vis is het speeltje dat jouw huisdier bezig houdt. Zodat jouw kat de vis aanraakt, zal de vis gaan dansen waardoor de kat de bewegingen maakt die het nodig heeft om zijn energie in kwijt te kunnen.

Ook zit er kattenkruid bij geleverd waardoor de vis extra aandacht zal vragen van je kat. Katten zijn namelijk extreem dol op kattenkruid en willen dat het liefst de hele dag om zich heen hebben. De dansende vis is de ideale tool om te gebruiken voor als je niet altijd tijd hebt om aandacht te geven aan je kat.

Dit model van PetFriendz stimuleert de zintuigen van je kat, dat voor een vit en gezond huisdier zorgt. Soms is er namelijk te weinig beweging geboden aan een kat, dat is nu niet meer het geval en al helemaal niet meer met wat kattenkruid! Kortom: Het is een must-have voor dierenliefhebbers!


#3
Billy & Becky Kattentunnel

Geschikt voor:

 • Spelen
 • Elke woonruimte
 • Meerdere katten

Billy & Becky Kattentunnel

De kattentunnel van Billey & Becky is een ontzettend leuk object wat je kunt plaatsen op vrijwel elke grond. Een kat is van nature een jachtdier en met deze kattentunnel stimuleer je de kat om zijn instincten te gebruiken. Alhoewel het misschien geen luipaard is, sluipen katten maar al te graag door deze speel kattentunnel.

Met een lengte van 120cm is deze kattentunnel een avontuur op zichzelf. Er zitten 2 pluche balletjes waar je kat zichzelf eindeloos mee kan vermaken. Bovendien valt de kattentunnel eenvoudig op te vouwen tot een klein pakket, waardoor je ruimte bespaard in jouw woonruimte. Deze tunnel zorgt voor het opwekken van interesse bij jouw kat.

Op het moment dat er een kat binnen de tunnel loopt, maakt de tunnel een knisperend geluid. De tunnel beschikt over de mogelijkheid om verschillende standen te proberen. Wil jij jouw kat meer laten bewegen, zijn instincten te activeren en leren zichzelf te gaan vermaken, dan is deze kattentunnel absoluut een aanrader!


#4
Make Me Purr Kattenhengel

Geschikt voor:

 • Spelen
 • Het verlagen van stress
 • in huis

Make Me Purr Kattenhengel

De kattenhengel is misschien wel één van de bekendste kattenspeeltjes die je kunt vinden. Met deze kattenhengel haal je de oerkracht van jouw huisdier gemakkelijk naar boven. Je daagt de kat als het ware uit om zijn prooi te vangen. Met 7 verschillende soorten hangers kun je jouw lokaas keer op keer veranderen.

Een kattenhengel over het algemeen zorgt voor het activeren van het natuurlijke gedrag van jouw kat. Met de kattenhengel zorg je ervoor dat het spel vooral bestaat om de kat te laten sluipen, springen en laten vangen van de hanger. Het is een ideaal object om een band te vormen met je kat en tegelijkertijd instincten mee kan activeren.

Het is vaak een groot probleem dat katten te weinig fysieke en mentale uitdaging krijgen. Hierdoor kan een kat gedragsproblemen veroorzaken wat kan leiden naar overgewicht, gezondheidsrisico’s en eventuele schades in huis. Met de kattenhengel van Make Me Purr ben je voorzien van uren lang speelplezier en zorg je ervoor dat er genoeg fysieke en mentale uitdaging in jouw kat zijn leven komt.


#5
Kattenpen – USB Oplaadbare Laserpen

Geschikt voor:

 • Thuis gebruik
 • Katten
 • Buiten

Kattenpen – USB Oplaadbare Laserpen

Vaak zie je het wel op grappige facebook videos of tv programma’s. Katten zijn gek op laserpennen. De jacht op het rode puntje is een proces wat een kat uren lang kan vermaken. De pen is voorzien van een schuifknop, waardoor je de knop niet constant hoeft in te drukken wat fijn is voor je duim. De laser is ook vrij krachtig, wat het interessant maakt om ook buiten te gaan experimenteren met de pen.

De accu gaat lang mee waardoor je de pen niet dagelijks hoeft op te laden. Naast de laserfunctie zit er ook een zaklamp en UV functie op waardoor je het ook voor andere zaken kunt gebruiken dan alleen speelgoed voor de kat. Het spelen met een laserpen is een ideale uitkomst voor katten die ongewenst gedrag laten zien. Hierdoor kunnen ze lekker hun gang gaan en hun energie het spel stoppen.

De pen is milieuvriendelijk, wat natuurlijk een groot pluspunt is. De pen is duurzaam in gebruik, heeft een mooi design en zorgt ervoor dat jouw kat de nodige beweging krijgt. Wees er wel verdacht op dat je dit spel niet te lang met je kat speelt, aangezien het frustrerend kan zijn om op iets te jagen wat niet gevangen kan worden.


#6
Petgeek Hiding Mouse

Geschikt voor:

 • In huis
 • Meerdere katten
 • Duurzaam gebruik

Petgeek Hiding Mouse

Als je op zoek bent naar interactief en leuk speelgoed voor je kat, dan is dit model van Petgeek een grote aanrader. Katten hebben een natuurlijk jachtinstinct en vinden het daarom ontzettend leuk om te jagen. Als je ze dat plezier gunt, kun je met de Hiding Mouse speelapparaat ervoor zorgen dat er in huis gejaagd mag worden.

Dit kattenspeelgoed is voorzien van een speelgoedmuis waar een kattenkruid geur in verwerkt zit. Bovendien maakt het apparaat ook een realistisch muizengeluid waardoor er extra interesse wordt opgewekt bij een kat. De onderste staart van dit kattenspeelgoed roteert willekeurig bepaalde kanten op waardoor het de illusie wekt alsof er een echte muis aanwezig is. Dit model kun je voor meerdere katten gebruiken, waardoor de katten als team gaan jagen.

Door eenvoudig op de aan/uit knop te drukken kun je het apparaat op de grond zetten en de muisstaart activeren. Na 10 minuten gaat de elektrische kattenspeelgoed op stand-by modus, waardoor je het apparaat opnieuw moet activeren. Met twee simpele AA-batterijen lever je eindeloos plezier voor jouw kat. Ideaal!


#7
Make Me Purr Regenboog Ballen

Geschikt voor:

 • Katten
 • In huis
 • Het verlagen van stress

Make Me Purr Regenboog Ballen

De klassieke regenboog bal. Als je al eerder een kat hebt gehad, dan weet je dat de regenboog bal één van de must haves is om te kopen voor je kat. Omdat het spel onbewust bestaat uit het jagen en vangen van een prooi, kun je er zelfs voor zorgen dat je er een soort van apporteer spel van maakt. Hierdoor krijgt de kat voldoende beweging en wordt dit één van zijn of haar favoriete spelletjes.

Het mooie van deze regenboog ballen is dat zo’n bal makkelijk kwijt te maken valt. Daarom heeft Make Me Purr ervoor gezorgd dat er 10 balletjes voor je klaar staan, zodat jij minder vaak onder de bank hoef te zoeken. Dat scheelt jou rugpijn en kun je snel weer verder met spelen. Bovendien verklein je de kans dat je weer opnieuw ballen moet gaan aanschaffen omdat je op een gegeven moment toch wel balletjes gaat terugvinden.

De regenboog ballen zorgen ervoor dat er verveling wordt voorkomen. Hierdoor verlaagt dat het stressniveau bij het dier, waardoor ze even dat gevoel krijgen alsof ze terug naar de natuur gaan. Wil je jouw kat helemaal gek maken? Dan adviseren wij jou om de balletjes een nachtje te laten liggen in een zak met kattenkruid.


#8
GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set

Geschikt voor:

 • Katten met te weinig beweging
 • Thuis
 • Duurzaam gebruik

GIZMO Luxe Kattenspeeltjes Set

GIZMO omt met een leuke kattenspeeltjes set. Dat is fijn, want wist je dat vooral jonge katten minsten meer dan 20 keer per dag hun jaaggedrag stimuleren? Dat komt omdat katten zijn geboren met een jachtinstinct, wat afstamt van tijgers en andere katachtigen. Met deze set kun je jouw kat elke keer weer een nieuwe uitdaging geven waardoor er altijd veel speelplezier te beleven valt.

Met een interactieve kattenhengel, touwring, speelmuis, balletjes, gooi en bijtspeeltjes hebben jouw katten altijd een manier om zichzelf te vermaken. Bovendien sla je twee vliegen in één klap omdat spelen jouw kat gezond houdt. Spelen gaat verveling tegen, stimuleert het jachtinstinct en zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten in top conditie blijven. Daarom is spelen met de juiste kattenspeeltjes super belangrijk.

Elk kattenspeeltje is gemaakt van eco vriendelijk materiaal dat ontzettend sterk en duurzaam is. Hierdoor kunnen de katten lang plezier hebben van de speeltjes en hoef jij niet bang te zijn dat de speeltjes snel kapot gaan. Bovendien komen deze kattenspeeltjes in een milieuvriendelijke verpakking om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Een ontzettend mooi initiatief!


#9
Make Me Purr Mini Muisjes Set

Geschikt voor:

 • Thuis
 • Kittens
 • Katten

Make Me Purr Mini Muisjes Set

Deze schattige muisjes zijn de ideale speelpartner voor jouw kat. De Meowgic is handgemaakt in Japan. Doordat het handgemaakt is, is de kwaliteit goed gewaarborgd en merk je dat de muisjes uit stevig kwaliteit bestaan. Het maakt iedere speelgoed collectie compleet!

Deze mini muisjes van Make Me purr zijn gemaakt van 100% biologische kattenkruid. Dat is belangrijk, want hierdoor wordt het speeltje veel aantrekkelijker voor jouw kat. Kattenkruid is erg geliefd bij katten omdat het een lekkere geur heeft en voor energie zorgt. Je kunt verschillende spelletjes met jouw kat spelen omdat het formaat van de muis ideaal is om mee te spelen.

Deze muisjes zijn hartstikke goed voor de gezondheid van jouw kat. Ook is het zeer geschikt voor kittens omdat het formaat niet te groot is. Bovendien voorkomt het verveling, stress en depressie bij jouw kat, waardoor de kat gezond blijft en uren jaag / speelplezier heeft aan de muizen.Geef jouw kat de beweging die het nodig heeft met de muizen van Make Me Purr. Gezondheid gaat voorop en dat doe je door jouw kat te laten spelen.


#10
Catnip knuffeldier

Geschikt voor:

 • Thuis
 • Kittens of katten
 • Duurzaam gebruik

Catnip knuffeldier

Knuffeldieren zijn een grote hit bij de meeste huiskatten. Dit speeltje is speciaal ontworpen om mee te spelen, maar ook om mee te knuffelen. Bovendien stimuleert het kattenkruid jouw huisdier om op ontdekking uit te gaan. De instincten worden geactiveerd waardoor jouw kat besluit om zijn prooi te besluipen en te vangen. Met een lengte van 9cm en breedte van 4,5 is dit knuffelbeer groot genoeg om door alle katten gebruikt te worden.

Het ontwerp van deze knuffeldieren zijn natuurlijk hartstikke schattig. Het effect wordt zelfs versterkt als je je bedenkt dat jouw kat ermee gaat knuffelen. Dan is het haast zonde om er niet één aan te schaffen. Het knuffeldier weegt 6 gram, wat natuurlijk ontzettend licht is. Hierdoor is het een extra fijn speelgoed item waar katten eenvoudig mee kunnen spelen.

Met een gevarieerd aanbod aan kleuren, kun je zelf bepalen of je één van deze knuffeldieren geschikt vind in huis. Bovendien doe je er jouw kat veel plezier mee omdat er een heerlijke geur van kattenkruid in verwerkt zit. Kortom: Dit knuffeldier staat garant voor succes en zorgt ervoor dat jouw kat gezond, blij en speels de tijd van zijn leven heeft. Bekijk alle kleuren door op de onderstaande knop te drukken.


Katten vinden speeltjes geweldig

Katten zijn van nature hele speelse en nieuwsgierige dieren. Op avontuur gaan is wat deze dieren het allerliefst doen, zodat ze hun energie kwijt kunnen en hun instinct kunnen stimuleren. Los van deze voordelen houdt je jouw kat ook gezond en kun je zelf er ook veel plezier aan beleven. Door te spelen met je kat bouw je een nog grotere vertrouwensband op, waardoor je kat jou meer gaat waarderen. Dat is natuurlijk waar we allemaal naar streven, want we doen niets liever dan lekker knuffelen met ons huisdier.

Kat zit in speeltunnel
Kat zit in speeltunnel – DNOB.nl

Kattenspeeltjes worden steeds vaker verkocht

Vroeger liet men vooral de katten buiten. Katten konden dan zelf op ontdekkingstocht en zorgen er wel voor dat hun instinct gestimuleerd wordt. Tegenwoordig gaat dat wat lastiger omdat er veel meer auto’s in de buurt zijn die natuurlijk hartstikke gevaarlijk is voor een kat. Bovendien durven veel mensen het niet aan om hun kat vrij te laten lopen in de buitenlucht, omdat ze bang zijn voor gevaar. Hierdoor moeten katten zich binnen kunnen vermaken en door de komst van kattenspeeltjes is dat een ideale uitkomst!

De vele voordelen van kattenspeeltjes

De voordelen van het hebben kattenspeeltjes is dat je op een leuke en simpele manier ervoor zorgt dat jouw kat lekker fit is. Het risico op hart en vaatziekten worden verkleind en jouw kat kan al zijn energie kwijt wat goed is voor de mentale gezondheid van de kat.

Spelen is gezond zeggen ze dan. In dit geval is dat ook hartstikke waar. Een tevreden kat zorgt voor veel plezier in huis. Waarom deel je dat plezier dan niet samen? Daarom is het hebben van kattenspeeltjes hartstikke leuk. Vooral omdat er vele voordelen aan verbonden zitten die je anders niet zou kunnen realiseren voor je kat.


Kattenspeeltjes kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n kattenspeeltje willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de kattenspeeltjes uit deze top 10 aanraden. Meer dan 819+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze kattenspeeltjes positief beoordeeld.

Kattenspeeltjes kopen
Kattenspeeltjes kopen – DNOB.nl

Kies het speeltje dat het best past bij jouw kat

Dit waren de top 10 leukste kattenspeeltjes. We hopen dat je met deze lijst in ieder geval wat inspiratie hebt opgedaan om jouw kat te verwennen met een leuk speeltje. Vergeet niet dat je jouw kat hier een enorm plezier mee doet, vanwege de vele voordelen die hier aan verbonden zijn. Er zijn genoeg speeltjes voor jouw kat om zijn of haar instincten mee te stimuleren.

Verder lezen?

Back to top button