Vrouwen fashionKleding & fashionLifestyle

Trouwjurk kiezen op basis van je figuur

Trouwen is een hartstikke mooi moment in een persoon zijn leven. Het is een uniek moment waarin de focus compleet op 2 individuen is gelegd. Beide families en eigen vrienden mogen getuige zijn van het prachtige moment dat 2 personen elkaar het ja woord gaan geven. In de trouwjurk industrie werd er alleen niet altijd goed rekening gehouden met verschillende lichaamstypen. 

Het belang van het kiezen op basis van je figuur

Het dragen van een trouwjurk is iets wat hoort bij het trouwen. Maar het doet veel meer! Het maakt emoties los bij zowel jezelf als familieleden die met je mee mogen. Zo’n jurk geeft namelijk de bevestiging dat je op het punt staat om met de liefde van je leven te trouwen. Het belangrijkste daarin is dan ook dat je een trouwjurk draagt dat als gegoten zit. Het belang van het kiezen van je trouwjurk op basis van je figuur is dan ook heel erg groot. 

Je wilt tenslotte dat je trouwjurk zo goed staat. Al helemaal op de desbetreffende trouwdag aangezien je dan op vele foto’s en video’s komt te staan. Nu is het zo dat je natuurlijk iets moet dragen waar je je fijn bij voelt en waarvan jij denkt dat het een prachtig kledingstuk is, maar wij raden het aan om een mooie jurk te vinden dat aansluit op je figuur. Denk aan een curvy trouwjurk, trouwjurk voor slanke dames en ga zo maar door. 

Wat te dragen als je volslank bent

Mocht het zo zijn dat je volslanke bruid bent, dan is het goed om te kijken naar trouwjurken die zijn afgestemd op jouw kledingmaat. Kijk vooral naar trouwjurken die een V-hals hebben. Een boothals die richting de schouder loopt staat misschien wel charmant, maar maakt je optisch gezien breder dan je zou willen. Met een V-hals zorg je ervoor dat je juist wat slanker oogt en optisch gezien een jurk draagt dat als gegoten zit. Neem dit wel als advies, want als je toch wat anders moet dragen, dan zijn wij de eersten die je supporten! 

Zorg voor deskundig advies 

De meeste winkels die trouwjurken verkopen hebben voor vrijwel ieder lichaamstype een aantal prachtige trouwjurken beschikbaar. Of je nu slank, volslank of een maatje meer bent, zorg dat je altijd in een omgeving bent die deskundig advies geeft. Zij hebben het beste met je voor en willen natuurlijk ervoor zorgen dat je straalt op je eigen bruiloft. Waar moet je rekening mee houden als je een aantal pas afspraken hebt gemaakt ? 

Weet wie je meeneemt als je een trouwjurk gaat passen. Teveel meningen gaat er voor zorgen dat je misschien jouw ideale jurk niet gaat kopen, omdat één of meerdere mensen in groepsverband de jurk niet supporten. Dat zou zonde zijn, want vaak zit zo’n jurk als gegoten en dat kunnen de deskundigen bevestigen. Sta ook open voor alles. Alles in de zin van, advies, verschillende stijlen en eventuele kleuren. 

Omarm jezelf in de mooiste trouwjurk

Als je eenmaal hebt gekeken naar wat voor trouwjurk het best bij je past, geluisterd naar deskundig advies en gekeken naar een trouwjurk dat past bij je figuur, is het tijd om jezelf te omarmen op je mooie dag. Geniet er met volle teugen van en zorg ervoor dat je straalt. Het is namelijk jouw dag. Een dag waar de liefde gevierd mag worden en waar je zelf, je partner, familieleden en vrienden optimaal mogen genieten. 

Dat is waarom je jezelf volledig moet omarmen terwijl je jouw prachtige trouwjurk draagt. Sta open voor eventueel advies om nog meer te kunnen stralen, maar geniet er met alle teugen van. Vaak is de mooiste trouwjurk die als gegoten zit, wat er voor zorgt dat je jouw ideale trouwjurk al hebt gevonden. Houdt dat in gedachte bij het passen van je jurk. 

Verder lezen?

Back to top button