VakantieOverigReizen

5 tips voor geld besparen op vakantie

Op vakantie gaan hoeft nog helemaal niet zo duur te zijn!

Artikel highlights:
  • Is op vakantie gaan duur?
  • 5 tips voor geld besparen op vakantie
  • Extra tip voor het boeken van jouw vakantie
  • Zo kun je geld besparen op vakantie

Wanneer je het hebt over geld besparen op vakantie dan denk je heel vaak aan de dingen die je het liefst niet wilt doen. Geen drankjes meer kopen op het strand, nooit meer eten uit de fastfoodketens, of zelfs geen vliegtuigreis boeken maar in plaats daarvan met de bus naar Spanje gaan!

Maar wat als ik nu zei dat er ook manieren zijn om veel geld te besparen op vakantie? Het kan allemaal! In dit artikel delen wij 5 tips voor geld besparen op vakantie.

Is op vakantie gaan duur?

Vakantie is vaak een moment om even lekker op te laden en tot rust te komen. Even weg van huis en alle stress en zorgen daar laten. Vakanties hebben velen voordelen en zijn goed voor de mens. Echter is op vakantie gaan helaas niet gratis.

Een goeie vakantie in het mooie buitenland kost vaak al gauw €1000,- per persoon. Dat ben je vaak alleen al kwijt voor de reis en overnachtingen, maar dan ben je er nog niet! Je wilt ook nog eten, drinken, leuke dingen doen en mooie plekken bezoeken.

Kortom; het loopt snel op! Maar wat nou als er mogelijkheden waren om wat geld te besparen op zo’n vakantie en het alsnog hartstikke leuk en gezellig hebben?

Tip 1: Kook zelf op vakantie

Wat een vakantie al snel erg duur maakt zijn de etentjes. Als je in een appartement zit kun je ook prima een paar avondjes zelf gaan koken. Hiermee bespaar je al gauw tientallen euro’s!

Tip 2: Loop wat vaker

Als je op de juiste vakantielocatie zit is veel vaak wel op de voet te doen. Probeer af en toe wat meer te lopen in plaats van de bus of auto te pakken. Ook nog eens goed voor de gezondheid en beweging!

Tip 3: Doe geen onnodige uitgaven

Op vakantie is het door de overvloed aan winkels vaak erg verleidelijk om leuke spulletjes en souvenirtjes te kopen. Dit zijn vaak hele onnodige en veel te dure aankopen.

Tip 4: Haal je drankjes bij de supermarkt

Nog een goeie manier om geld te besparen op vakantie is om je drankjes bij de supermarkt te halen in plaats van aan de bar van een beachclub. Een grote fles bij de supermarkt kost vaak net zo veel (of zelfs minder) dan een glas bij aan de bar van een beachclub of restaurant.

Ook kun je overwegen om een bidon mee te nemen. Op deze manier heb je altijd een lekker drankje bij de hand!

Tip 5: Kies activiteiten die betaalbaar zijn

Waterskiën, zwemmen of naar een mooi natuurgebied. Een vakantie is niks zonder leuke activiteiten. De prijzen voor dit soort activiteiten variëren heel erg. In alle soorten en maten van gratis tot peperduur! Let hier dus goed op en doe goed onderzoek. Op deze manier kun je redelijk wat euro’s besparen.

Geld besparen op vakantie doe je zo

Extra tip voor het boeken van jouw vakantie

Niet alleen kun je geld besparen op vakantie. Ook kun je goed geld besparen tijdens het boeken van jouw vakantie. Vaak is het veel goedkoper om vlucht en hotel/appartement samen te boeken via websites als vakantiediscounter.nl.

Zo kun je geld besparen op vakantie

Gebruik deze tips om hier en daar wat geld te besparen tijdens jouw vakantie. Lees ook: 8 tips voor optimaal genieten van jouw vlucht. Veel plezier op jouw vakantie!

Verder lezen?

Back to top button