Laatste nieuwsComputer & ICTEntertainmentGames & spelletjesLifestyleOnline gamesTech

Mario Kart krijgt een Nederlands tintje

Mario Kart is één van de meest populaire spellen van de wereld. Het is een spel dat miljarden mensen over de hele wereld spelen. Nu hebben de makers van de mobiele versie: Mario Kart Tour, aangegeven dat het spel een parcours gaat krijgen dat is gebaseerd op Nederland. Nederlandse Mario Kart fans zijn ontzettend blij met het nieuws en wachten met smart op hoe het level eruit gaat zien.

Wat is Mario Kart Tour?

Mario Kart Tour is een gratis spel voor IOS en Android. Het is een spel waar Mario en al zijn vrienden door allerlei landen heen racen. Dat is een ontzettend grappige toevoeging van de makers van Mario Kart, want hoe tof is het om herkenbare landen te kunnen bezoeken, terwijl je tegen allemaal andere mensen aan het racen bent. Met Mario Kart Tour kom je terecht in een wereld waarin alle parcours zijn geïnspireerd en gebaseerd op onze echte wereld. Voor de generaties na ons is het een leuke manier om kennis te maken met verschillende landen uit de wereld. Daarom is Mario Kart Tour ontzettend populair bij ouders.

Wat is het doel van Mario Kart?

Het doel van Mario Kart is simpel: Je racet tegen allerlei andere karakters. Het doel is om als eerste te eindigen. Maar, het is niet zo makkelijk als het klinkt. Elk level heeft zijn eigen moeilijkheden waardoor je altijd scherp moet zijn terwijl je aan het racen bent. Met verschillende hindernissen, valkuilen en eventuele karakters is het altijd een uitdaging om eerste te blijven in de race. Maar, dat is niet het enige wat het spel lastig maakt. Tijdens het spel kun je jouw andere medespelers en tevens tegenstanders dwarsbomen.

Tijdens het racen kom je verschillende dozen tegen waar je tegen aan kunt racen, om verschillende middelen te krijgen waarmee je jouw tegenspelers kan saboteren. Dat kan variëren van het gooien van een banaan op de weg, totaal een schelp waarmee je jouw tegenstanders van de weg af kan tikken. Met vele unieke manieren van sabotage materiaal kun je altijd op een leuke en competitieve manier de strijd aangaan met al je vrienden, familie en/of online medespelers uit de wereld. Dat concept heeft ernaar toe geleid dat dit spel al vele jaren ontzettend populair is.

Het Nederlandse tintje

Omdat de makers van Mario Kart Tour hebben besloten om een nieuw level te ontwikkelen, is er recentelijk een announcement gegeven waarin je twee figuren van het spel genaamd: Rosalina en daisy tulpen vasthouden en worden omgeven door molens. Nederlandser dan dit wordt het namelijk niet! Dat is groot nieuws, want hoe leuk is het als je straks door de straten van Amsterdam, of door boerenvelden uit andere regio’s in Nederland kunt rijden terwijl je de strijd aangaat met alle andere tegenstanders. Dat is toch ontzettend tof?

Wanneer het nieuwe level klaar is valt nog niet te zeggen. Het is nog onbekend wanneer het nieuwe parcours af is, maar dat neemt niet weg dat we onszelf mogen verheugen op een tof nieuw level waarin Nederland goed naar voren komt. De makers hebben wel aangegeven dat het releasen van het level nog wel een beetje vroeg is, maar dat er zo nu en dan wel wat voorproefjes worden gegeven, zodat mensen zich kunnen op maken op een nieuw tof level. Er gaan al wat geruchten rond dat er wat mensen van Nintendo zijn gespot in Nederland, hierdoor zou je kunnen stellen dat er flink gespeculeerd wordt in wat voor stad het level zich gaat afspelen. Maar, tot zover gaan wij niet komen en laten we de verbeelding de vrije loop.

Ga jij het spel spelen op je telefoon?

Als je een liefhebber bent van Mario Kart, dan is het een grote aanrader om dit spel te gaan downloaden. Het is gratis en staat garant voor uren speelplezier waarbij je oude nostalgische gevoelens even naar boven komen. Wel is het belangrijk dat je controleert of je eigen telefoon beschikt over de eisen die het spel stelt om in aanmerking te komen om het spel te mogen downloaden. Heb je een goede telefoon hiervoor?

Dan waar wacht je nog op? Begin het spel alvast te downloaden voordat er nieuwe updates komen en bepaalde dingen gaat missen. Het spel zorgt er ook voor dat vele mensen even ontsnappen aan hun dagelijks leven, waardoor je naast het ophalen van oude nostalgische gevoelens, ook even kan ontsnappen in een fantasie rijke wereld waarbij je jouw topografie ook nog een beetje kan testen. Kende je dit spel nog niet? Probeer het vooral dan eventjes uit. Daarom stellen wij jou de vraag: Ga jij het spel spelen op je telefoon?

Verder lezen?

Back to top button