LifehacksHuishoudenLifestyle

Zo verwijder je gesmolten snoep van je dashboard of autobekleding

Tips voor het verwijderen van plakkerig spul in je auto!

Artikel highlights:
 • Benodigdheden
 • Gesmolten snoep van je dashboard verwijderen
 • Gesmolten snoep van je autobekleding verwijderen
 • Tips & waarschuwingen

Haribo kikkers, perziken of gummy beren. Jouw zoon of dochter houdt vast van een lekker snoepje. Een grote fout die je in dat geval kunt maken is om deze lekkere snoep op je dashboard in de warme auto laten liggen. De zon zal het snoep laten smelten, wat zorgt voor een plakkerige en vieze boel op en rondom je dashboard.

Maar wat nou als het al gebeurd is? Je dashboard of autobekleding zit vol met plakkerige gesmolten snoep. Hoe verwijder je deze plekkerige gesmolten snoep van het meubilair in je auto? Je leest het hier!

Dit heb je nodig:

 • Ijsblokjes
 • Hersluitbare zak
 • Scheermesje of schraper
 • Handschoenen

In geval dat het in de bekleding zit:

 • Bekleding reiniger (Royal Care)
 • Scrub pad/spons
 • Schaar

Zo verwijder je de gesmolten snoep van je dashboard

 1. Vul de hersluitbare plastic zak met ijsblokjes en plaats de zak op het gebied van de gesmolten plakkerige snoep. Laat het zitten voor zo’n 20 á 30 minuten. Het ijs zal het gesmolten snoep doen verharden, waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn.
 2. Verwijder de zak en schraap het nu verharde snoep snel (maar voorzichtig) weg met een schraper of scheermesje. Let op dat je niks beschadigd en zorgvuldig te werk gaat met het scheermesje.
 3. Plaats de zak met ijsblokjes terug en zorg dat de laatste stukjes gesmolten snoep ook helemaal hard worden om deze goed te kunnen verwijderen.
 4. Gebruik eventueel nog een schaar om bepaalde delen van het snoep weg te knippen. Dit is vooral handig als er snoep vanuit het dashboard op het tapijt is gedrupt.

Zo verwijder je de gesmolten snoep van je autobekleding

 1. Of het nu gaat om tapijt of een stoel, breng wat Royal Care aan op het getroffen gebied in de auto bekleding.
 2. Draag handschoenen en scrub het gebied met de pad/spons. Herhaal dit een paar keer keer gedurende enkele minuten.
 3. Je kunt dit in combinatie doen met de zak ijsblokjes om het gesmolten snoep te verharden.
 4. Gebruik eventueel nog een schaar om bepaalde delen van het snoep weg te knippen. Dit is vooral handig als er snoep vanuit het dashboard op het tapijt is gedrupt.

Heb je deze al in huis?

Tips & waarschuwingen

Gebruik het scheermesje niet op uw stoel bekleding, dit kan de bekleding ernstig beschadigen. Daarbij is er een goede kans dat het gesmolten snoep de stof in jouw auto zal doen verkleuren. Dit zal nauwelijks zichtbaar zijn op zwart tapijt of bekleding. Voor lichtere bekleding en tapijt kun je overwegen een kleine hoeveelheid bekleding spray kleurstof te gebruiken, welke verkrijgbaar zijn bij de meeste auto-onderdelen winkels.

Plakkerige snoep verwijderen

Hopelijk heb jij wat gehad aan deze tips en kun jij nu alle plakkerige en gesmolten snoep uit je auto verwijderen. Mochten deze tips niet werken kun je altijd nog langs een professioneel schoonmaakbedrijf gaan! Succes!

Verder lezen?

Back to top button