Online gamesEntertainmentGames & spelletjesLaatste nieuws

Is FIFA 23 straks ook gratis te spelen?

Kloppen de geruchten? Is FIFA 23 straks ook een free-to-play game?

FIFA 23 gratis spelen? Waarom zouden ze dat nou doen? Kloppen de geruchten? Is FIFA 23 straks ook net als Fortnite en Rocket League een free-to-play game? Zo veel vragen! In dit artikel delen wij onze kijk hierop. Is het een grote fabel of klopt dit verhaal? Je vindt het hier!

De laatste tijd gaan er veel geruchten dat FIFA vanaf de 23e editie een free-to-play game zou moeten gaan worden. Zo is er door een FIFA insider laatst de volgende tweet gepubliceerd:

Maar wat klopt hier precies aan en hoe zit dit dan?

Wat is een free-to-play game?

Laten we even bij het begin beginnen. Want, wat is een free-to-play game? Voor het geval je dit nog niet weet; een free-to-play game is een game welke gratis te spelen valt. Dit soort spellen verdienen hun geld aan de zogeheten microtransacties. Dit zijn alle kleine aankopen die je in de game kunt doen. In het geval van FIFA kun je bijvoorbeeld voor een paar euro al een aantal FUT-coins kopen.

Free-to-play FIFA 23

FIFA 23 gratis free-to-play game

Een hele gekke stap zou het dus ook niet zijn om FIFA gratis op de markt te gooien. Ontwikkelaar EA Sports haalt namelijk al meer omzet uit hun upsells en microtransacties in de game (zoals FUT-packs en FUT-coins) dan aan de verkoop van het losse spel zelf.

Veel mediabronnen hebben er al hun zegje op gedaan, zoals sportbible.com. Maar niemand die nog echt kan zeggen of het gaat gebeuren of niet.

Dus, ik kan straks FIFA 23 gratis downloaden?

Ja, er bestaat zeker een kans! Een spel in de winkel ga je natuurlijk nooit gratis meekrijgen. Maar de wereld gaat steeds meer naar het downloaden van games in plaats van het kopen van een CD in de winkel. Al helemaal met de komst van Playstation 5 versie zonder schijflade.

Dit is ook een goede reden voor EA om in 2023 de stap te gaan maken om FIFA 23 gratis op de markt te gaan brengen. FIFA is een populaire online game. Of deze gratis zal worden zijn nog geen officiële uitspraken over gedaan. Wij wachten net als jij in spanning af!

Verder lezen?

Back to top button