EconomieOndernemenReviewsSoftware

Met welk CMS-systeem kun je het best een website bouwen?

Welk CMS-systeem komt het beste uit onze test!?

Artikel highlights:
  • 1. WordPress
  • 2. TYPO3
  • 3. Adobe Dreamweaver
  • 4. Joomla!
  • 5. Drupal
  • Conclusie

Het internet is in korte tijd uitgegroeid tot een enorm platform. Inmiddels zijn er al miljarden websites op het web, en nog steeds groeien ze snel. Dus welke website bouw je? Waar moet je beginnen? Hoe bepaal je wat de beste manier is om te bouwen? Welk systeem werkt het best voor jouw doeleinden?

Tijd om wat bekende CMS-systemen uit te lichten. Benieuwd naar wat voor jou goed kan werken? Lees het dan snel hieronder. 

WordPress

CMS-systeem WordPress

WordPress is het meest gebruikte CMS-systeem, met een wereldwijde stijging van het aantal gebruikers. Het zorgt voor meer dan 35% van de websites die worden gemaakt én is daarmee het populairste systeem ter wereld. WordPress heeft meer dan achttien miljoen installaties.

WordPress is het meestgebruikte CMS-systeem vanwege de  gemakkelijkheid van het gebruik én de extensies die er zijn. Met WordPress heb je totaal geen technische achtergrond nodig en heb je voor elk bedrijf wel een passend thema. Kortom: Het is het beste website systeem en is heel gebruiksvriendelijk.

TYPO3

TYPO3 is een  website/bouwsysteem dat gebruik maakt van de beste technieken én daardoor heel goed is voor projecten met veel functionaliteit. Het kan zelfs worden ingezet om eigen applicaties te bouwen, waarbij het CMS-systeem één van de eerste programma’s is geworden die zo’n functie aanbiedt.

TYPO3 is het meest gebruikte (Op WordPress na) CMS-systeem die er op de markt te vinden is. Wat TYPO3 zo populair maakt is dat je met TYPO3 een heel breed scala aan functies kan gebruiken, wat gepaard gaat met een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerd contentmanagementsysteem. 

Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver is een systeem dat geschikt is voor projecten waarbij er niet veel functionaliteit nodig is. Het wordt vaak ingezet in creatieve omgevingen, zoals het ontwerp van websites of afbeeldingen.

Adobe Dreamweaver is een programma dat voornamelijk wordt gebruikt voor HTML-codering en andere webtalen zoals: PHP, Javascript en ga zo maar door. Adobe Dreamweaver is een efficiënt systeem om een website op te bouwen.

Joomla!

Joomla! is een  zeer  breed CMS-systeem. Joomla! Is een zeer gebruiksvriendelijk systeem, daarnaast is de interface geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en is de software geoptimaliseerd voor zowel beginnende websitebouwers als ervaren.

Het websitesysteem is razend populair vanwege de volledig objectgeoriënteerde softwareontwerp waarmee je op een onafhankelijk MVC-framework mee aan de slag kan. Dit websitesysteem kenmerkt zich door de vele plug ins die je kunt gebruiken, echter kan het voorkomen dat sommige plug ins voor irritatie zorgen. Om dat te verhelpen zijn er betaalde extensies. 

Drupal

Drupal is een open source CMS-systeem. Het is gemakkelijk om Drupal te installeren en onderhouden, het kan gebruik maken van veel verschillende plug ins omdat de software vernieuwend is. Je krijgt een basisinstallatie die je kunt optimaliseren en uitbreiden met modules.

Drupal heeft zijn focus vooral op Social publishing, waardoor het een ideaal hulpmiddel is geworden voor kleine en grote community groepen. Door het breed scala aan uitbreidingen en modules, wordt het gebruik van Drupal wel steeds complexer. Je zult goed moeten weten wat je doet, anders is het verspilde moeite. 

Conclusie beste CMS-systeem: WordPress

We kunnen concluderen dat WordPress het beste website systeem is voor het bouwen van een website. Het is gemakkelijk in gebruik, kan zich aanpassen en biedt alle mogelijke functionaliteit die je nodig hebt om succesvol te zijn op de webpagina’s. Door de verschillende modules en uitbreidingen waar je uit kunt kiezen, kun je jouw website in een hele snelle tijd up en running krijgen. Daarom is WordPress volgens ons het best voor de beste website met de beste resultaten.

Loop jij tegen bepaalde dingen aan tijdens het kiezen van een vertrouwd CMS-systeem. Vraag dan altijd om advies bij IT-specialisten of online-marketingbureaus die gespecialiseerd zijn in het maken van websites.

Verder lezen?

Iets voor jou?
Close
Back to top button