LifestyleLifehacks

3 redenen om je auto in te ruilen voor een goede fiets

De voordelen van lekker de fiets pakken!

Steeds meer mensen laten hun auto links liggen. En met een goede reden. Voorheen was er een periode dat je sneller in een stedelijke plaats was met de auto. Inmiddels is dat niet meer het geval. Auto’s staan er heel vaak stil en er zijn altijd omleidingen om de drukte wat te kunnen beperken. Dat zorgt voor veel vertraging en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Daarom geven wij jou 3 redenen om je auto in te leveren voor een goede fiets.

Waarom zou je moeten overgaan op een goede fiets?

Tegenwoordig zijn er steeds meer steden die proberen zoveel mogelijk auto’s te weren in de binnenstad. Dat kan zijn vanwege de totale uitstoot die auto’s produceren, maar vaak ook om drukte wat te beperken. De situatie is dan ook op dit moment dat de binnenstad compleet vast kan staan vanwege de drukke verkeerssituatie. Hierdoor lopen er dagelijks honderden al niet duizenden mensen ontzettend veel vertraging op. Dat is het grootste probleem stuk waar steden tegenaan lopen. Een fiets daarentegen kan dan een goed alternatief zijn. 

Reden 1: Een fiets scheelt je tijd

Allereerst heb je verreweg veel meer plekken om je fiets te stallen dan dat er parkeerplaatsen zijn. Het creëren van meerdere fietsenstallingen wordt dan ook actief gefaciliteerd. Er komen steeds meer plekken waar je jouw fiets kunt plaatsen, zonder dat je een uur bezig bent om te zoeken naar een lege parkeerplek. Dat scheelt je onnodige kosten en tijd, wat natuurlijk heel waardevol is als je een drukke dag voor de boeg hebt staan. Een fiets is in dit geval een goede keuze. 

Reden 2: Het is beter voor het milieu

Auto’s staan gelijk aan uitstoot. Dat is iets wat we allemaal weten. Teveel CO2-uitstoot is ontzettend slecht en kan voor op de lange termijn rampzalige gevolgen geven voor de wereld. CO2-uitstoot gecombineerd met fijn stof zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit in steden aardig vervuild kunnen worden. Dat kan impact hebben op meerdere mensen wat leidt tot meer ziektegevallen. Bovendien is CO2 niet het enige wat een auto uitstoot, maar het is wel één van de belangrijkste punten om over na te denken. 

Als merendeel van de bewoners een goede fiets gebruikt, dan zou dat betekenen dat er ook minder geluidsoverlast in de stad zou zijn. Iets wat de leefbaarheid in de stad aangenamer zou maken en ook voor meer overzicht zou zorgen als het gaat om het verkeer. Op alle vlakken draag je bij aan een beter milieu, stad en leefomgeving. Maar om een goede fiets te vinden is het zaak dat je goed onderzoek doet naar een goede stadsfiets. Je kunt een goede stadsfiets kopen bij Bikester of op zoek naar een fietswinkel bij jou in de buurt. 

Reden 3: Je portemonnee en gezondheid gaat erop vooruit

Preventief bewegen zorgt ervoor dat je de kans op de top 5 meest voorkomende ziektes verlaagt. Bovendien houd je jezelf in vorm omdat je vet verbrand, je uithoudingsvermogen vergroot en extra spiermassa aanmaakt. Er staan natuurlijk niet voor niets fietsen in de sportschool! Uit onderzoek is gebleken dat fietsen positief bijdraagt aan het immuunsysteem en de verwerking van afvalstoffen. 

Het moment dat je de auto inruilt voor een goede fiets, zorgt er ook voor dat je minder kosten hebt. Je bespaart namelijk op brandstofkosten, aanschafkosten, verzekeringen, onderhoud, belastingen en nog vele andere onvoorziene kosten die we niet hoeven op te noemen. Als jij alleen beschikt over een auto om dagelijks mee op en neer te cruisen naar het werk, overweeg dan om een goede fiets te gebruiken. Je kunt er op jaarbasis ontzettend veel geld mee besparen zonder dat je jezelf scheel betaald. Dus, alle redenen om je auto in te ruilen voor een goede fiets! 

Verder lezen?

Back to top button