ReizenAvontuurVakantie

Waarom het nemen van een camperverzekering handig is als je op reis gaat

Op vakantie gaan met je camper is een leuk avontuur. Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je camper goed verzekerd is. Als er namelijk wat gebeurt, is het wel zo fijn als een verzekeringsmaatschappij je kan helpen op vlakken waar je zelf geen controle over kan hebben. 

Waarom een camperverzekering handig is

Op vakantie gaan is hartstikke leuk. Je wilt toch niet dat de vakantieplezier teniet gedaan wordt vanwege schade aan je camper? Bescherm je eigen vakantieplezier en zorg dat je camper verzekert is. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie gaan zonder dat je bij ieder obstakel heel voorzichtig doet. Dat is namelijk wat wel gebeurt op het moment dat mensen op vakantie gaan en hun camper niet hebben verzekert. Voorzichtigheid is goed, maar garandeert geen schadeloze campervakantie. 

Jezelf indekken tegen bepaalde schade is hartstikke fijn. Sommige kosten kunnen namelijk zo ontzettend hoog uitvallen dat je zelf geen raad meer weet om wat te doen. Dan is het aanschaffen van een camperverzekering het meer dan waard. Vergelijk bepaalde aanbieders goed, kijk goed naar wat bij jouw situatie het best past en beslis dan of je de verzekering gaat nemen. Wij raden het jou in ieder geval wel aan. 

Verschillende soorten verzekeringen

Er zijn verschillende dekkingen voor jouw camperverzekering. Een camper verzekeren is namelijk één ding, maar het is wel goed om te weten welke soort dekking voor jou relevant is. Er zijn namelijk vele soorten dekkingen waar je uit kunt kiezen, dus het is goed om te weten wat alles  betekent. De verschillende soorten dekkingen bestaan o.a. uit:

  • Bonusbeschermer camperverzekering
  • Ongevallenverzekering voor inzittenden
  • Schadeverzekering voor inzittenden
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Inboedelverzekering camperverzekering
  • Zonneluifel

Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kun je dus een keus (of meerdere keuzes) maken met betrekking tot jouw camper om te kijken wat voor jou het handigst is. Met de bonusbeschermer houd je na een geclaimde schade dezelfde korting voor schadevrij rijden. Hoe vaak je die kunt gebruiken hangt van de aanbieder af. Wel is het een handige dekking op jouw camperverzekering om mee te nemen in je beslissing. 

Op het moment dat er een ongeval heeft plaatsgevonden, is de ongevallenverzekering voor inzittenden wel heel belangrijk. Op het moment dat er bij een ongeval inzittenden gewond raken of zelfs overlijden, dan krijgen zij een uitkering. Ook qua uitkering kun je kiezen wat je zou willen dekken. Wel zo handig voor als je met meerdere mensen aan het reizen bent in de camping. Zo zorg je dat iedereen goed gedekt is. 

Met de schadeverzekering voor inzittenden wordt de zaak en/of letselschade van inzittenden die je met je camper vervoert na een verkeersongeval tot een maximumbedrag vastgesteld. Dus let er goed op wat je wilt kiezen bij deze dekking, want het kan voor belang zijn voor zowel jezelf als de inzittenden die je in de camper vervoerd. Dat is wel zo fijn om te weten voor iedereen die met je mee op vakantie gaat. 

De rechtsbijstandverzekering geeft recht op juridische hulp. Dat is wel zo fijn op het moment dat er hulp nodig is bij het nemen van juridische stappen. Zo verklein je de kans op problemen en zorg je ervoor dat je te allen tijde goede juridische ondersteuning hebt tegen wederpartijen. Daarom is het goed om een rechtsbijstandverzekering in acht te nemen, en te kijken of je dat eventueel zou willen hebben. 

Bij de overige 2 verzekeringen kun je ervoor kiezen om zowel de inventaris van je camper te verzekeren of juist alleen de zonneluifel. Dat zijn twee onderdelen die, (mits je veel waardevolle spullen mee hebt) belangrijk kunnen zijn op het moment dat je weggaat. 

Dus bij jij van plan om met de camper op reis te gaan? Doe vooraf goed onderzoek en bepaal welke combinatie van dekkingen binnen de camperverzekering het best aansluiten op jouw situatie.

Verder lezen?

Back to top button