SportActiviteitenAvontuurCadeau's voor hemCadeau’s voor haarReisartikelen

Top 10 beste duikmaskers van 2022

Op zoek naar het beste snorkelmasker van dit jaar? Wij deden onderzoek!

Om je voorbereiding naar de mooie vakantieweken wat beter te maken hebben wij de top 10 beste duikmaskers van 2022 voor je samengesteld. Duikmaskers zijn de nieuwe trend voor dit jaar en dat komt omdat ze vele voordelen bieden ten opzichte van een losse bril en adem stuk, wat bij het snorkelen voorheen altijd was.

De top 10 beste beste duikmaskers

Wij hebben een selectie gemaakt van de 10 best beoordeelde duikmaskers (zie onderstaand tabel). Later in dit artikel gaan wij dieper in op de functionaliteiten, specificaties en verdere informatie over deze duikmaskers an sich. Bij deze onze selectie duikmaskers, neem eens een kijkje:

Ocean Reef Aria QR+ Ocean Reef Aria QR+
4.8
via bol.com
Gadgy Duikmasker Gadgy Duikmasker
4.5
via bol.com
Sea Turtle Full Face Mask Sea Turtle Full Face Mask
4.3
via bol.com
Atlantis Full Face Mask 3.0 Atlantis Full Face Mask 3.0
4.9
via bol.com
X10 Full Face Mask X10 Full Face Mask
4.4
via bol.com
Beactiff Masker (+ GoPro aansluiting)
4.0
via bol.com
Campingwise full face Kids Campingwise full face Kids
4.3
via bol.com
Masker (+ Aansluiting voor GoPro) Masker (+ GoPro aansluiting)
3.9
via bol.com
Seac Libera New Generation Seac Libera New Generation
4.6
via bol.com
Iso Trade Snorkelmasker Iso Trade Snorkelmasker
4.5
via bol.com

Welk duikmasker is het beste?

Wij hebben 10 duikmaskers voor je uitgelicht. Het is aan jou om te bepalen welk duikmasker het beste is. Kijk goed naar je eigen eisen, pas daar je oordeel op aan en beslis dan zelf wat volgens jou het beste masker is om te gebruiken. Onderstaand kun je meer informatie vinden over de beste duikmaskers van 2022.


#1 Ocean Reef Aria QR+

Ocean Reef Aria QR+

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Goed zicht
 • Beslaat niet
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Gebruiksvriendelijkheid kan beter

Het Aria QR+ snorkelmasker is een vernieuwde en luxe versie van de normale Aria. Dit snorkelmasker is kwalitatief nog beter gemaakt dan de vorige, waardoor het is uitgegroeid tot de ultieme snorkelmasker van 2022. Het donkere siliconen skirt zorgt voor een comfortabele afsluiting van het gezicht. Net als bij de originele Aria is dit van hoge kwaliteit waarmee je het apparaat goed lang kunt gebruiken.

De siliconen worden ook niet hard nadat het een paar keer is gebruikt, sterker nog ze scheuren ook niet. Omdat de siliconen afsluiting zwart is, heb je ook weinig schittering in je ogen dat van het water afkomt. Het masker zit heel comfortabel op je gezicht. De maskerband is een verbetering waarmee het kliksysteem het makkelijker maakt om het om te doen.

De ademweerstand is laag, maar mede door de herpositionering van de ventielen is het nog lager geworden dan het al was. Je hoeft dus niet bang te zijn voor CO2 opbouw in het masker, want de luchtstroom is zo ontworpen dat je zonder moeite lucht kunt inademen, waarbij de uitgeademde lucht via een andere gang weer verlaat. Hierdoor heb je geen last van condens.


#2 Gadgy Duikmasker

Gadgy Duikmasker

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Sluit goed onder water
 • Goede kwaliteit
 • Heldere bril

Nadelen:

 • Zit strak

Dit duikmasker is een snorkelset en een duikbril in 1. Het bedekt het volledige gezicht waardoor je eenvoudig en comfortabel kunt rondzwemmen, zonder enige belemmeringen. Je kunt zonder het mondstuk gewoon ademen, terwijl je heerlijk aan het ronddobberen bent in de zee.

Het maskeer beslaat niet en sluit zich automatisch af zodra je onder water gaat. Alles om te voorkomen dat je water binnenkrijgt want dat is natuurlijk niet fijn en/of veilig. Ook biedt het masker de optie om met een beugel een camera te bevestigen zodat je jouw avonturen kunt opnemen. Dit is één van de wat unieke maskers die je op vakantie kunt meenemen in je tas.

Wil jij genieten van een relaxte vakantie waarbij je de geheimen van de zee kunt ontdekken? Dan is dit duikmasker van Gady zeker een aanrader voor jou om mee te nemen! Bovendien is de uitstraling ook super stoer en kun je jouw zwem outfit daar op aanpassen.


#3 Sea Turtle Full Face Mask

Sea Turtle Full Face Mask

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Kwaliteit
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Maat kan klein uitvallen

Als je nieuwsgierig bent om te ervaren hoe het is als je een full face masker gebruikt tijdens het snorkelen, dan kun je de Sea Turtle zeker uitproberen! Het masker maakt het ademen onder water vele malen aangenamer. Je merkt geen verschil met ademen op de manier hoe je dat altijd doet. Bovendien heb je een zicht van 180 graden, waardoor je veel van je omgeving kunt zien.

Het water wordt ook tijdens een hevige golf en/of stroming tegengehouden waardoor je geen water in je masker krijgt. Met de DryTop technologie blijft het water veilig buiten je masker en loopt het via de zijkanten weg. De hoofdband is gemaakt van soepel elastiek waardoor je het masker eenvoudig kunt afstellen.

Het snorkel master is een aanrader voor iedereen. Of je nu een smal, breed, klein of groot hoofd hebt, het masker valt eenvoudig te verstellen waardoor je het masker met gemak kunt dragen. De Sea Turtle Full Face is het proberen meer dan waard!


#4 Atlantis Full Face Mask 3.0

Atlantis Full Face Mask 3.0

Rating: 5 out of 5.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Duurzaam
 • Handig om mee te nemen

Nadelen:

 • Beperkte maat beschikbaar

De Atlantis Full Face Mask 3.0 is één van de meest complete full face maskers die je kunt treffen. Dat komt omdat dit masker een semi gebogen lens heeft waardoor je perfect zicht kunt krijgen. De snorkelpijp is eenvoudig weg te klikken waardoor het masker gemakkelijk mee te nemen is in je bagage. Het opzetstuk voor een eventuele camera wordt meegeleverd. Bovendien kun je dat ook als selfiestick gebruiken. Hoe leuk is dat!

Je kunt prima snorkelen met dit model. Adem zoals je gewend bent want het masker is uitgerust met een veilig ademhalingssysteem waardoor je geen rekening hoef te houden met hoe je ademhaalt. Als voordeel heb je dat je geen vermoeide kaken hebt aangezien je voorheen met je mondstuk moest ademhalen.

Het masker zit comfortabel en heeft een perfecte afdichting waardoor de silicone face seal aangenaam is om te gebruiken. De lange snorkelpijp is voorzien van een kliksysteem, waardoor het masker altijd compleet is en anders extra compact opgeborgen kan worden. De Atlantis 3.0 is een aanrader!


#5 X10 Full Face Mask

X10 Full Face Mask

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Prijsvriendelijk
 • Meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Stugge rubberband

Snorkelen is een ervaring. Het is even tot rust komen en genieten van de omgeving. Wil jij genieten van de onderwaterwereld, dan is de X10 Full Face Mask een must om te hebben! Het snorkelmasker is uitgerust met een unieke turquoise kleur. Daarmee kun je de leukste zwem outfits bepalen!

Het masker is uitgerust met een betrouwbaar ademhalingssysteem aangezien het filter dichtklapt als je onder water gaat, zodat er geen water binnenkomt. Het masker is betrouwbaar en veilig te gebruiken. Bovendien beslaat het masker niet waardoor je overzicht bewaard terwijl je aan het snorkelen bent.

Dit masker is perfect voor recreatief gebruik en kan door zowel volwassenen als kinderen gebruikt worden. De X10 is een uniek model dat zeker de nodige blikken zal vangen. Met een eyecatcher als deze zal je in ieder geval nooit uit het oog verloren worden!


#6 Beactiff Masker (+ GoPro aansluiting)

Beactiff Masker (+ GoPro aansluiting)

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Betrouwbaar
 • Stoere uitstraling
 • Prijsvriendelijk

Nadelen:

 • Lastig te gebruiken

Dit snorkelmasker is ideaal aangezien je er een gratis opbergtas bij krijgt. Het masker is eenvoudig om op te zetten, waarbij je simpelweg de elastiekenband over je hoofd trekt. De siliconen binnenkant sluit automatisch goed aan en is daarnaast makkelijk te verstellen naar jouw gewilde maat.

De tuit is voorzien van een ventiel dat is afgesloten wanneer die in het water komt. Dat zorgt voor extra veiligheid aangezien je geen ongewenst water wilt inademen. Zodra je weer boven water bent zal het ventiel weer opengaan en kun je gerust ademhalen. Na gebruik is het goed om dit masker wel even te wassen aangezien je geen ongewenste zand en/of troep op je gezicht wilt hebben.

Met het koppelstuk kun je een GoPro of andere soortgelijke camera makkelijk vastzetten om zo je mooiste reizen vast te leggen. Bovendien kun je als je wat gezichtshaar hebt het masker prima dragen. Heb je een grote baard, dan niet want dat is gevaarlijk aangezien het masker dan niet bij de kin sluit.


#7 Campingwise full face Kids

Campingwise full face Kids

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Voldoet aan verwachtingen
 • Stevig
 • Prijsvriendelijk

Nadelen:

 • Één kleur

Dit snorkelmasker is ideaal voor kinderen. Het bedekt het gezicht volledig waardoor je comfortabel kunt snorkelen. Kinderen hoeven niet bang te zijn om water binnen te krijgen, aangezien ze kunnen ademen door de mond en/of neus. Het masker beslaat ook niet, waardoor kinderen volledig zicht hebben over waar ze naartoe gaan.

Het masker is gemaakt van siliconen waardoor er geen huidirritatie kan optreden terwijl ze aan het zwemmen zijn. Bovendien is er een universele camerabevestiging aanwezig waardoor kinderen kunnen experimenteren met het filmen van hun avonturen tijdens het snorkelen. Dat is voor zowel ouders als kind leuk om terug te zien.

De angst om kopje onder te gaan is in ieder geval verleden tijd. Met dit masker kunnen kinderen hun angsten overwinnen. Bovendien is dit masker voorzien van een mooie roze kleur, waardoor het lekker opvallend en herkenbaar is. Dit masker kunnen we voor ieder kind aanbevelen om te gebruiken.


#8 Masker (+ GoPro aansluiting)

Masker (+ GoPro aansluiting)

Rating: 4 out of 5.

Voordelen:

 • Comfortabel
 • Prijsvriendelijk
 • Beslaat niet

Nadelen:

 • Lastig af te doen

Dit masker van Shempa Trading zorgt voor een full face design, waardoor je op een natuurlijke manier kunt ademen terwijl je aan het snorkelen bent. Maar dat is niet het enige, je kunt namelijk een goPro bevestigen aan het masker aangezien er een speciale aansluiting voor is gemaakt. Dat maakt de beleving wel even wat spannender en leuker aangezien je jouw avontuur kunt herbeleven op beeld.

Zodra je besluit een kopje onder te gaan met dit masker, dan gaat er door middel van een balletje het klepje dicht, waardoor er geen water in de snorkel komt. Ben je eenmaal weer boven water, dan gaat het klepje weer open en kun je vrij ademen. Het luchtsysteem dat hier is gemaakt is dan ook essentieel om vrij te kunnen bewegen.

Naast alle fraaie technieken is het ontwerp van dit masker ook een groot meesterwerk. Het ziet er bijzonder uit en is uitgerust met mooie kleuren wat perfect aansluit op elk waterpak. De algehele beleving met dit masker is dan ook indrukwekkend en zeker een aanrader!


#9 Seac Libera New Generation

Seac Libera New Generation

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Kwaliteit
 • Duurzaam
 • Handig in gebruik

Nadelen:

 • Weegt aardig wat

De snorkelervaring is van een nieuw niveau aangezien de Libera de beste eigenschappen van een volgelaatsmasker tot uiting laat komen. Je kunt denken aan een breed en panoramisch scherm dat in polycarbonaat ervoor zorgt dat je perfect zicht hebt op de bodem. Je zou haast denken dat je een 3D bril op hebt wat je in de bios zou dragen!

Het gepatenteerde ademsysteem richt de in en uitgeademde lucht in twee verschillende kanalen, waardoor er geen condensatie ontstaat op je glas. Ook is het masker voorzien van een droge topsysteem wat ervoor zorgt dat er geen water naar binnen kan drinken via boven. De onderdompeling van de buis vermijdt dat dat kan gebeuren.

De rand is gemaakt van hypoallergene silicone, waardoor zowel de boven als onderkant super comfortabel is. De snel sluitende gesp aan de weerskanten zorgen ervoor dat je in een handomdraai het masker kan afdoen. De kleuren en lijnen van dit design zorgen ervoor dat het er fraai uitziet.


#10 Iso Trade Snorkelmasker

Iso Trade Snorkelmasker

Rating: 4.5 out of 5.

Voordelen:

 • Betrouwbaar
 • Goede kwaliteit
 • Prijsvriendelijk

Nadelen:

 • Kan in het begin strak zitten

Je kunt niet op vakantie gaan zonder dat je dit snorkelmasker van DIMGI hebt geprobeerd. Het masker zit uitzonderlijk comfortabel en is uitgerust met een praktisch en innovatief ademhalingssysteem dat is gebruikt in het volgelaatsmasker om te duiken. Je kunt langer in het water blijven hangen waardoor de masker, de mogelijkheid garandeert voor een natuurlijke ademhaling.

Het oppervlak van het masker is zo gemaakt dat het een gezichtsveld van 180 graden biedt. Bovendien ervaar je geen druk op het gezicht aangezien het solide bevestigingssysteem en de verstelbare brede banden voorkomen dat het masker in je gezicht valt als je in het water springt. Ook is het masker uitgerust om een sportcamera te kunnen bevestigen aangezien er een beugel aan zit.

De dryptop beschermt de snorkel tegen binnendringend water en overstromingen, wat maximale veiligheid garandeert. Het masker is uitgerust met antifog technologie waardoor je bril niet beslaat wanneer je te maken hebt bij temperatuurverschillen.


De voordelen van een goed duikmasker

Een reguliere snorkelset bestaat uit een losse bril en een snorkel. Met een duikmasker is dat verleden tijd. De lucht die je inademt wordt via het aparte middelkanaal aan gezogen. De lucht die je uitademt gaat via de zijkanalen naar buten, met als voordeel dat je rustig door je neus en/of mond kunt ademen zonder dat je in contact komt met het zoute water.

dat gevoel wil je gewoon niet hebben aangezien teveel blootstelling aan zout water niet goed voor je is als je het per ongeluk doorslikt. Het gezichtsveld van een snorkel is namelijk vele malen groter en comfortabeler dan een losse bril.

De voordelen van een goed duikmasker

Snorkelen in het water

Snorkelen is een unieke belevenis. Als jij wil weten wat er onder water allemaal gebeurt, dan is het ongetwijfeld een aanrader om een keer op vakantie te gaan snorkelen. De zee heeft zoveel geheimen waar we niks van afweten, dat het wel eens handig is om te kijken naar wat voor geheimen je kunt ontdekken. Bovendien heeft snorkelen ook een rustgevende werking aangezien je heerlijk door het water aan het zwemmen bent, terwijl je de omgeving in je absorbeert. Exact waarom snorkelen zo populair is.

Duiken op vakantie

Op vakantie beleef je vaak vele avonturen. Dat is je in ieder geval gegeven. Desondanks is het belangrijk dat als je weet dat je gaat duiken, wel je eigen uitrusting bij je hebt. Heb je dat niet, dan moet je duikuitrusting gaan huren. Niet iedereen heeft daar een fijn gevoel bij en dat snappen we. Niks is fijner dan opereren in je eigen uitrusting. Maar, het kan ook zo zijn dat je het pak en overige uitrusting wel wil huren, maar dan is het wel zo fijn om op z’n minst je eigen duikbril bij je te hebben.

Duiken op vakantie

Goede kwaliteit duikmasker

Goede kwaliteit is uiteindelijk super belangrijk. Al helemaal als je onder water bent. Wij hebben de 10 beste duikmaskers voor je uitgelicht zodat je weet welke duikmaskers een goede kwaliteit hebben. Je wilt tenslotte een product als deze voor de lange termijn gebruiken. Dan zou het zonde zijn als je niet weet wat een kwalitatief goede duikmasker is en het niet zo vaak kan gebruiken als dat je had gewild.


Duikmasker kopen?

Mocht je na het lezen van dit artikel graag zo’n duikmasker willen kopen, dan zijn wij niet de enige die de duikmaskers uit deze top 10 aanraden. Meer dan 914+ mensen op bol.com gingen je voor en hebben deze duikmaskers positief beoordeeld.

Duikmasker kopen

Kies het duikmasker dat het beste bij jou past

Een duikmasker is best een persoonlijk voorwerp. Uiteindelijk moet het passen bij jouw wensen en diensten. Het duikmasker is er in allerlei vormen en maten, daarom adviseren wij je om te kijken naar de functionaliteit, zodat je het duikmasker kiest die bij jou het beste past in zowel uitstraling als functionaliteit. Een goed duikmasker is uiteindelijk een belangrijk onderdeel van jouw onderwateravontuur.

Verder lezen?

Back to top button