GroepsactiviteitenEconomieOndernemenOntwikkeling

Unieke mijlpalen vieren met bedrijfsfeesten

Artikel highlights:
  • Bedrijfsfeesten
  • Motiveer je personeel
  • Netwerken binnen het bedrijf
  • Teamgeest verbeteren
  • Genieten
  • Bedrijfsfeest organiseren

Misschien ben je geen feestbeest, of juist wel, het bijwonen van bedrijfsfeesten zijn altijd een garantie voor succes! Bedrijfsfeesten geven en/of bijwonen is een goede manier om jouw personeel gemotiveerd te houden, goodwill te creëren en te genieten van een mooi feestje als een familie bij elkaar. In dit artikel vertellen we meer over de kracht van bedrijfsfeesten. 

Bedrijfsfeesten

Over het algemeen zijn er vele bedrijven en mensen die een negatieve lading koppelen aan bedrijfsfeesten. Geen idee waarom, aangezien je niet dag in dag uit, 24/7 professioneel kan zijn. Bovendien is een feestje op zijn tijd super leuk voor de teamgeest binnen het bedrijf. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan het geven van een bedrijfsfeest dat het zonde zou zijn om die te schrappen. Het verbeteren van de sfeer en motivatie doe je door middel van het geven van een bedrijfsfeest!

Motiveer je personeel

Een bedrijfsfeest zorgt voor veel positiviteit onder het personeel De organisatie die het organiseert, laat door middel van het feest zien dat zij hun werknemers waarderen. Dat is natuurlijk wat je als personeel zijnde op z’n minst wil krijgen. Een stukje erkenning. Een bedrijfsfeest leent zich hier uitstekend voor en is in de ultieme gelegenheid om personeelsleden goed in de spotlights te zetten door middel van leuke evenementen en prijzen. Na een goed feestje zal je merken dat jouw personeel fris en fruitig op de werkvloer verschijnt en met veel plezier aan het werk is. 

Netwerken binnen het bedrijf

Het is vrij logisch dat collega’s met elkaar connecten als ze op dezelfde afdeling werken. Hierdoor is het moeilijk om nieuwe mensen te leren van andere afdelingen omdat je er soort van niet bij hoort. Met een bedrijfsfeest is dat niet meer het geval aangezien iedereen met elkaar in contact komt. Hierdoor groei je als bedrijf steeds meer naar elkaar toe en voelt het als een ware familie. Het is goed dat verschillende afdelingen met elkaar in contact komen, zodat het werk ook efficiënter verloopt. 

Teamgeest verbeteren

Door even niet in het ritme te zitten van het werk, worden er bepaalde gebruikspatronen even doorbroken. Dit zorgt er voor dat je door middel van leuke activiteiten en evenementen er voor zorgt dat jouw personeel aan een stukje teambuilding kan doen. De neuzen gaan dan weer alle kanten op staan en kunnen er mooie vriendschappen ontstaan voor na het werk. Het is toch ontzettend mooi om het plezier te zien bij een afdeling dat volledig samenwerkt!

Genieten

Uiteindelijk is het ook belangrijk om mooie herinneringen te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de hele groep. Plezier is eeen stukje wat we niet moeten vergeten in het leven. Genieten doe je met z’n allen door middel van leuke spelletjes, muziek en sfeer! Een bedrijfsfeest zorgt er voor dat iedereen kan ontspannen en van de ambiance kan genieten. Het is belangrijk om met je collega’s mooie positieve herinneringen te maken!

bedrijfsfeesten organiseren

Bedrijfsfeest organiseren

Wees zorgvuldig met het kiezen van de locatie. Een goede locatie is natuurlijk essentieel om er voor te zorgen dat iedereen alvast enthousiast wordt. Denk aan een grote beachclub, groot venue in een hoofdstad of een grote loods dat is omgebouwd. Het kan allemaal, maak het zo gek als je wil, maar zorg er voor dat je een geweldige locatie hebt waar iedereen enthousiast van wordt. Bovendien is het belangrijk dat je kijkt naar de arrangementen, wat voor service sommige partners kunnen verlenen en wat de toegevoegde waarde van een 3e partij is bij het organiseren van een bedrijfsfeest. Genieten doe je met de gehele organisatie, dus als je denkt dat het organiseren van bedrijfsfeesten niet leuk is, dan is het zaak dat je dit artikel opnieuw leest. 

Verder lezen?

Back to top button