Reizen

3 handige tips voor wanneer je je auto wilt poetsen

Wanneer je regelmatig in je auto rijdt, wil je natuurlijk wel dat deze er netjes uitziet. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant van je auto, maar ook voor de binnenkant. Naast het feit dat het er simpelweg een stuk beter uitziet, komt het ook de levensduur van je auto ten goede. Wist je namelijk dat bijvoorbeeld vogelpoep en andere vuil op je auto de laklaag kan aantasten, met alle gevolgen van dien? Het is daarom dus ook verstandig je auto regelmatig te wassen. Nu hoef je echt niet iedere week met de auto door de wasstraat en volstaat een emmer water met een doek op je eigen oprit natuurlijk ook. Om ervoor te zorgen dat jouw auto altijd straalt, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je auto er direct een stuk nieuwer uit zal zien.

Poets je auto zelf

Waar de één ervoor kiest om wekelijks door de wasstraat te rijden, kun je je auto natuurlijk ook prima zelf poetsen. Sterker nog, het is verstandiger je auto zelf te poetsen, dan iedere week door de wasstraat te rijden. Niet alleen scheelt je dit een hoop geld, maar is het vaak ook beter voor de laklaag van je auto. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de borstels van een wasstraat een stuk harder drukken, dan dat je dit zelf doet met een doek. Stel dat er dan een steentje of wat zand tussen zit, kan het zijn dat je krassen krijgt. Kies je zelf je auto poetsen Arnhem, dan kun je de auto eerst afspoelen, om vervolgens met een emmer met zeep aan de slag te gaan. Let wel op dat je de juiste zeep gebruikt, zodat je de laklaag niet alsnog aantast.

Vergeet de velgen niet

De velgen zijn een belangrijk onderdeel van onze auto. Niet alleen zorgen deze voor een goede en stabiele wegligging, maar natuurlijk ook voor een stuk uitstraling. Het is daarom ook niet voor niets dat veel mensen balen op het moment dat ze de winterbanden weer onder de auto laten zetten. Deze velgen zijn namelijk vaak niet zo sportief als de normale velgen, waardoor het aanzicht van de auto direct veel minder is. Om ervoor te zorgen dat je auto er op en top bij staat, is het aan te raden ook je velgen eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Verstandig is om dit te laten doen bij een wasstraat, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt. Zo kun je voor een professionele reiniging van je auto terecht bij Shiny Bubble en ziet je auto er weer uit als nieuw. Ideaal voor wanneer je voornemens bent je auto te koop te zetten bijvoorbeeld.

Laat je auto ook polijsten

De focus bij het wassen van onze auto ligt vaak voornamelijk op het schoon krijgen ervan. Toch is het ook aan te raden om je auto eens in de zoveel tijd te laten polijsten. Het voordeel hiervan is niet alleen dat de lak van je auto er weer als nieuw uitziet, maar ook dat vuil minder snel kan hechten. Je kunt je dus wel voorstellen dat het niet alleen het uiterlijk van je auto ten goede komt, maar daarmee ook de waarde en de levensduur. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld jaarlijks kiest voor een uitgebreide polijsting, terwijl je de auto de rest van het jaar goed wast.

Verder lezen?

Back to top button