Bedrijven in de buurtAvondje op stapEconomieGezelligheidReviews

De top 10 leukste cafés/kroegen in Maastricht

Vind hier het beste en leukste café van Maastricht!

Het bourgondische leven is één groot feest. Wil je lekker stappen, op kroegentocht gaan of lekker genieten van een fijne omgeving? Dan is er in Maastricht meer dan genoeg aanbod om op stap te gaan. Mocht je in Maastricht op bezoek gaan, dan is het wel goed om te weten waar de leukste en/of beste cafés te vinden zijn. In deze top 10 leukste cafés/kroegen in Maastricht brengen wij precies in kaart waar de leukste kroegen in te vinden zijn, wat hun zo populair maakt en waarom ze populair zijn in hun regio. Het bourgondisch leven is een norm in Maastricht. Wil je daarvan meegenieten? Lees dan gauw verder.

Cafés/kroegen in Maastricht

Waar denk je aan als je de plaats Maastricht hoort? Lekker eten, lekkere drankjes en ontzettend veel gezelligheid! Over het algemeen is er doordeweeks altijd wel gezelligheid te vinden in het centrum. Maar iedereen weet wanneer het vrijdag is, de pret kan beginnen. De vrijmibo’s, het einde van de week en de stapavonden zijn dan officieel begonnen. De horeca staat voor je klaar en jij kunt lekker beginnen met het vieren van je weekend, in gezelschap van je vrienden, familie en collega’s. Dat, onder het genot van een lekkere snackschaal en heerlijke drankjes.

In Maastricht zijn er talloze ondernemers. Ieder met zijn eigen elementen en speciale invullingen. Maastricht komt te allen tijde terug in elke kroeg. Dat is wat de belevenis in Maastricht sterk maakt. Daarom kun je hieronder precies bekijken waar je eventueel heen zou willen gaan. Oriënteer jezelf en ervaar het bourgondische pret leven in Maastricht.

De top 10 cafés/kroegen in Maastricht:Cafe Madrid - De top 10 leukste cafés/kroegen in Maastricht
Cafe Madrid logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

Café Madrid

Bredestraat 18, 6211 HC Maastricht

Hola! Café Madrid geeft je al direct een indicatie waar het voor staat. Namelijk: Spanje! Om specifiek te zijn gaat het om de stad Madrid. Dit café staat volledig in het teken van de Spaanse wereld. Je komt in een gezellig café, met goede muziek en een moderne inrichting. Je kunt er heerlijk genieten van tapas, sangria en andere Spaanse specialiteiten.

Wil je een minivakantie naar Spanje? Ga dan naar Café Madrid. Het personeel staat altijd voor je klaar, wat sublieme service verleent. Wil je jezelf dus omringen met veel positieve energie, vriendelijk personeel en uitstekend eten, dan is dit café in Maastricht een absolute aanrader om heen te gaan!


Pieke Potloed - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Pieke Podloed Maastricht logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

Bar Bistro Pieke Potloed

Sporenstraat 5, 6211 EB Maastricht

In Pieke Potloed ervaar je gastvrijheid van top niveau! Ben jij een ouwe pilsbaas? Dan is het drinken van een biertje bij deze kroeg geen overbodige luxe. Omdat Patron Gilbért tweevoudig tapkampioen is geworden, kun je verwachten dat je een uitstekend biertje geserveerd krijgt. Los van het bier, brengt deze tent je absoluut veel plezier. Het café is gelokaliseerd in een prachtig toeristisch gebied, omringd met veel vrolijkheid.

In Pieke Potloed kun je genieten van heerlijk typische Maastrichtse en Limburgse streekgerechten, een fijne maar gezellige sfeer en leuke muziek. Deze bruizende mix zorgt ervoor dat je jouw weekend goed kunt laten beginnen! Kom genieten van een Mestreechskerteerke. Oftwel een Maastrichts kwartiertje waar je kunt genieten van je biertje!


Wall-Stock 61 - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Wall-Stock 61 logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4 uit 5.

Wall-Stock 61

Kesselskade 61, 6211 EN Maastricht

Als jij lekker wil gaan genieten van klassieke en moderne wereldgerechten, dan is Wall-Stock 61 een aanrader. Het is een kind vriendelijk café waar kinderen zichzelf prima kunnen vermaken door het mooi ingerichte kinderhoek. Je komt in een mooie omgeving terecht met een klassiek moderne inrichting waar je u tegen zegt. Bovendien is er veel gezelligheid te vinden, professioneel personeel en een fijne gastvrijheid.

Naast alle gezelligheid is er veel variatie onder het muziek dat er wordt gedraaid. van de jaren 30, 40, 50 en ga zo maar door. Daarom, moderniteit en professionaliteit is wat Wall-Stock 61 een kei maakt.


De Uni - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
De Uni logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

De Uni

Brusselsestraat 31, 6211 PB Maastricht

De Uni is een studentencafé in Maastricht. Het is voor en door studenten ontworpen. Het is een echte verzamelplek voor alle studenten geworden waar je je lekker thuis voelt.

In de Uni borrelen er over het algemeen 5 disputen genaamd: Herendispuut Chic Sat en epicurus, vrouwendispuut allicht en pink wins en femmes tastiques. Ieder dispuut hebben hun eigen dagen geplanned staan wanneer ze komen genieten in het studentencafé. Heel studerent Maastricht komt bij de Uni gezellig een biertje doen. Er is goed getrained personeel, kwalitatief goede dranken en een hele gezellige en fijne omgeving waar je in Maastricht lekker je ei kwijt kunt.


De Kaasbar - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
De Kaasbar logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 5 uit 5.

De Kaasbar

Koestraat 14-16, 6211 HR Maastricht

De Kaasbar is een café waar mensen samenkomen voor een lekker hapje en drankje. Bij de kaasboer komen de meeste mensen dan ook voornamelijk voor de belevenis van het eten van verschillende soorten kazen. Dat gecombineerd met bepaalde dranken zorgt voor een unieke ervaring in je mond.

Naast het eten begeef je jezelf ook in een gezellige bourgondische sfeer waar je heerlijk kunt vertoeven. De Kaasbar heeft een leuk en professioneel team voor je klaar staan die gespecialiseerd zijn in het combineren van de juiste kazen en de juiste dranken. De Kaasbar zit gelokaliseerd in het hart van het centrum van Maastricht.


Cafe Zaal de Kardinaal - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
De Kardinaal logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

Café Zaal De Kardinaal

Ambyerstraat-Zuid 201, 6225 AE Maastricht

Ben jij op zoek naar een authentieke plaats waar je rustig kunt genieten van lekker eten,drinken en de sfeer? Dan is de Kardinaal een meer dan geschikte plek. De Kardinaal is een rustiek en authentiek café dat zit gelegen in het plaatsje Amby, een dorp in Maastricht.

De Kardinaal beschikt over een prachtig terras waarmee je met mooi weer onder het mom van goed eten en lekkere drankje van kunt genieten. De Kardinaal biedt een uitstekende gastvrijheid, blijheid en gezelligheid waardoor je bij ieder bezoek je hartstikke thuis voelt. De Kardinaal is een aanrader om eens een keer te gaan bezoeken. Ervaar het zelf!


Cafe in de Karkol - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Cafe in de Karkol logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

Café In de Karkol

Stokstraat 5, 6211 GB Maastricht

Café In de Karkol is een begrip in Maastricht. Niet alleen omdat ze razendpopulair zijn, maar ook omdat ze in 2016 waren uitgeroepen tot café van het jaar! Een prachtige prijs met veel erkenning. Café In de Karkol is een gezellig knus café waar het personeel super vriendelijk is en de mensen hartstikke gezellig zijn.

In De Karkol geeft je echt het idee dat je jezelf in een gezellige volkscafé omgeeft waar iedereen elkaar kent. Café In De Karkol is een aanrader als het gaat om het bezoeken van een café. Ze staan niets voor niets bekend als één van de cafés in Maastricht.


Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer logo

Waardering: 4.5 uit 5.

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Oeverwal 12, 6221 EN Maastricht

Servaasburg, Maastricht. Wellicht heb je daar wel eens van gehoord. Want, in Servaasburg zit namelijk Nederlands oudste brug gelokaliseerd. Het is de oudste verbinder naar het stadsdeel Wyck. Maar, los van de mooie historie zit Stadsbrouwerij Maastricht ook in Servaasburg. Dit café staat bekend om zijn prachtige locatie, terras en overheerlijke gerechten.

Je hebt prachtig uitzicht over de Maas, je kunt een rondleiding krijgen bij de brouwerij en uiteraard proeven hoe de speciaalbieren zijn. Maastricht, oftewel: Mestreech, komt in dit café goed terug. Er is genoeg te beleven, zowel binnen als buiten het café. Ervaar het zelf! Bekijk wat deze stadsbrouwerij je allemaal kunt bieden.


Dikke Dragonder - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Dikke Dragonder logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4.5 uit 5.

De Dikke Dragonder

Platielstraat 21, 6211 GV Maastricht

De Dikke Dragonder is een gezellig café dat zich in het centrum van Maastricht bevind. Ze zijn een sterkhouder in het maken van Limburgse streekgerechten wat in combinatie met een fijne sfeer en vriendelijk personeel een ware kracht is van het café. De dikke dragonder representateert waar Maastrichters goed in zijn. Bourgondisch leven!

Ze staan bekend als één van de beste cafés als het gaat om eten. Menig men eet regelmatig bij de Dikke Dragonder en dat is geheel begrijpelijk. Wil jij genieten van een café waar je omringd bent met veel gezelligheid, goed eten en een prachtige ambiance? Dan is de dikke dragonder meer dan geschikt voor jou!


Cafe Zondag - Leukste cafés/kroegen in Maastricht
Cafe Zondag logo - Leukste cafés/kroegen in Maastricht

Waardering: 4 uit 5.

Café Zondag

Wycker Brugstraat 42, 6221 ED Maastricht

Overdag kun je er heerlijk lunchen, in de avond kun je er heerlijk vertoeven met een lekker drankje. Café Zondag is een populaire plek geworden voor beide momenten. Dit café beschikt over een casual maar moderne inrichting waar de bar goed in naar voren komt.

Café Zondag organiseert regelmatig optredens van verschillende artiesten zodat je bijna elke week wel kunt genieten van leuke muziek, entertainment en vooral veel gezelligheid. Café is een groot begrip in Wyck. Ervaar het zelf. Bezoek Café Zondag in Maastricht, kijk goed naar de thema avonden en geniet van goed eten, lekkere drankjes en bovenal veel plezier.


De stad Maastricht

De top 10 leukste cafés/kroegen in Maastricht

De stad Maastricht is een parel in de provincie Limburg. Het is een hele fijne, sociale en saamhorige stad waar iedereen zich thuis voelt. Door het rijke verleden is Maastricht inmiddels uitgegroeid tot een universiteitsstad, waardoor Maastricht zowel op internationaal als op nationaal gebied een begrip is geworden. Ook heeft Maastricht ontzettend veel monumenten, eeuwenoude kastelen en ontzettend veel geschiedenis wat je kunt op zoeken. Naast het bourgondisch leven het Maastricht je namelijk zoveel te bieden. Los van de geschiedenis en de gezelligheid heeft Maastricht ook prachtige uitzichten, natuur en parken waar je heerlijk kunt vertoeven. Kortom: Een dagje Maastricht is geen straf.

Vind de beste cafés en kroegen

Dit waren de leukste top 10 cafés/kroegen in Maastricht. Wij hopen jou in ieder geval goed te hebben kunnen informeren over waarom je naar deze top 10 zou moeten gaan. In Maastricht zijn er ontzettend veel horecaondernemingen. Bovendien kun je er jezelf een dagje prima vermaken. Maar ben je nog aan het twijfelen waar je nog een drankje wilt doen? Lees dan ons artikel gerust nog een keer door om te bepalen welk café jou het meest aantrekt. Alvast veel plezier!

Verder lezen?

Back to top button