Koken & tafelenCadeau's voor hemCadeau’s voor haarElektronicaKantoorartikelenLifestyle

Onderzocht: Het beste koffiezetapparaat van 2022

Op zoek naar het beste koffiezetapparaat? Wij deden onderzoek!

Een lekker kopje koffie.. Voor sommigen is het een gewaardeerd drankje om de ochtend mee te beginnen, voor anderen is het juist om energie te krijgen en voor anderen is het zelfs een ingrediënt. Koffie is al vele decennia lang ontzettend populair en dat begrijpen wij. Onze redactie is op onderzoek uitgegaan en heeft een lijst gemaakt voor iedereen die een goed koffiezetapparaat in huis wilt. De top 10 beste koffiezetapparaten van 2022 is een interessante lijst. Lees maar gauw door!

De top 10 beste koffiezetapparaten

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde koffiezetapparaten (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze koffiezetapparaten an sich. Bij deze onze selectie beste koffiezetapparaten, neem eens een kijkje:

DNOB’s keuzeMoccamaster KBG741AO koffiezetapparaat Moccamaster KBG741AO
4.7
via bol.com
Russell Hobbs 24210-56 Compact Home Russell Hobbs 24210-56
4.6
via bol.com
Laagste prijsMelitta Aromaboy Melitta Aromaboy
4.6
via bol.com & Coolblue
Melitta Optima Timer Melitta Optima Timer
4.6
via bol.com
Melitta Enjoy II Therm 1017-10 Melitta Enjoy II Therm 1017-10
4.6
via bol.com
Bosch TKA6A043 ComfortLine Bosch TKA6A043 ComfortLine
4.5
via bol.com & Coolblue
Philips Café Gaia HD7546/00 Philips Café Gaia HD7546/00
4.5
via bol.com & Coolblue
Braun Café House PurAroma Plus Braun Café House PurAroma Plus
4.5
via bol.com & Coolblue
Siemens AromaSensePlus TC86504 Siemens AromaSensePlus TC86504
4.4
via bol.com
Philips Grind & Brew HD7768/70 Philips Grind & Brew HD7768/70
4.4
via bol.com & Coolblue

Welk koffiezetapparaat is het beste?

Tijdens het onderzoeken op het vraagstuk welk koffiezetapparaat het beste is, hebben wij natuurlijk een mening klaar liggen. Desondanks kan het per persoon verschillen wat in hun ogen het beste koffiezetapparaat is. Daarom is het belangrijk dat je zelf uitmaakt, welk koffiezetapparaat het best is voor jou.

Om dat te bepalen is het handig als je onze lijst even doorneemt. Lees alle informatie goed door en kijk welk koffiezetapparaat het beste is volgens jou!


#1
Moccamaster KBG741AO koffiezetapparaat

DNOB’s keuze

Geschikt voor:

 • Beginnende koffiemakers
 • grote hoeveelheden koffie
 • Filterkoffie

Moccamaster KBG741AO

De Moccamaster KBG741AO. Het bekende koffiezetapparaat dat geliefd wordt door vele. Het koffiezetapparaat is met de hand gemaakt. Wij hebben gemerkt dat je de temperatuur van de koffie op een constante temperatuur kunt bewaren dat je zelf kunt instellen.

De Moccamaster is eenvoudig in gebruik, maar produceert optimaal resultaat. Het water wordt geleidelijk over de koffie uitgegoten, wat zorgt voor een goede ruik en smaakverdeling. Het apparaat werkt stil en als kers op de taart zijn alle componenten los te halen om te zorgen dat alles schoongemaakt kan worden.

De Moccamaster is een absolute baas voor het zetten van heerlijk koffie. Een aanrader als je het aan ons vraagt!


#2
Russell Hobbs 24210-56 Compact Home koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Groepsverband
 • Groot huishouden
 • Filter koffie

Russell Hobbs 24210-56 Compact Home

Misschien zie je het wel aan het design. De Russel Hobbs 24210-56 Compact home koffiezetapparaat heeft een retro-uitstraling. Het ontwerp is wit met roestvrijstalen accenten. Het design doet je denken aan het tijdperk van drive-ins, vinylplaten en Amerikaanse diners in retrostijl.

Met dit koffiezetapparaat zet je in één keer 10 grote of 15 kleine koppen koffie. Heb je nog koffie in de kan zitten en heeft niemand nog belang bij een kopje? Geen probleem. Het apparaat houdt de koffie 40 minuten warm voordat het zichzelf uitschakelt. Koffie blijft maar beperkt lekker, dus na 40 minuten is het wel zaak dat je het op drinkt.

Het geavanceerde sproeisysteem sproeit water gelijkmatig over de gemalen koffie. Hierdoor wordt meer van de gemalen koffie gebruikt en heeft dit een positief effect op de smaak en het aroma. Je huis ruikt heerlijk! Geniet van een rijke smaak, waar en wanneer je wilt met de Russels Hobbs.


#3
Melitta Aromaboy koffiezetapparaat

Laagste prijs

Geschikt voor:

 • Éénpersoonswoningen
 • Caravans
 • Camping

Melitta Aromaboy

Als je een koffie liefhebber bent weet je dat Melitta al sinds 1979 één van de hoofdleveranciers is voor het produceren van koffiezetapparaten. Deze aromaboy variant van Melitta is om te gebruiken voor éénpersoonhuishoudens, caravans of vakantiehuizen.

Tijdens het onderzoek kwam het design als eerst naar voren. Het design is een lust voor het oog. Niet te druk maar super elegant. De filterhouder en glazen koffiekan, kan na gebruik eenvoudig worden gereinigd in de vaatwasser. Ook zit er een snoeropbergruimte in het apparaat geïntegreerd, wat handig is op het moment het snoer te lang is.Met het koffiezetapparaat kunnen er 2 koppen koffie per keer gezet worden. Met de verlichte aan/uit knop weet je wanneer het apparaat aan staat. Bovendien schakelt het apparaat zichzelf uit als de koffie klaar staat. Super efficiënt en zeker geen overbodige luxe.


#4
Melitta Optima Timer koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Beginners
 • Modern interieur
 • filter koffie

Melitta Optima Timer

Stel je voor: Je gaat naar bed, maar wil de volgende ochtend genieten van een vers kopje koffie, dan is dat met de Melitta Optima Timer mogelijk! Het is mogelijk om met de timer een tijd in te stellen voor de volgende dag, waarop het apparaat start op de dan aangegeven tijd.

Dit koffiezetapparaat kan tot wel 5 koppen koffie zetten als we uitgaan dat er per kopje 200ml wordt geschonken. Het design zorgt voor een fraaie uitstraling. De bediening ziet er degelijk uit maar werkt ook praktisch en overzichtelijk. Zit er teveel kalk in het systeem, dan kun je met het ontkalkingsprogramma ervoor zorgen dat er geen kalk meer is.

Uit ons onderzoek is gebleken dat het apparaat een goede prijs- en kwaliteitsverhouding heeft. Dus wil jij genieten van goede koffie en dat voor de juiste prijs, dan is dit zeker een aanrader!


#5
Melitta Enjoy II Therm 1017-10 koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Grote hoeveelheden koffie
 • Filter Koffie
 • Gemiddeld huishouden

Melitta Enjoy II Therm 1017-10

Wat ons direct opviel bij dit koffiezetapparaat is dat het design uniek is. Modern maar tegelijkertijd tijdloos. Dit apparaat heeft alles wat je wil hebben in een koffiezetapparaat. De strakke lijnen en duurzame technologie zorgen voor optimaal koffiegenot

Wat ons is opgevallen is dat je heel eenvoudig kunt instellen of je een milde of sterke kop koffie wil hebben. Bovendien zorgt de Melitta voor een optimale zettemperatuur waardoor de aroma’s goed naar voren komen. Met 1000Watt aan vermogen is dit koffiezetapparaat een kei in zijn werk.

Je kunt 8 kopjes koffie vullen. Bovendien is de zwenkfilter vaatwasserbestendig en beschikt het apparaat over een druppelstop. De Melitta Enjoy II Therm 1017- 10 is een aanrader voor iedereen die een prijsvriendelijk maar betrouwbaar koffiezetapparaat nodig heeft.


#6
Bosch TKA6A043 ComfortLine koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Grote hoeveelheden koffie
 • Filter koffie
 • Regulier huishouden

Bosch TKA6A043 ComfortLine

Praktisch maar o zo lekker. De Bosch TKA6A043 ComfortLine is een handig koffiezetapparaat dat een makkelijk uitneembaar waterreservoir heeft en niet na druppelt. Met een groot waterreservoir kun je tot wel 15 kopjes per keer zetten. Super handig!

Met de ComfortLine filter koffiemachine kun je door middel van de AutoOff-functie het apparaat instellen om in 20,40 of 60 minuten zichzelf uit te schakelen. Dat is veiliger, maar ook handig voor als je laag energieverbruik wil nastreven. Het apparaat heeft een automatisch ontkalkingsprogramma en kun je de waterhardheid zelf instellen. Dit om optimale smaak te kunnen genereren.De filterhouder draait naar buiten to, zodat je gemakkelijk een koffiefilter kunt plaatsen. Bovendien is er een snoer opbergvak geïntegreerd in het systeem om ervoor te zorgen dat als er een kabel te lang is, het opgeborgen kan worden. De Bosch TKA6043 is een prachtig staaltje werk!


#7
Philips Café Gaia HD7546/00 koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Filter koffie
 • Normaal huishouden
 • Lange bewaringen

Philips Café Gaia HD7546/00

Als je een tijdloos ontwerp wilt, is de Phillips Café Gaia HD7546/00 een aanrader. De Phillips koffiezetapparaat is ontworpen met een roestvrijstalen dubbelwandige thermoskan, wat betekent dat jouw koffie een lange tijd warm blijft.

We hebben de kan een aantal keren getest op eventuele defecten als het op de grond is gevallen. Desondanks is het materiaal onbreekbaar gebleken. De pomp van het koffiezetapparaat is voorzien van een 1000w motor, dat zorgt voor een snelle bak koffie.De filterhouder van het apparaat is afneembaar. Ook kun je eenvoudig de druppelstop onderbreken voor op het moment als je koffie wil hebben. De kabel kan onder het apparaat worden bewaard, waardoor je geen overbodige kabels op tafel hebt staan.


#8
Braun Café House PurAroma Plus koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Budget kopers
 • Filter koffie
 • Beginners

Braun Café House PurAroma Plus

Braun is een betrouwbaar en bekend merk dat we over het algemeen allemaal wel kennen. Het design van dit koffiezetapparaat is simpel, maar absoluut modern. Dit koffiezetapparaat beschikt over een geïntegreerde OptiBrew-systeem dat in combinatie met de PureAqya waterfiltersysteem de juiste koffietemperatuur, doorlooptijd en smaak genereert voor jouw kopje koffie.

Het apparaat is gebruiksvriendelijk wat het voor iedereen makkelijk maakt om een lekker kopje koffie te maken. Met één knop laat de filterhouder los zodat de koffiefilter met gemalen koffie er makkelijk ingezet kan worden.Het apparaat valt snel te reinigen en de schenkkan heeft een goed handvat waardoor er makkelijk en eenvoudig koffie ingeschonken kan worden. Bovendien is de prijs van dit apparaat keurig in balans met zijn prestaties. Een topper om aan te schaffen vinden wij.


#9
Siemens AromaSensePlus TC86504 koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Echte koffie liefhebbers
 • Modern interieur
 • Koffie liefhebbers

Siemens AromaSensePlus TC86504

Je ziet het al aan het apparaat. Je verwacht dat het wat leuke dingen met zich meebrengt en dat klopt. Wij hebben de Siemens AromaSensePlus TC86504 getest en kunnen zeggen dat we er van onder de indruk zijn.

Het koffiezetapparaat beschikt over een sensorControl systeem. Dat betekent dat de temperatuur op het perfecte niveau is gebracht, waardoor de smaak van de koffie optimaal is. Met het waterreservoir van 1.15 liter, kun je 10 kopjes per keer zetten.

Ook kun je na langdurig gebruik met de ontkalkingsoptie ervoor zorgen dat het apparaat weer kalk vrij is. Je kunt het apparaat personaliseren door met instelbare tijden te werken voor wanneer het apparaat zichzelf moet uitschakelen.


#10
Philips Grind & Brew HD7768/70 koffiezetapparaat

Geschikt voor:

 • Koffie liefhebbers
 • Kwaliteit bonen
 • Gemalen koffie

Philips Grind & Brew HD7768/70

Je eigen bonen malen. Dat kan met de Phillips Grind & Brew HD7768/70. Het Koffiezetapparaat heeft een ingebouwde maalmolen, waardoor je keer op keer kunt genieten van versgemalen koffie. Wij vinden dat die optie het gevoel van authentieke koffie positief versterkt.

Als je jouw bonen hebt aangeschaft, kun je met één druk op de knop jouw favoriete sterkte aantoetsen. Wat ons is opgevallen is dat gemalen koffie ook in het apparaat kan. Hierdoor kun je zelf kiezen of je koffiebonen wilt inkopen, of juist niet.De aroma twister verspreidt verse koffie door de kan zodat er consistent aroma wordt verspreid. Je kunt met de timer instellen wanneer er koffie gezet moet worden wat ontzettend handig is voor als je weet dat je geen tijd of zin hebt om zelf koffie klaar te zetten. Een aanrader!


De voordelen van een koffiezetapparaat in 2022

De voordelen van een koffiezetapparaat in 2022 zijn hartstikke mooi! Onze technologie is namelijk ontzettend verbeterd. Door alle snelle en slimme knoppen die zijn ingevoerd kun je met tegenwoordig in een handomdraai overheerlijke koffie maken.

Bovendien hoef je niet meer op de oude manier koffie te maken. Dat betekent dat je geen ketel en zeef meer nodig bent. Een koffiezetapparaat voorziet je van alle comfort, kwaliteit en heerlijke koffie!

Koffie zetten met een goede koffiemachine
Koffie zetten met een goede koffiemachine – DNOB.nl

Soorten koffiezetapparaten

Er zijn ontzettend veel koffiezetapparaten ontwikkeld. Soms weten we niet eens meer welk apparaat nou geschikt is voor jouw favoriete koffie. Hieronder staat precies uitgelicht waar wat voor apparaat geschikt voor is.

 • Koffiezetapparaat – met papieren of metalen filter
 • Koffiezetapparaat – met gesloten capsules zoals de Nespresso
 • Koffiezetapparaat – met koffiepads zoals de Senseo
 • Koffie-volautomaat – met verse koffiebonen
 • Espressomachine – met filterbakje en heet water onder hoge druk
 • Mokkapot – heet water wordt onder lage druk door de gemalen koffie geperst
 • Napoletana – soort mokkapot uit Napels
 • Koffiepercolator – heet water wordt over de gemalen koffie geleid
 • Cafetière – gemalen koffie en heet water, koffieprut wordt naar beneden gedrukt
 • Sifon – een mechanisch apparaat dat gebruikmaakt van een waterslot
 • Pistonmachine – een zelf-finstelbare, halfautomatische espressomachine
 • Koffiemachines voor grootverbruik – gebruiken soms een vloeibaar koffie-extract
 • Kraantjespot – antiek koffiezetapparaat waarin de koffie bezinkt in plaats van gefilterd wordt

Een goede koffiemachine zet de lekkerste koffie

Kwaliteit gaat gepaard met affiniteit voor hetgeen wat je zoekt. Een goede koffiemachine zet de lekkerste koffie. Wat goed is hoeft natuurlijk niet kapitalen te kosten, maar het vergt wel de juiste balans. Investeren in een goede koffiemachine betekent ook dat je investeert op de lange termijn en voor jaren verzekert bent van heerlijke koffie.


Koffiezetapparaat kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n koffiezetapparaat willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de koffiezetapparaten uit deze top 10 aanraden. Meer dan 1509+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze koffiezetapparaten positief beoordeeld.

Koffiezetapparaat kopen
Koffiezetapparaat kopen – DNOB.nl

Kies het beste koffiezetapparaat voor jou

Mocht je in deze top 10 een aantal koffiezetapparaten gevonden hebben waarvan je denkt dat die bij jou past, dan is het handig om rekening te houden met je gevoel. Uiteindelijk moet je een keuze maken en afgaan op wat jij denkt dat het beste apparaat is. Neem alle specificaties nog even goed door en bepaal of dit apparaat wat voor je is. Succes!

Verder lezen?

Back to top button